Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο στο σπίτι

Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο νυχιών στο σπίτι

Διάβασε πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο gel νυχιών στο σπίτι μόνη σου και πώς να φροντίσεις τα νύχια σου, ακολουθώντας δέκα απλά βήματα

Όλες λατρεύουμε ένα ωραίο ημιμόνιμο μανικιούρ και όλες δυσανασχετούμε όταν έρχεται η ώρα της αφαίρεσης. Πολλές φορές δεν βρίσκουμε χρόνο, πολλές φορές δεν βρίσκουμε ραντεβού την ώρα που μας βολεύει, πολλές φορές…απλά βαριόμαστε.

Για αυτό σήμερα θα σου πούμε όλα μυστικά των nail artists για να μάθεις πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο στο σπίτι, βήμα-βήμα, καθώς και τι χρειάζεται να έχεις ώστε να γίνει η αφαίρεση του gel ευκολότερη, χωρίς να ταλαιπωρήσεις τα νύχια σου.

Αν και σίγουρα έχεις παρακολουθήσει την διαδικασία της αφαίρεσης του gel από την nail artist που εμπιστεύεσαι για το μανικιούρ σου, για να έχεις έναν οπτικό οδηγό, έχουμε βρει το κατάλληλο βίντεο αφαίρεσης του gel, από την πιο γνωστή nail artist Bettina Goldstein, που θα σε βοηθήσει να μη ξεχάσεις ούτε ένα βήμα.

Φυσικά, μετά το βίντεο, θα σου πούμε και πώς να βοηθήσεις τα νύχια σου να ανακάμψουν από την ταλαιπωρία του gel και της αφαίρεσης του.

Τι θα χρειαστείς για την αφαίρεση ημιμόνιμου

Βήματα αφαίρεσης ημιμόνιμου gel στο σπίτι

#1. Με μια επαγγελματική λίμα τραχείας επιφάνειας 100/180 -όπως η Credo κυρτή λίμα (2,60 €)- αφαίρεσε το άνω στρώμα με ελαφριάς πίεσης κινήσεις στην επιφάνεια των νυχιών.

#2. Πότισε βαμβάκια με 100% καθαρό ασετόν -όπως το Erre Due Pure Aceton (2,65 €)- και τύλιξε γύρω από τα ακροδάχτυλα σου, ώστε να καλύπτεται η επιφάνεια των νυχιών.

#3. Τύλιξε και στερέωσε τα βαμβάκια τοποθετώντας κομμάτια αλουμινόχαρτο, σε κάθε δάχτυλο και περίμενε 10-15 λεπτά.

#4. Αν δεις πως μετά τα 15 λεπτά το gel δεν έχει ανασηκωθεί από την επιφάνεια των νυχιών, πότισε τα βαμβάκια με λίγο ασετόν ακόμη και τοποθέτησε ξανά για ακόμη 5 λεπτά.

#5. Αν δεν έχεις το επαγγελματικό εργαλείο για την αφαίρεση των υπολειμμάτων του gel, προτίμησε ένα ξύλινο pusher ώστε να μην τραυματίσεις την επιφάνεια του νυχιού και σπρώξε ελαφριά τα υπολείμματα προς τα πάνω.

#6. Με την τραχιά επιφάνεια (πλευρά 2) ενός buffer όπως το Bourjois Nail Buffer (5,00 €)- τρίψε ελαφρά την επιφάνεια των νυχιών ώστε να αφαιρεθούν και τα τελευταία υπολείμματα και να λειανθεί η επιφάνεια.

#7. Με την γυαλιστερή επιφάνεια του buffer, γυαλίστε την επιφάνεια των νυχιών

#8. Με ένα micellar ή με ένα toner καθάρισε τα νύχια

#9. Με ένα οποιοδήποτε scrub κάνε απολέπιση στα ακροδάχτυλα, συμπεριλαμβάνοντας τα νύχια

#10. Με ένα λάδι θρέψης -κατά προτίμηση κάποιο με βιταμίνη Ε- κάνε μασάζ στην επιφάνεια των νυχιών, ώστε να ανακάμψει και επανέλαβε τακτικά για τις επόμενες ημέρες.


Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/8/2021 – Τελευταία ανανέωση 10/8/2022