Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποιο καρέ κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπο σου;

Ποιο καρέ κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπο σου; Δες ποιο καρέ θα φέρει την ισορροπία στο σχήμα του προσώπου σου

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις το contouring στο μακιγιάζ; Το σωστό κούρεμα για το πρόσωπο σου. Αν αγαπάς τα καρέ κουρέματα και δεν γνωρίζεις ποιο σου ταιριάζει, σήμερα θα πούμε ποιο καρέ κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπο σου, για να επιλέξεις αυτό που κολακεύει τα χαρακτηριστικά σου και επιφέρει ισορροπία.

Στρογγυλό πρόσωπο: ασύμμετρο μακρύ καρέ, soft lob

Στα πρόσωπα με έντονη στρογγυλάδα και γεμάτα μάγουλα, πρέπει να αποφεύγονται τα κοντά κουρέματα που προσθέτουν ακόμη περισσότερο όγκο, ενώ πρέπει να προτιμώνται κουρέματα που δίνουν μήκος στο πρόσωπο. Αυτά πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινούν κάτω από το πιγούνι. Οι ασυμμετρίες και τα μακριά layers, θα προσθέσουν ακόμη περισσότερο μήκος, φέρνοντας το πρόσωπο σε ισορροπία.

mila_kryshchykhina

Πρόσωπο με σχήμα διαμάντι: καρέ με με μακριές curtain αφέλειες, μακρύ καρέ με πλαϊνή ασυμμετρία, soft lob, shaggy μακρύ καρέ

Το πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι, έχει το μεγαλύτερο πλάτος του στο ύψος των ζυγωματικών. Απόφυγε τα κουρέματα με ίσιες αφέλειες που τονίζουν αυτή την φαρδιά γραμμή και προτίμησε τις μακριές curtain αφέλειες, που κρύβουν ελαφρώς τα ζυγωματικά. Μπορείς ακόμη να επιλέξεις ένα μακρύ καρέ με απαλές μύτες που ξεκινούν από το πιγούνι ή με πλαϊνή μακριά φράντζα που κρύβει τα ζυγωματικά και τραβά την προσοχή σε άλλο σημείο. Σε γενικές γραμμές, απόφυγε κουρέματα και χτενίσματα που προσθέτουν όγκο στο ύψος των ζυγωματικών.

Μακρύ πρόσωπο: Γαλλικό καρέ, κοντό καρέ, φιλαριστό καρέ και καρέ με layers

Τα κοντά κουρέματα αφαιρούν οπτικά από το μήκος ενός μακρόστενου προσώπου, χαρίζοντας περισσότερο πλάτος. Έτσι, ισορροπεί το πρόσωπο, αφού φαινομενικά δείχνει πιο κοντό. Ιδιαίτερα οι αφέλειες, έχουν την “κόβουν” το πρόσωπο, κάνοντας το να δείχνει αρκετά πιο κοντό, ενώ τα έντονα φιλαριστά κουρέματα σε μεσαίο μήκος προσθέτουν όγκο στο επάνω μέρος. Αν έχεις μακρύ πρόσωπο αλλά όχι μεγάλο μέτωπο, επίλεξε ένα κοντό καρέ με απαλές μύτες ή ένα απαλό φιλαριστό καρέ με curtain αφέλειες.

mila_kryshchykhina

Τετράγωνο πρόσωπο: καρέ με απαλές μύτες, φιλαριστά καρέ bob/lob, curtain bangs, choppy layers

Ο στόχος σε ένα τετράγωνο πρόσωπο με έντονες γωνίες είναι να δημιουργηθούν στρογγυλάδες. Αυτό σημαίνει φιλαρίσματα, πλαινή φράντζα, καρέ με μύτες, curtain bangs και κοντό καρέ με υφή/απαλές μύτες που πλαισιώνουν το πρόσωπο, χαρίζοντας στρογγυλάδα. Απόφυγε τα ίσια κουρέματα και τις ίσιες αφέλειες που τονίζουν τις έντονες γωνίες περισσότερο.

mila_kryshchykhina

Πρόσωπο καρδιά: μακρύ καρέ ασύμμετρο

Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς, έχουν ήδη αρκετή στρογγυλάδα στο επάνω μέρος του προσώπου. Απόφυγε τα κουρέματα που θα το εντείνουν, όπως πχ. τα κουρέματα με πολύ όγκο και φιλάρισμα στο επάνω μέρος και τα κουρέματα με αφέλειες και προτίμησε κουρέματα με μύτες που ξεκινούν στο ύψος του πιγουνιού ή μακριά κουρέματα με curtain αφέλειες που θα τραβήξουν περισσότερο το πρόσωπο και θα κόψουν πόντους από τα πλαϊνά. Ακόμη, οι έντονες ασυμμετρίες, θα δημιουργήσουν περισσότερη γεωμετρία στο πρόσωπο.

mila_kryshchykhina

Οβάλ πρόσωπο: όλα τα καρέ

Το οβάλ είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου και αν ανήκεις στις τυχερές, μπορείς να υιοθετήσεις όποιο καρέ κούρεμα σου αρέσει. Στην δική σου περίπτωση, το κούρεμα πρέπει περισσότερο να εξαρτηθεί από τον τύπο και τον όγκο των μαλλιών.

Μη ξεχάσεις να δεις μοντέρνα shaggy κουρέματα για να ανανεώσεις το look σου.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται