Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

7 τέλειες ιδέες για εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Πρωτότυπα και εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα: εντοπίσαμε 7 φανταστικές εναλλακτικές ιδέες με στυλ

Είναι πολλοί οι λόγοι που ίσως κάποιος να μη θέλει να στολίσει ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ίσως το budget να μην το επιτρέπει, ίσως ο χώρος να είναι πολύ μικρός, ίσως να θέλει να αποφύγει και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού είτε προτιμήσουμε ένα πλαστικό είτε ένα φυσικό έλατο και οι δυο επιλογές μας, έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ή ίσως απλά…να μην του αρέσουν τα έλατα. Όποιος και αν είναι ο λόγος, λύσεις πάντα υπάρχουν.

Τι να στολίσω αντί για έλατο τα Χριστούγεννα;

Για αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να ανακαλύψουμε και να σας προτείνουμε τις καλύτερες εναλλακτικές ιδέες για πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα δέντρα…με στυλ. Γιατί εννοείται πως ότι και αν κάνουμε δεν χάνουμε την αισθητική μας.

Δείτε παρακάτω, τις καλύτερες ιδέες που εντοπίσαμε και πάρτε έμπνευση για τον δικό σας εναλλακτικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό.

#1. Κρέμασε στολίδια στις κάθετες μπιζουτιέρες σου

Προσωπικά, λατρεύω αυτή την ιδέα. Περιορίσου σε χρυσές ή ασημί αποχρώσεις και το σπίτι σου θα αποκτήσει γιορτινή διάθεση…με στυλ.

#2. Στόλισε κλαδιά σε βάζα

Σικ λύση που αν κρατήσεις τον μινιμαλισμό χρησιμοποιώντας λιγοστά Χριστουγεννιάτικα στολίδια, θα μειώσεις ακόμη περισσότερο τον αντίκτυπο στο περιβάλλον. Αν ήδη έχεις αρκετά στολίδια, είναι κάτι που μπορείς να κάνεις σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, μεταφέροντας το γιορτινό πνεύμα σε όλους σου τους χώρους.

#3. Στόλισε μεγάλα φυτά σε γλάστρες

Αν ήδη έχεις φυτά μέσα στο σπίτι, τότε πραγματικά δεν χρειάζεσαι Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

#4. DIY κρεμαστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μια πολύ καλή λύση, αν δεν έχεις καθόλου χώρο και αν φυσικά πιάνουν τα χεράκια σου. Θα χρειαστείς χοντρό σκοινί, 5-6 κλαδιά που με σταδιακά αυξανόμενο μέγεθος, μερικά στολίδια και φυσικά μια σειρά από Χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

#5. Στόλισε το πολύφωτο σου

Όλοι συνηθίζουν να στολίζουν δέντρα, αντικείμενα και μικροεπιφάνειες. Εσύ γιατί να μην στολίσεις τα ταβάνια σου; Αν έχεις το κατάλληλο φωτιστικό που να μπορείς να κρεμάσεις μερικά στολίδια, θα δημιουργήσεις μια πραγματικά μαγική ατμόσφαιρα.

#6. Διάλεξε eco-friendly επιλογές

Μια ξύλινη διακοσμητική σκάλα, μεγάλα ξύλα που έχεις σκοπό να κάψεις το χειμώνα, μετατρέπονται πολύ εύκολα σε πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα δέντρα.

#7. Αγόρασε ένα πρωτότυπο δέντρο

Αν βγεις μια βόλτα στα καταστήματα με Χριστουγεννιάτικα είδη, σίγουρα θα ανακαλύψεις διαφορετικές και πρωτότυπες προτάσεις για Χριστουγεννιάτικα δέντρα, που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και σίγουρα δεν θα πετάξεις στα σκουπίδια μετά τις 7 Ιανουαρίου.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται