Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Hair color guide: ποιο χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει

Hair color guide: βρες ποιο χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει, ανάλογα με τον τόνο του δέρματος, τους υποτόνους και το χρώμα των ματιών σου

Μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου μπορεί να είναι ζήτημα μερικών ωρών, τι κάνεις όμως αν μόλις κοιτάξεις στον καθρέφτη, αντικρύσεις ένα look που δεν σε ικανοποιεί; Αυτό μάλλον σημαίνει ότι δεν έχεις επιλέξει ένα χρώμα μαλλιών που να σου ταιριάζει.

Φυσικά, όταν στο hair styling μιλάμε για ένα χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει, δεν μιλάμε πάντα για όσα ταιριάζουν χρωματικά με τους υποτόνους σου, καθώς και ένα look σε χρωματική αντίθεση με τους υποτόνους σου, μπορεί να σε αναδεικνύει εξίσου. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, ίσως να σε κολακεύει περισσότερο.

Η πεποίθηση πως πρέπει πάντα να επιλέγεις ψυχρά χρώματα μαλλιών αν έχεις ψυχρή επιδερμίδα ή ζεστά χρώματα μαλλιών αν έχεις ζεστή επιδερμίδα, είναι απλά λάθος. Στο hair styling, δεν ισχύουν πάντα οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν στο fashion styling. Καθώς μιλάμε για τα μαλλιά σου που είναι επάνω σου 24/7, πρέπει να διαλέξεις ένα look που θα εξισορροπεί τα χαρακτηριστικά και τα χρώματα σου, ώστε να δείχνεις όσο πιο τέλεια γίνεται.

Τι να λάβεις υπόψιν για να βρεις ποιο χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει

Διάβασε σε γενικές γραμμές, με ποια χρώματα αναδεικνύονται συγκεκριμένα χρώματα ματιών:

  • Γαλάζια μάτια: Τα ανοιχτά χρώματα μαλλιών σου ταιριάζουν όσο σου ταιριάζουν και τα σκούρα. Οι χρυσές και οι ασημί αποχρώσεις μπορούν να δείξουν πολύ εντυπωσιακές επάνω σου όπως επίσης και το μαύρο.
  • Γκρίζα μάτια: το γκρίζο χρώμα ματιών μπορεί να αναδειχτεί με τις ashy καστανές αποχρώσεις αλλά και με τις πολύ ανοιχτές όπως ασημί και πλατινέ.
  • Καστανά/μελί μάτια: οι κάραμελ αποχρώσεις που είναι ελαφρώς πιο ανοιχτές από το χρώμα των ματιών θα σε κάνουν να δείχνεις πολύ ελκυστική
  • Πράσινα μάτια: τα πράσινα μάτια κάνουν τέλεια αντίθεση με τις κόκκινες αποχρώσεις αλλά και με τις σκούρες καστανές αν θέλεις κάτι πιο ήσυχο

Πώς να διαλέξεις χρώμα μαλλιών ανάλογα με τους υποτόνους της επιδερμίδας σου

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις πως η φυσική σου βάση στα μαλλιά είναι ουδέτερη, ενώ η επιδερμίδα σου μπορεί να έχει ουδέτερους, ψυχρούς ή ζεστούς υποτόνους. Το αποτέλεσμα που θα της δώσεις με ένα νέο χρώμα μαλλιών, εξαρτάται καθαρά από τις προτιμήσεις σου. Αν θέλεις ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, προτίμησε την αντίθεση υποτόνων μεταξύ επιδερμίδας και μαλλιών. Αν θέλεις κάτι πιο ήσυχο και φυσικό, προτίμησε το σετάρισμα των υποτόνων.

Shay Mitchell
Eva Longoria

Για να πάρεις αυτή την απόφαση, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τους υποτόνους σου. Ο πιο απλός τρόπος να τους βρεις, είναι να κοιτάξεις τις φλέβες στο εσωτερικό των καρπών σου. Αν είναι πράσινες, έχεις ζεστούς υποτόνους. Αν είναι μπλε ή μοβ έχεις ψυχρούς. Αν είναι μεταξύ των αποχρώσεων αυτών ή αν δε μπορείς να καταλάβεις την απόχρωση τους, τότε μάλλον έχεις ουδέτερη επιδερμίδα.

Επίσης, πρέπει πάντοτε να έχεις στο μυαλό σου, πως αν διαλέξεις ένα χρώμα σε κοντινό τόνο με τον τόνο της επιδερμίδας σου, αυτό το χρώμα θα σε “ξεπλένει”, καθώς θα γίνεται ένα με την επιδερμίδα σου. Πάντοτε πρέπει να επιλέγεις ένα χρώμα τουλάχιστον 2 τόνους πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό από τον τόνο της επιδερμίδας σου.

Προσοχή: άλλο ο τόνος (δηλαδή πόσο ανοιχτό ή πόσο σκούρο είναι το δέρμα σου) και άλλο οι υποτόνοι σου (δηλαδή αν από κάτω κρύβονται ψυχροί, ζεστοί ή ουδέτεροι τόνοι)

Τόνοι δέρματος από τον πιο ανοιχτό στον πιο σκούρο

Βλέποντας την χρωματική παλέτα, αν ο τόνος του δέρματος σου είναι στο νο.3, το χρώμα των μαλλιών σου πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 τόνους πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο. Δηλαδή στο νο.1 ή στο νο.5.

Ιδανικά, αν έχεις πολύ ψυχρή/χλωμή επιδερμίδα, εμείς θα σε συμβουλεύαμε να προτιμήσεις μια απόχρωση μαλλιών με ζεστούς υποτόνους -πχ. ένα ζεστό καστανό όπως είναι το σοκολατί-, ώστε να μην τονίσεις την χλωμάδα του προσώπου σου ακόμη περισσότερο. Αντιστοίχως, αν έχεις πολύ ζεστή επιδερμίδα, θα σου προτείναμε μια ψυχρή απόχρωση -όπως ένα σαντρέ καστανό-, ώστε να μετριάσεις την θερμότητα των τόνων του προσώπου σου.

Ποια χρώματα σου ταιριάζουν ανάλογα με τον τόνο του δέρματος

  • Πολύ ανοιχτές επιδερμίδες (fair) και ανοιχτές (light): ένα πολύ ανοιχτό ξανθό θα σε ξεπλένει. Διάλεξε ένα χρώμα μαλλιών τουλάχιστον δύο τόνους πιο σκούρο (4-5-6-7)
  • Μεσαίες επιδερμίδες (medium): οι μεσαίες επιδερμίδες συνήθως έχουν ζεστούς ή ουδέτερους υποτόνους. Τα μπεζ, τα μελί, τα χρυσά και τα κάραμελ είναι ιδανικά.
  • Σταρένιες επιδερμίδες (olive): Τα κάραμελ εξισορροπούν τους “πράσινους” τόνους και δείχνουν πιο ζεστή την επιδερμίδα
  • Σκούρες επιδερμίδες (dark): Τα μεσαία ξανθά σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις, όπως τα κάραμελ, τα μελί αλλά και τα μεσαία και σκούρα καστανά, μπορούν να δείξουν πολύ εντυπωσιακά στις σκούρες επιδερμίδες. Αποφύγετε τα πολύ ανοιχτά ξανθά.

Τώρα, που βρήκες ποιο χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει, διάβασε πώς να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το ντεκαπάζ.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται