Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Tongs vs Wands: Ποιο είναι καλύτερο για σένα;

Ψαλίδι για μπούκλες με κλιπ ή χωρίς; Δες τις διαφορές για να διαλέξεις το σωστό εργαλείο για τα μαλλιά σου

Είναι τα πιο κλασσικά εργαλεία για μπούκλες. Η βασική τους διαφορά, φαινομενικά τουλάχιστον, είναι το κλιπ, που ασφαλίζει την τούφα όταν κάνεις μπούκλες.

Η αλήθεια είναι όμως, πως έχουν περισσότερες διαφορές από όσες νομίζεις. Και οι δυο τύποι ψαλιδιών για μπούκλες, έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σήμερα θα δούμε ποια είναι αυτά και τι ρόλο ακριβώς παίζει αυτό το κλιπ, ώστε να διαλέξεις το σωστό για σένα.

Ψαλίδι χωρίς κλιπ (wand)

Το λεγόμενο wand, είναι μια απλή ράβδος και χρειάζεται να κρατάς εσύ την άκρη της κάθε τούφας ώστε να μην πέσει. Αν δεν έχεις μυικά προβλήματα και έχεις αρκετά μακριά μαλλιά, συνήθως είναι τα πιο μακριά εργαλεία. Είναι ευκολότερα στον χειρισμό για αρχάριους, καθώς αν ακολουθείς την ίδια φορά στο τύλιγμα της τούφας αποκλείεται να κάνεις λάθος. Λόγω του ότι δεν παγιδεύει θερμότητα, είναι καταλληλότερο για ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες - multistyler

Beauty Works Professional Styler Trio Edition 89.95€

Με το 3 σε 1 ψαλίδι από την Beauty Works, θα κάνεις ότι χτένισμα ονειρεύεσαι. Το έξτρα μήκος στις ράβδους, το καθιστά απόλυτο εργαλείο hair styling για όσες έχουν μακριά μαλλιά. Κεραμική τεχνολογία και μεγάλο εύρος θερμοκρασίας από 80c-220c για να το προσαρμόζεις στα μαλλιά σου. Ωστόσο, έχει Αγγλική πρίζα, αλλά με έναν αντάπτορα θα είσαι ok.

Ψαλίδι με κλιπ (tongs)

Τα curling tongs είναι το κλασικό ψαλίδι με λαβή, που ασφαλίζει την τούφα, ώστε να ξεκουράζεις το άλλο χέρι. Είναι πιο δύσκολο στον χειρισμό, καθώς πολλές φορές μπλέκονται τουφίτσες και στην μια πλευρά οι περισσότερες δυσκολεύονται να ακολουθήσουν την ίδια φορά στο τύλιγμα της τούφας. Επιπλέον, λόγω του ότι θερμαίνει διπλά την κάθε τούφα, αφού την “παγιδεύει” εσωτερικά, προκαλεί μεγαλύτερη φθορά.

CHI Onyx Euroshine Ceramic Extended Curling Iron 83,70€

Υψηλής ποιότητας κεραμικό ψαλίδι -όχι μόνο κεραμική επίστρωση- με ρύθμιση θερμοκρασίας ως 210 βαθμούς, 3μ καλώδιο, αυτόματο κλείσιμο και τεχνολογία ιόντων για το φριζάρισμα. Θα το λατρέψεις!

Συνοπτικά, ψαλίδι για μπούκλες, με κλιπ ή χωρίς κλιπ;

  • Με κλιπ: διευκολύνει κινητικά, γιατί δεν χρειάζεται να κρατάς την τούφα, αλλά ενέχει κίνδυνο να τσακίσει τα μαλλιά αν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς. Ιδίως στις άκρες, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο και ψαλίδα.
  • Χωρίς κλιπ: απαιτεί να κρατάς την τούφα με το άλλο χέρι, οπότε μπορεί να είναι λίγο κουραστικό, αλλά ταιριάζει στα ταλαιπωρημένα μαλλιά, αφού δεν φυλακίζει την τρίχα και έτσι έχουν λιγότερες πιθανότητες να καούν.

Φυσικά, όλα αυτά δεν πρέπει ποτέ να τα χρησιμοποιείς χωρίς προστασία. Δες τα καλύτερα θερμοπροστατευτικά για τα μαλλιά.

Δες ακόμη, τα καλύτερα ψαλίδια για μπούκλες.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται