Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πράσινη Σαλάτα Εποχής Με Αβοκάντο, Ραπανάκι & Πορτοκάλι

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και πορτοκάλι - The Cover

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, ρόκα, μαρούλι, πορτοκάλι, ραπανάκι, ντοματίνια και dressing με πετιμέζι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού, βαλσάμικο και σουσάμι

Μια πράσινη σαλάτα εποχής, με φρούτα και λαχανικά και με ένα θρεπτικότατο dressing, είναι ότι καλύτερο όχι μόνο για να συνοδεύσει το μεσημεριανό μας γεύμα, αλλά και για να αποτελέσει μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για βραδινό σνακ. Ελαφριά και γεμάτη βιταμίνες, είναι μια πολύ καλή ιδέα για να σας βάλει για ύπνο…χορτάτους.

Σε αυτή την σαλάτα, μπορείτε να αντικαταστήσετε το πορτοκάλι ή προσθέσετε μήλο, αχλάδι ή και μανταρίνι. Μπορείτε ακόμη, να προσθέσετε και άλλα φρέσκα λαχανικά όπως αγγούρι και πιπεριές.

Τέλος, εκτός από το σουσάμι, μπορείτε να προσθέσετε ηλιόσπορο ή και ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή φιλέ αμυγδάλου. Γενικότερα, σκεφτείτε τι έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας και στο ψυγείο σας και αν σας λείπουν κάποια από τα υλικά που παραθέτουμε, χρησιμοποιήστε αυτά που έχετε διαθέσιμα.

Γενικά, στις σαλάτες είναι πολύ ενδιαφέρον να προσθέτουμε διαφορετικές υφές και χρώματα λαχανικών. Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε και κάποια πρωτείνη όπως το αυγό και υδατάνθρακες όπως κρουτόν ή φέτες ψωμιού, αν θέλετε να το μετατρέψετε σε πλήρες γεύμα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Λαζάνια Με Κιμά Και Μπεσαμέλ

Αυτή η σαλάτα συνοδεύει τέλεια ζυμαρικά και πιάτα με κρεατικά.

Μαγειρικά tips

Επειδή το αβοκάντο αρχίζει να μαυρίζει όταν το κόψουμε, ετοιμάστε πρώτα το dressing και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και αφήστε το αβοκάντο για το τέλος.

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για την πιο θρεπτική πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και πορτοκάλι και μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλα αυτά τα φανταστικά αφιερώματα!

Πράσινη Σαλάτα Εποχής Με Αβοκάντο

Recipe by The Cover teamCourse: ΣαλάταCuisine: ΔιεθνήςDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking timeminutes
Total time

10

minutes

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, ρόκα, μαρούλι, πορτοκάλι, ραπανάκι και dressing με πετιμέζι, μέλι, βαλσάμικο, χυμό πορτοκαλιού και σουσάμι

Συστατικά

  • 500 γραμ. πράσινη σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, σπανάκι

  • 1 αβοκάντο ώριμο, καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες

  • 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες

  • 8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

  • 3-4 ραπανάκια κομμένα σε φέτες

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

  • 2 κτ.σπ. σουσάμι

  • Για το dressing
  • 1/3 κπ. ελαιόλαδο

  • Χυμό ενός πορτοκαλιού

  • 1 κτ.σπ. μέλι

  • 1 κτ.σπ. βαλσάμικο ξύδι

  • 2 κτ.σπ. πετιμέζι

  • αλάτι

Οδηγίες

  • Κόβουμε τα κοτσάνια από τη ρόκα
  • Πλένουμε την πράσινη σαλάτα και κόβουμε με τα χέρια σε πιο μικρά κομμάτια
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
  • Αν θέλουμε μπορούμε να καβουρδίσουμε για 2-3 λεπτά το σουσάμι, πριν το προσθέσουμε στη σαλάτα
  • Για το dressing
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με το πιρούνι ώστε να ομογενοποιηθούν με το μέλι
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing
Ετικέτες: