Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ψαρόσουπα Με Λαχανικά

Ψαρόσουπα με λαχανικά: σήμερα μαγειρεύουμε θρεπτικό και πεντανόστιμο ψάρι με λαχανικά, όπως πράσο, καρότο και πατάτα

Χιόνια, κρύο, καιρός για…ψαρόσουπα! Ψαρόσουπα με θρεπτικά λαχανικά, που θα ζεστάνει τους ουρανίσκους μας στην κορύφωση του χειμώνα και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες που έχουμε νιώσει φέτος, μέχρι τώρα.

Για την σημερινή μας συνταγή λοιπόν, έχουμε επιλέξει να φτιάξουμε μια σούπα με ψάρι και λαχανικά, ώστε να συνδυάσουμε τα θρεπτικά τους στοιχεία.

Τα ψάρια ως γνωστόν μας παρέχουν τα απαραίτητα Ω3 και Ω6 λιπαρά, ενώ οι βιταμίνες και οι ίνες που περιέχουν τα λαχανικά μας, διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Φυσικά, δεν πρέπει να αγνοήσουμε πως και η θερμότητα της σούπας είναι αυτό που χρειαζόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.

Ποια ψάρια είναι τα καλύτερα για σούπες

Αν αναρωτιέστε ποια ψάρια μπορείτε να βάλετε σε μια σούπα, δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Μπορείτε κυριολεκτικά να χρησιμοποιήσετε όποιο ψάρι θέλετε. Υπάρχουν όμως αυτά που προτιμούμε για σούπα και είναι αυτά που μπορείτε να φιλετάρετε ευκολότερα, καθώς έχουν μεγάλο σώμα και περισσότερη σάρκα.

Αυτά είναι σίγουρα οι πέστροφες, οι τσιπούρες, ο μπακαλιάρος, η γλώσσα, το λυθρίνι, οι σφυρίδες, το λαβράκι κ.ά. Αυτά που δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή είναι τα μικρά ψαράκια όπως η μαρίδα, η σαρδέλα, ο γάβρος κ.ά.

Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε θαλασσινά ή να φτιάξετε την σούπα σας αποκλειστικά με θαλασσινά. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε φιλέτα σολομού ή ξιφία, αν έχετε πρόβλημα με το καθάρισμα ή το φιλετάρισμα του ψαριού.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Vegan Pizza Με Τορτίγια

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για την πιο νόστιμη ψαρόσουπα με λαχανικά και γίνετε μέλη στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλες αυτές τις φανταστικές συνταγές και ακόμη περισσότερα αφιερώματα που ίσως σας ενδιαφέρουν.

Ψαρόσουπα Με Λαχανικά

Recipe by The Cover teamCourse: ΚΥΡΙΩΣ, ΣΟΥΠΑCuisine: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗDifficulty: ΕΥΚΟΛΗ
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

35

minutes
Total time

55

minutes

Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο και λαχανικά όπως πράσο, πατάτα, καρότο και σέλινο

Συστατικά

  • 1 κλ. ψάρια

  • 2 τμχ. πράσα

  • 2 τμχ. πατάτες

  • 2 τμχ. καρότα

  • 1 τμχ. κρεμμύδι ξηρό

  • 1 φλ. ρύζι γλασέ

  • ½ φλ. ελαιόλαδο

  • σέλινο

  • 1 τμχ. δαφνόφυλλο

  • πιπέρι

  • αλάτι

  • 3 κτ.σπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  • Προετοιμασία
  • Καθαρίζουμε τα ψάρια μας από τα λέπια αν έχουμε αγοράσει φρέσκα ψάρια
  • Πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, κρατάμε μόνο το λευκό μέρος και αποθηκεύουμε το πράσινο μέρος σε σακουλάκια στην κατάψυξη
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους
  • Ξεφλουδίζουμε κα κόβουμε τα καρότα σε μικρούς κύβους
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  • Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το μαϊντανό
  • Μαγείρεμα
  • Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε στο ελαιόλαδο το σέλινο με το κρεμμύδι και τα πράσα
  • Προσθέτουμε τα ψάρια και σκεπάζουμε με νερό
  • Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά αν έχουμε επιλέξει μεγάλο ψάρι
  • Βγάζουμε τα ψάρια στην άκρη και καθαρίζουμε από την πέτσα τους και αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κόκκαλα. Κρατάμε μόνο την σάρκα του ψαριού και τεμαχίζουμε σε κομμάτια
  • Στο νερό που βράσαμε τα ψάρια και τα πράσα, προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και το ρύζι και συμπληρώνουμε με 1-2 ποτήρια νερό
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και βράζουμε περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού στην σούπα και ανακατεύουμε

Σημειώσεις

  • Μπορείτε να προσθέσετε ντομάτα ή αυγολέμονο
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψάρι της επιλογής σας, όπως μπακαλιάρο, γλώσσα, τσιπούρα, πέστροφα, ακόμη και mix ψαριών
  • Για να σιγουρευτείτε ότι δεν έχουν μείνει κόκκαλα από τα ψάρια στο βράσιμο τους, μπορείτε να στραγγίσετε την κατσαρόλα, κρατώντας όμως το ζουμί στο οποίο θα βράσετε εν συνεχεία τα λαχανικά
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται