Ποιοι Δεν Πρέπει Να Χρησιμοποιούν Ρετινόλη

Ποιοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ρετινόλη, σε ποιες επιδερμίδες αντενδείκνυται και πότε δεν πρέπει να την εφαρμόζεις

Ποιοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ρετινόλη - The Cover

Ρετινόλη και αντιγήρανση πάνε πακέτο. Για αυτό και είναι ένα από τα πιο πολύτιμα συστατικά στην υπηρεσία της ομορφιάς τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, καθώς και κάποιοι τύποι δέρματος, στους οποίους αντενδείκνυται η χρήση της ρετινόλης, εκτός και αν την έχει συστήσει δερματολόγος.

Διάβασε παρακάτω, σε ποιες επιδερμίδες δεν ταιριάζει η ρετινόλη, πότε και πώς δεν πρέπει να εφαρμόζεται και ποιες παρενέργειες μπορεί να παρουσιάσεις, αν η χρήση της δεν ενδείκνυται για την δική σου επιδερμίδα ή αν κάνεις λάθος χρήση.

Ποιοι τύποι δέρματος δεν πρέπει να εφαρμόζουν ρετινόλη

Η ρετινόλη κάνει θαύματα σε κάποιους τύπους δέρματος, σε κάποιους άλλους όμως δεν πρέπει να εφαρμόζεται ούτε δοκιμαστικά. Είναι λοιπόν ένα συστατικό που δεν συστήνεται σε ευαίσθητες επιδερμίδες, σε λεπτές επιδερμίδες, σε εκζεματικές επιδερμίδες, στις ξηρές και στις αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Δες ακόμη: Τα Καλύτερα Σέρουμ Με Ρετινόλη


Πότε δεν πρέπει να εφαρμόζεται ρετινόλη

Εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο, που το έχουμε πει πολλές φορές και πλέον εξυπακούεται πως δεν χρησιμοποιούμε ρετινόλη, αφού σίγουρα θα εκτεθούμε αρκετά στο φως του ήλιου, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ρετινόλη. Αν την χρησιμοποιείς στις ακόλουθες περιπτώσεις, μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά από παρενέργειες:

#1. Αν συνδυάσεις με άλλα δραστικά συστατικά όπως οξέα και ενεργό άνθρακα.

#2. Αν χρησιμοποιείς θεραπείες δερματικές, είτε για την ακμή (Υπεροξείδιο του βενζολίου, Σαλικυλικό οξύ) είτε για άλλα δερματικά προβλήματα, όπως το έκζεμα και η δερματίτιδα.

#3. Αν χρησιμοποιείς άλλα ρετινοειδή προϊόντα τοπικής εφαρμογής.

#4. Αν χρησιμοποιείς προϊόντα μηχανικής απολέπισης, όπως τα face scrubs.

#5. Αν κάνεις θεραπείες με laser στο πρόσωπο.

Δες: Οι Καλύτερες Κρέμες Προσώπου Με Ρετινόλη


Τι παρενέργειες μπορεί να έχεις

Οι παρενέργειες από την λάθος χρήση της μπορούν να είναι από ήπιες μέχρι πολύ σοβαρές. Ερεθισμός, καύσος, αφυδάτωση, κοκκινίλα, κνησμός, ξεφλούδισμα, υπερμελάγχρωση και γενικότερη φλεγμονή της επιδερμίδας είναι οι ήπιες παρενέργειες, ενώ οι πολύ σοβαρές περιλαμβάνουν την δερματίτιδα, το χημικό έγκαυμα και την αλλεργία. Για αυτό και συνίσταται μεγάλη προσοχή κατά την χρήση της.

Σε ποιο σημείο δεν πρέπει να εφαρμόζεις ρετινόλη

Αν εφαρμόζετε κρέμα προσώπου με ρετινόλη, αποφύγετε την περιοχή των ματιών. Σε αυτή την περιοχή, καθώς το δέρμα είναι πολύ λεπτό, πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά και μόνο προιόντα ειδικά σχεδιασμένα για την περιοχή αυτή, καθώς θα είναι ταυτόχρονα και εμπλουτισμένα με συστατικά για την εντονότερη ταυτόχρονη θρέψη και βαθιά ενυδάτωση. Αυτό είναι υψίστης σημασίας, καθώς η ρετινόλη και ιδιαίτερα οι κρέμες με υψηλή συγκέντρωση ρετινόλης, σταδιακά λεπταίνουν το δέρμα. Εμείς προτείνουμε την La Roche-Posay Redermic R Eyes (19,36€). Δείτε: Οι Καλύτερες Κρέμες Ματιών Με Ρετινόλη.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται