Πόσο διαρκούν τα καλλυντικά

Διάβασε πόσο διαρκούν τα καλλυντικά και πιο συγκεκριμένα τα προϊόντα μακιγιάζ που σίγουρα βρίσκονται στο νεσεσέρ σου

Η διάρκεια ζωής των καλλυντικών μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Καταρχάς, από το είδος του καλλυντικού και από την κατηγορία του. Είναι εντελώς φυτικό/βιολογικό; Είναι χημικό; Μιλάμε για κρέμες ή για μολύβια χειλιών; Όταν λήξουν είναι όλα το ίδιο επικίνδυνα;

Σε αυτές και σε ακόμη περισσότερες απορίες απαντάμε σήμερα, για να γνωρίζεις τα πάντα για τα καλλυντικά σου και πιο συγκεκριμένα για τα προϊόντα μακιγιάζ αφού αυτά, δεν φέρουν το σήμα διάρκειας ζωής. Φανταζόμαστε ότι γνωρίζεις πως τα προϊόντα περιποίησης τύπου κρέμες και καθαριστικά, φέρουν υποχρεωτικά το ειδικό σήμα διάρκειας ζωής στην συσκευασία τους. Αυτό αναφέρει ένα νούμερο όπως πχ. 6Μ και αναφέρεται στην διάρκεια ζωής για μήνες, μετά το άνοιγμα.

Προχωρώντας σε πιο συγκεκριμένα πράγματα, πρέπει να ξέρεις πως και τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης, ακόμη και αν δεν την αναγράφουν. Ιδίως τα υγρά προϊόντα, μόλις έρθουν σε επαφή με το οξυγόνο, ξεκινούν να οξειδώνονται, για αυτό και κάποια στιγμή αναπόφευκτα “χαλάνε”. Επιπλέον, καλλυντικά τύπου κραγιόν, μολύβια κτλ. συγκεντρώνουν βακτήρια κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με το δέρμα σου. Διάβασε παρακάτω, πόσο διαρκούν τα καλλυντικά σου.

Πόσο διαρκεί η μάσκαρα: 3-6 μήνες

Η μάσκαρα ίσως είναι και το κορυφαίο καλλυντικό σε βακτήρια, αφού μπαίνει και βγαίνει συνεχώς στην ίδια συσκευασία, αφού έρθει σε επαφή με σκιές, βλεφαρίδες, faux βλεφαρίδες, μολύβια, σκόνες κτλ. Αν παρατηρήσεις πως έχει αρχίσει να ξεραίνεται ή να σου προκαλεί φαγούρα έχει σίγουρα λήξει. Αν την χρησιμοποιείς καθημερινά, ανανέωνε την κάθε 3 μήνες.

Πόσο διαρκεί το eye-liner: 3-12 μήνες

Εδώ συμβαίνει το ίδιο με την μάσκαρα, όταν μιλάμε για υγρό eyeliner ή ακόμη και για gel eyeliner, αφού χρησιμοποιείται συνεχώς το ίδιο πινελάκι. Εν αντιθέσει με το μολύβι ματιών, που αν το ανανεώνεις συνεχώς χρησιμοποιώντας την ειδική ξύστρα, τότε σίγουρα δε συγκεντρώνει τον ίδιο αριθμό βακτηρίων.

Θα σε ενδιαφέρει: Τα καλύτερα concealer για ώριμες επιδερμίδες

Πόσο διαρκούν οι πούδρες: 24 μήνες

Όταν μιλάμε για πούδρες, φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στις πούδρες, αλλά σε όλα τα καλλυντικά σε πουδρέ μορφή. Ρουζ, bronzers, σκιές, highlighters και pigments. Εάν τα αποθηκεύεις σωστά και τα σφραγίζεις καλά με τα καπάκια τους, μπορούν να κρατήσουν ακόμη και 2 χρόνια. Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από όλα τα καλλυντικά.

Πόσο διαρκεί το makeup: 12-18 μήνες

Αν και τα περισσότερα makeup φέρουν την ειδική σήμανση στη συσκευασία, η οποία συνήθως είναι 12 μήνες, με καλή χρήση μπορούν να κρατήσουν ως 18 μήνες. Αυτό, αν υποθέσουμε πως δεν παίρνουν αέρα από κάπου ώστε να μην οξειδωθούν και αν το περιεχόμενο τους δεν έρχεται σε απευθείας επαφή με το δέρμα ή με πινέλα.

Πόσο διαρκεί το concealer: 12 μήνες

Αν και το περιεχόμενο ενός concealer είναι στην ίδια κατηγορία με ένα makeup, το concealer συνήθως έχει διαφορετικό απλικατέρ. Αυτό έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου, άρα και με περισσότερα βακτήρια. Επιπλέον, κάθε φορά που το ανοίγεις παίρνει αέρα, οπότε σίγουρα οξειδώνεται γρηγορότερα από ένα makeup.

Πόσο διαρκούν τα κραγιόν & τα lip gloss: 12-18 μήνες

Αυτό το κραγιόν «ειδικής περίστασης» που είχατε αποθηκεύσει στο κάτω μέρος της τσάντας σας από την αρχή του χρόνου (ή περίπου); Λυπούμαστε που θα σας το πούμε, αλλά πρέπει να πάει απευθείας στον κάδο. Ιδίως αν έχει αλλάξει η μυρωδιά ενός κραγιόν ή αν φαίνεται ξεραμένο ή ακόμη και λιωμένο, μην το χρησιμοποιήσετε. Τα κραγιόν που υπόκεινται σε πολλές αλλαγές θερμοκρασίας, αλλοιώνονται πολύ εύκολα και χαλούν ακόμη πιο γρήγορα.

Η μάξιμουμ διάρκεια ζωής ενός κραγιόν είναι οι 18 μήνες, αν τα αποθηκεύετε και αν τα χρησιμοποιείτε σωστά. Η σωστή αποθήκευση γίνεται σε δροσερό μέρος αλλά και η σωστή χρήση είναι με πινέλο για κραγιόν ώστε να μην συγκεντρώνονται βακτήρια.

Expert’s tip

Για να μην ξεχνάς ποτέ άνοιξες την κάθε συσκευασία, κράτησε ένα σημειωματάριο ή κόλλησε αυτοκολλητάκια με σημειωμένη την ημερομηνία ανοίγματος, επάνω σε κάθε καλλυντικό.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται