Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Hair Contouring: Τα Καλύτερα Κουρέματα Για Κάθε Σχήμα Προσώπου

Ποιο κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπο σου ανάλογα με το σχήμα του

Διάβασε τις συμβουλές μας και βρες ποιο κούρεμα ταιριάζει στο πρόσωπο σου ανάλογα με το σχήμα του καθώς και στα χαρακτηριστικά σου

Το να έχεις το σωστό κούρεμα για το σχήμα του προσώπου σου, είναι κάτι που μπορεί να φτιάξει όλη σου την εικόνα. Αντιστοίχως, το λάθος κούρεμα μπορεί να τονίσει τα αδύναμα σου σημεία και να δημιουργεί ανισορροπία στο σχήμα του προσώπου σου.

Αν και οι περισσότερες γυναίκες διαλέγουν κούρεμα ανάλογα με τι τους αρέσει, ένα κούρεμα εξατομικευμένο που θα ισορροπήσει τα χαρακτηριστικά σου και θα αναδείξει τα δυνατά σου σημεία, μπορεί να σου δώσει περισσότερο χαρακτήρα και να γίνει η βάση πάνω στην οποία θα χτίσεις όλο σου το στυλ.

Στην ουσία, το σωστό κούρεμα μπορεί να λειτουργήσει σα να κάνεις contouring. Φυσικά, όταν αποφασίζουμε να δοκιμάσουμε ένα κούρεμα, ο hair stylist πρέπει να λαμβάνει υπόψιν, περισσότερα χαρακτηριστικά και όχι μόνο το σχήμα του προσώπου. Για παράδειγμα, όταν τα μάτια έχουν μεγάλη απόσταση πρέπει να αποφεύγονται οι curtain αφέλειες ή όταν έχουμε ένα πολύ μακρύ λαιμό, πρέπει να αποφεύγονται τα πολύ κοντά κουρέματα στην βάση του αυχένα.

Για αυτό σήμερα, θα προσπαθήσουμε να σε καθοδηγήσουμε, λέγοντας σου τουλάχιστον τα βασικά. Είτε έχεις πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι, μακρύ πρόσωπο, πρόσωπο σε σχήμα καρδιά κτλ., σήμερα θα μάθεις να διαλέγεις το σωστό.

Διάβασε παρακάτω, ποιο κούρεμα να διαλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου και βρες το στυλ που σου ταιριάζει.

Στρογγυλό πρόσωπο: Lob με layers και μακριά κουρέματα, ασύμμετρα κουρέματα

Στα πρόσωπα με έντονη στρογγυλάδα και γεμάτα μάγουλα, πρέπει να αποφεύγονται τα κοντά κουρέματα που προσθέτουν ακόμη περισσότερο όγκο, ενώ πρέπει να προτιμώνται κουρέματα που δίνουν μήκος στο πρόσωπο. Αυτά πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινούν κάτω από το πιγούνι. Οι ασυμμετρίες και τα μακριά layers, θα προσθέσουν ακόμη περισσότερο μήκος, φέρνοντας το πρόσωπο σε ισορροπία.


Πρόσωπο με σχήμα διαμάντι: Lob με μύτες, κουρέματα με ασυμετρίες, πλαϊνή φράντζα, μακριές curtain αφέλειες

Το πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι, έχει το μεγαλύτερο πλάτος του στο ύψος των ζυγωματικών. Απόφυγε τα κουρέματα με ίσιες αφέλειες και προτίμησε τις μακριές curtain αφέλειες, που κρύβουν ελαφρώς τα ζυγωματικά. Μπορείς επίσης να υιοθετήσεις ένα lob κούρεμα με μύτες που ξεκινούν από το πιγούνι ή μεσαία/μακριά κουρέματα με ασυμμετρίες και πλαϊνή μακριά φράντζα που κρύβει τα ζυγωματικά και τραβά την προσοχή σε άλλο σημείο. Γενικότερα, απόφυγε κουρέματα και χτενίσματα που προσθέτουν όγκο στο ύψος των ζυγωματικών.


Μακρόστενο πρόσωπο: Bob με layers, φιλαριστά κουρέματα και κουρέματα με αφέλειες

Τα κοντά κουρέματα αφαιρούν οπτικά από το μήκος ενός μακρόστενου προσώπου, χαρίζοντας περισσότερο πλάτος. Έτσι, ισορροπεί το πρόσωπο. Ακόμη, οι αφέλειες, έχουν την ιδιότητα να “κόβουν” το πρόσωπο, κάνοντας το να φαίνεται πιο κοντό, ενώ τα έντονα φιλαριστά κουρέματα σε μεσαίο μήκος προσθέτουν όγκο στο επάνω μέρος. Αν θέλεις ένα μακρύ κούρεμα, συνόδεψε το με μύτες που ξεκινούν από το ύψος των ζυγωματικών.


Τετράγωνο πρόσωπο: Face-framing μύτες, πλαϊνή φράντζα, μακριά κουρέματα, bob με απαλές μύτες

Ο στόχος σε ένα τετράγωνο πρόσωπο με έντονες γωνίες είναι να δημιουργηθούν στρογγυλάδες. Αυτό σημαίνει πλαινή φράντζα, κουρέματα με μύτες, curtain bangs, μακριά κουρέματα και κοντό καρέ με υφή και απαλές μύτες που πλαισιώνουν το πρόσωπο, χαρίζοντας στρογγυλάδα. Απόφυγε τα ίσια κουρέματα και τις ίσες αφέλειες που τονίζουν τις έντονες γωνίες περισσότερο.


Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Κουρέματα με μύτες που ξεκινούν στο ύψος του πιγουνιού, κουρέματα με ασυμμετρίες, μακριά κουρέματα

Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς, έχουν ήδη αρκετή στρογγυλάδα στο επάνω μέρος του προσώπου. Απόφυγε τα κουρέματα που θα το εντείνουν, όπως πχ. τα κουρέματα με πολύ όγκο στο επάνω μέρος και τα κουρέματα με αφέλειες και προτίμησε κουρέματα με μύτες που ξεκινούν στο ύψος του πιγουνιού ή μακριά κουρέματα με curtain αφέλειες που θα τραβήξουν περισσότερο το πρόσωπο και θα κόψουν πόντους από τα πλαϊνά. Ακόμη, οι έντονες ασυμμετρίες, θα δημιουργήσουν περισσότερη γεωμετρία στο πρόσωπο.


Οβάλ πρόσωπο: όλα τα κουρέματα

Το οβάλ είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου και αν ανήκεις στις τυχερές, μπορείς να υιοθετήσεις όποιο κούρεμα σου αρέσει. Από pixie κουρέματα μέχρι φιλαριστά κουρέματα, κοντά, μακριά, κυριολεκτικά…ότι σου αρέσει.


Μικρό πρόσωπο: pixie cuts και κοντά κουρέματα

Ένα μικρό πρόσωπο, μπορεί να πνιγεί σε ένα κούρεμα με πολύ όγκο και έντονα φιλαρίσματα. Προτίμησε ένα pixie cut, που δεν θα τονίζει το μικρό μέγεθος του προσώπου σου και θα αφήνει τα χαρακτηριστικά σου να λάμπουν. Αν έχεις ίσια, στιλπνά μαλλιά, μπορείς να προτιμήσεις και ένα bob κούρεμα.


Πρόσωπο με μεγάλη μύτη: μακριές φράντζες

Τα μεσαία κουρέματα, οι μακριές ασυμμετρίες, αλλά και οι μακριές φράντζες που έρχονται κοντά στο πιγούνι, ιδίως όταν τις χτενίζεις προς τη μία πλευρά, τραβούν την προσοχή μακριά από το αδύναμο σημείο, που μπορεί να είναι μια μεγάλη μύτη.


Πρόσωπο με έντονο πιγούνι: μακριά κουρέματα χωρίς layers

Όποιο και αν είναι το σχήμα του προσώπου σου, αν έχεις έντονο, πεταχτό πιγούνι, απόφυγε κουρέματα στο ύψος του πιγουνιού ή κουρέματα με μύτες που ξεκινούν από αυτό το σημείο. Προτίμησε pixie cuts με κοντές αφέλειες ή φιλάρισμα ή και μακριά blunt κουρέματα.


Πρόσωπα με μεγάλο μέτωπο: αφέλειες

Αυτό το μυστικό, σίγουρα το γνωρίζεις. Αν έχεις μεγάλο μέτωπο, μπορείς να το “συρρικνώσεις” κόβοντας αφέλειες. Είτε ίσιες, είτε με μυτούλες, είτε σε στυλ curtain, οι αφέλειες έχουν την ικανότητα να μικραίνουν οπτικά το μεγάλο μέτωπο.

Ποιο κούρεμα ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου - The Cover
mila_kryshchykhina
Ετικέτες: