Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

6 πράγματα που δε γνώριζες για τα αρώματα

Πράγματα που δε γνώριζες για τα αρώματα, μύθοι, αλήθειες και άλλες κοινές απορίες, τα απαντάμε όλα

Το λατρεύεις, το φοράς καθημερινά, ίσως δεν βγαίνεις από το σπίτι χωρίς αυτό. Το άρωμα, αυτό το τόσο προσωπικό καλλυντικό, που δεν λείπει από κανέναν νεσεσέρ, έχει κάποια χαρακτηριστικά που πιθανότατα δεν γνωρίζεις. Αυτά επηρεάζουν την διάρκεια του, την ένταση και το πώς το αντιλαμβάνονται οι γύρω σου και εσύ.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά τα πράγματα που δεν γνώριζες για τα αρώματα και να απαντήσουμε σε απορίες που σίγουρα έχουν απασχολήσει έστω και στιγμιαία το μυαλό σου.

#1. Γιατί δε πρέπει να τρίβω τους καρπούς μου όταν φοράω άρωμα;

Σίγουρα το έχεις διαβάσει αμέτρητες φορές. Γνωρίζεις όμως γιατί δεν πρέπει να τρίβεις τους καρπούς σου. Γιατί διακόπτεις την εξέλιξη του αρώματος. Κάθε άρωμα βασίζεται στην αρωματική πυραμίδα, που είναι η κορυφή, η καρδιά και η βάση. Μόλις ψεκάζεις άρωμα στους καρπούς αναδύονται οι νότες κορυφής. Αν εκείνη την στιγμή τρίψεις τους καρπούς σου, αλλοιώνεις τις νότες κορυφής και δεν αφήνεις το άρωμα να εξελιχτεί όπως πρέπει.

#2. Γιατί καίγεται η μύτη μου μετά από 3 αρώματα; Τι μπορώ να κάνω για αυτό;

Ένα μυστικό για να μπορείς να αναγνωρίσεις περισσότερες μυρωδιές και αρώματα όταν δοκιμάζεις αρώματα, είναι να μυρίζεις καφέ ενδιάμεσα. Ο καφές δρα σαν ουδέτερη μυρωδιά, καθαρίζει την μύτη και η αντίληψη επανέρχεται. Say what; Ναι, αυτό είναι ένα μυστικό για να μπορείς να αγοράσεις το σωστό άρωμα για σένα. Είναι και ο λόγος που πολλά αρωματοπωλεία έχουν διαθέσιμους κόκκους καφέ, ώστε να τους μυρίζεις ενδιάμεσα. Υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη για αυτό; Όχι, δεν υπάρχει, αλλά είναι μια καλή θεωρία που μπορείς να δοκιμάσεις για να δεις αν δουλεύει σε σένα.

#3. Βοηθά η υγρασία να διαρκέσει το άρωμα;

Ναι, αυτό αληθεύει και βοηθά πολύ. Για αυτό συστήνουμε να ενυδατώνεις πάντα το δέρμα πριν ψεκάσεις άρωμα. Άφησε απλά να περάσει χρόνος ενδιάμεσα, για να μην αλλοιώσεις το άρωμα. Διάβασε πώς να διαρκεί το άρωμα περισσότερο.

#4. Γιατί μυρίζει αλλιώς το άρωμα μου σε κάποιον άλλο;

Κάθε σώμα έχει την δική του χημεία, για αυτό και πολλοί αντιδρούμε διαφορετικά στα ίδια αρώματα. Το PH και η οξύτητα της επιδερμίδας, παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό. Ένα άρωμα που βγάζει εντονότερα τα εσπεριδοειδή σε κάποιον, μπορεί να τα βγάζει πιο απαλά σε κάποιον άλλο. Για αυτό και είναι εντελώς υποκειμενικό, το πόσο ωραίο είναι ένα άρωμα.

#5. Γιατί πρέπει να ψεκάζω άρωμα στα σημεία σφυγμού;

Γιατί η θερμότητα του σώματος εντείνει την μυρωδιά. Στα σημεία σφυγμού, τα αγγεία βρίσκονται πιο κοντά στην επιδερμίδα και είναι πιο θερμά. Έτσι, αντιδρούν ευκολότερα με τα αρώματα και του χαρίζουν περισσότερη ένταση και διάρκεια. Δες που να ψεκάζεις το άρωμα σου.

#6. Το άρωμα επηρεάζει την διάθεση;

Πάρε παράδειγμα την αρωματοθεραπεία. Υπάρχουν μυρωδιές που σε βοηθούν να χαλαρώσεις, να νιώσεις ηρεμία ή ένταση, ακόμη και να πυροδοτήσουν αναμνήσεις. Κάποια νότες που έχουν χαραχτεί βαθιά στη μνήμη μας συνδέονται ακόμη και με αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία και προκαλούν το αίσθημα νοσταλγίας. Ακόμη και αν δε μπορούμε να φέρουμε συγκεκριμένες στιγμές στο μυαλό μας, επανέρχονται τα ίδια συναισθήματα. Τέλος, ένα άρωμα έχει την ικανότητα να σε κάνεις να νιώθεις πιο ελκυστική, πιο θηλυκή και να σε γεμίσει αυτοπεποίθηση.

Εκτός από όλα αυτά τα πράγματα που δε γνώριζες για τα αρώματα, δες πώς να μυρίζει το άρωμα πιο έντονα.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται