Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να ανοίξεις τα μαλλιά σου φυσικά

Πώς να ανοίξεις τα μαλλιά σου φυσικά: δες την πιο εύκολη συνταγή για να ανοίξεις τον τόνο των μαλλιών σου με φυσικό τρόπο

Αν αγαπάς τους ανοιχτούς τόνους μαλλιών αλλά δεν θέλεις να εφαρμόσεις οτιδήποτε χημικό στα μαλλιά σου…αυτό το άρθρο είναι για σένα. Υπάρχει ένα φυσικό υλικό που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας και μπορεί να ανοίξει τα μαλλιά σου φυσικά, χωρίς βαφές, χημικά και ντεκαπάζ. Αναφερόμαστε στο λεμόνι και τον χυμό του για το οποίο είπαμε κάποια πράγματα πρόσφατα στο αφιέρωμα για φυσικές θεραπείες ομορφιάς με χυμό λεμονιού.

Πως επιδρά ο χυμός λεμονιού στα μαλλιά

Το λεμόνι, περιέχει κιτρικό οξύ και όπως σίγουρα γνωρίζεις περιέχει και μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C (σε αυτό θα επανέλθουμε αργότερα). Το κιτρικό οξύ όταν έρχεται σε επαφή με τα μαλλιά μας, ανοίγει τα λέπια της τρίχας, ακριβώς όπως θα έκανε και το οξυζενέ στο κομμωτήριο. Αυτό όμως, δεν είναι αρκετό από μόνο του για να δράσει και να αφαιρέσει το χρώμα των μαλλιών, όπως θα έκανε το οξυζενέ σε συνδυασμό με το ντεκαπάζ. Ο χυμός λεμονιού και συνεπώς το κιτρικό οξύ που περιέχει, χρειάζεται το φως του ήλιου για να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών. Ο ήλιος επηρεάζει την μελανίνη που βρίσκεται στα μαλλιά μας και όταν έρχεται σε επαφή με το κιτρικό οξύ στα μαλλιά, αφαιρεί το πρώτο χρωματικό στρώμα της τρίχας. Ακόμη και χωρίς λεμόνι, σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως τα φυσικά μαλλιά, ανοίγουν τα καλοκαίρι.

Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζεις πως λόγω της βιταμίνης C που περιέχει το λεμόνι, αφαιρεί την λιπαρότητα αλλά και την πιτυρίδα από τα μαλλιά. Αν έχεις ξηρά ή αφυδατωμένα μαλλιά, είναι κάτι που πρέπει να αναλογιστείς.

Πώς να ανοίξεις τα μαλλιά με χυμό λεμονιού

Σε αναλογία 1:2 ανέμειξε χυμό λεμονιού με νερό σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψέκασε τις τούφες που θέλεις να ξανοίξεις. Στην συνέχεια κάθισε στον ήλιο 1-2 ώρες. Μην επαναλαμβάνεις περισσότερες από 1-2 φορές την εβδομάδα για να μην αφυδατωθούν τα μαλλιά σου και μην ξεχνάς το αντηλιακό σου!

Αν θέλεις να έχει επίδραση και στην πιτυρίδα κάνε ελαφρύ μασάζ με το μείγμα στο τριχωτό.

Μετά την έκθεση στον ήλιο, λούσε κανονικά τα μαλλιά σου και εφάρμοσε μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης και θρέψης για να αναπληρώσεις την χαμένη υγρασία.

Πόσους τόνους θα ανοίξουν τα μαλλιά μου;

Η αλήθεια είναι πως αυτές οι φυσικές συνταγές έχουν επίδραση σε φυσικές ανοιχτές και μεσαίες ανοιχτές βάσεις μόνο. Μπορούν να ανοίξουν τα μαλλιά 1-2 τόνους.

Προσοχή: μην εφαρμόζεις αν υποφέρεις από δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση.

Πώς αλλιώς να ανοίξω τα μαλλιά μου φυσικά;

Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις στο σαμπουάν σου αναβράζοντα δισκία βιταμίνης C, τα οποία έχεις θρυμματίσει. Αυτό σταδιακά, ίσως ανοίξει τα μαλλιά σου.

Δες ακόμη: Σακούλες κάτω από τα μάτια φυσική αντιμετώπιση

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται