Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πότε μπαίνει το αντηλιακό στην περιποίηση

Πότε μπαίνει το αντηλιακό στην περιποίηση προσώπου και το μακιγιάζ; Πρώτα το αντηλιακό ή ενυδατική;

Πότε μπαίνει το αντηλιακό στην περιποίηση

Τα αντηλιακά προϊόντα είναι συνώνυμο του καλοκαιριού, η χρήση τους όμως επιβάλλεται όλο το χρόνο. Για αυτό το λόγο πρέπει να γνωρίζεις ποτέ μπαίνει το αντηλιακό στην σειρά εφαρμογής προϊόντων περιποίησης αλλά και στη σειρά εφαρμογής προϊόντων μακιγιάζ.

Το καλοκαίρι σίγουρα είναι πιο βλαβερές οι ακτίνες του ήλιου και αυξάνονται οι ώρες που περνάμε κάτω από το ηλιακό φως. Έτσι, το αντηλιακό είναι απαραίτητο, είτε φοράς μακιγιάζ είτε όχι.

Επειδή όμως το αντηλιακό είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, προκύπτουν πολλά ερωτήματα. Πότε μπαίνει το αντηλιακό στην περιποίηση και το μακιγιάζ; Πρώτα το αντηλιακό ή ενυδατική; Τι SPF προϊόν να προτιμήσω;

Σήμερα απαντούμε σε όλα αυτά.

Ποιες ώρες ο ήλιος είναι επικίνδυνος

Ως γνωστό οι πιο επικίνδυνες ώρες είναι 12-4μμ. και 12-6μμ. για τις εγκύους. Πρέπει οπωσδήποτε να φοράς αντηλιακή αλλά και καπέλο, στην παραλία και στην πόλη. Μην ξεχνάς ότι η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, αφυδατώνει το δέρμα και γερνά γρηγορότερα.

Δες ακόμη: Οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες με SPF δείκτη προστασίας

Γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό ακόμη και με το μακιγιάζ

Τις μέρες που βλέπεις έντονη ηλιοφάνεια, πρέπει να φοράς αντηλιακό πριν το μακιγιάζ. Εκτός και αν το μεικάπ σου έχει υψηλό δείκτη προστασίας, τότε είναι απαραίτητη η εφαρμογή αντηλιακού.

Ποια προϊόντα SPF να προτιμήσεις και με ποια σειρά να τα εφαρμόσεις

Το προτιμότερο είναι να εφαρμόζεις πρώτα μια ελαφριά ενυδατική κρέμα, έπειτα το αντηλιακό και στο τέλος το μεικάπ. Μάλιστα, καλό θα ήταν να περιμένεις να απορροφηθεί πλήρως η κρέμα πριν εφαρμόσεις αντηλιακό. Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές λύσεις για να επιλέξεις. Δες με ποια σειρά, πρέπει να τα εφαρμόζεις:

 1. Ενυδατική κρέμα, αντηλιακή, μεικάπ
 2. Kρέμα με SPF, μεικάπ
 3. (Ενυδατική κρέμα) αντηλιακή με χρώμα
 4. Κρέμα, μεικάπ με υψηλό SPF
 5. Ενυδατική κρέμα με χρώμα & SPF

Αν έχεις ξηρό δέρμα ή αφυδατώνεται εύκολα, πριν από το αντηλιακό με χρώμα μπορείς να εφαρμόσεις μα στρώση ελαφριά ενυδατική κρέμα.

Δες ακόμη: Γιατί να χρησιμοποιείς αντηλιακό και το χειμώνα

Συμβουλές εφαρμογής

 • Τις μέρες που ο υδράργυρος ανεβαίνει αρκετά και ο ιδρώτας είναι αναπόφευκτος, να προτιμάς μια αντηλιακή με χρώμα, ώστε να μην επιβαρύνεις τους πόρους σου εφαρμόζοντας δύο προϊόντα ή ένα προϊόν βαρύ σε σύσταση και υφή.
 • Τις μέρες που δεν σε απασχολούν οι δερματικές ατέλειες, μπορείς να παραλείψεις προϊόντα με χρώμα και να εφαρμόσεις μια απλή αντηλιακή ή μια ενυδατική με SPF.
 • Αν έχεις δερματοπάθειες, να αφήνεις την επιδερμίδα σου να ανασαίνει κάποιες μέρες την εβδομάδα, ώστε να μην εντείνεις τα δερματικά προβλήματα.
 • Μην ξεχνάς να κάνεις καθημερινά έναν ήπιο καθαρισμό το βράδυ, ώστε να ανασαίνουν οι πόροι σου.
 • Το καλοκαίρι αν χρησιμοποιείς δυο προϊόντα, δηλαδή κρέμα και αντηλιακό, προτίμησε μια ελαφριά κρέμα gel, που δεν φράζει τους πόρους, καθώς η χρήση δυο προϊόντων μπορεί να είναι αρκετά βαριά.
 • Μην αραιώνεις το αντηλιακό σου με άλλα προϊόντα γιατί μπορεί να μειώσεις την δράση του.

Central image credit: Photo by Apostolos Vamvouras on Unsplash

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται