Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου χωρίς να τα κάψεις

Πώς να ανοίξεις τα μαλλιά σου χωρίς να τα κάψεις

Πώς να ανοίξεις τα μαλλιά σου χωρίς να τα κάψεις. Ένα βίντεο που πρέπει να δεις και tips που πρέπει να ξέρεις

Αν έχεις σκούρα μαλλιά και έχεις επιχειρήσει να ανοίξεις τα μαλλιά σου στο παρελθόν…σίγουρα ξέρεις. Η φθορά από την χρήση ντεκαπάζ με οξυζενέ, είναι αναπόφευκτη. Ή μήπως όχι;

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν πολλοί hair colorists σε γυναίκες με σκούρα βάση, είναι να επιλέξουν άμεσα το πιο δυνατό οξυζενέ, συνήθως βαθμών 40, σε άλλες περιπτώσεις 30. Αυτό συμβαίνει διότι πιστεύουν πως το οξυζενέ 10 βαθμών, δεν είναι αρκετά δυνατό για να ανοίξει μια πολύ σκούρα βάση. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια, καθώς έχεις στην διάθεση σου έναν σύμμαχο και αυτός είναι το σταδιακό ξάνοιγμα.

Όπως έχουμε πει σε προηγούμενα αφιερώματα και πιο ειδικά στα αφιερώματα μυστικό για τέλειο ξανθό και πώς να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το ντεκαπάζ, το σταδιακό ξάνοιγμα προστατεύει τα μαλλιά σου από την φθορά και αφαιρεί το σκούρο χρώμα με ασφάλεια.

Ωστόσο, ένας άλλος παράγοντας διασφαλίζει πως δε θα καούν τα μαλλιά σου κατά το ντεκαπάζ και αυτό είναι η χρήση οξυζενέ πολύ χαμηλού βαθμού. Το οξυζενέ 20 βαθμών, ακόμη και αυτό των 10 βαθμών, είναι ικανά να αφαιρέσουν τα σκούρα χρώματα με ασφάλεια.

Το πείραμα

Όπως θα δεις και στο βίντεο πείραμα παρακάτω, σε φυσικές σκούρες τούφες μαλλιών, εφαρμόζονται για τον ίδιο χρόνο οι 4 διαφορετικοί βαθμοί οξυζενέ, σε συνδυασμό με σκόνη ντεκαπάζ φυσικά. 10,20,30 και 40 βαθμοί εφαρμόζονται στις τούφες, μέσα σε αλουμινόχαρτα για ανάπτυξη θερμότητας, καλύτερη διείσδυση του ντεκαπάζ και επιτάχυνση της διαδικασίας.

Το αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα μετά το πέρας των 30 λεπτών, είναι σίγουρα διαφορετικό στον τόνο κάθε τούφας, με πιο ανοιχτό τόνο στην τούφα που εφαρμόστηκε το οξυζενέ 40 βαθμών. Το 20 με το 30, έχουν ίδιο τονικό αποτέλεσμα, ενώ το 10αρι οξυζενέ, είναι αρκετά πιο σκούρο.

Τι γίνεται όμως μετά την δεύτερη εφαρμογή; Μετά την εφαρμογή ίδιων βαθμών στις ίδιες τούφες και μετά το πέρας επιπλέον 45 λεπτών, το 10αρι προλαβαίνει ακόμη και το 40αρι και έτσι, όλες οι τούφες καταλήγουν στο ίδιο τονικό αποτέλεσμα.

Το συμπέρασμα

Το πιο δυνατό οξυζενέ, μπορεί να είναι το πιο γρήγορο αλλά όπως όλοι ξέρουμε, δεν είναι το πιο ασφαλές. Όταν θα επισκεφθείς το κομμωτήριο, για να ανοίξεις τα μαλλιά σου, ζήτησε σταδιακό ξάνοιγμα με πολύ χαμηλού βαθμού οξυζενέ και πιο συγκεκριμένα ζήτησε να μην χρησιμοποιήσουν στα μαλλιά σου 30 ή 40 βαθμούς. Μπορεί να χρειαστείς δυο και τρεις επισκέψεις για να καταλήξεις στο στόχο σου με το 10αρι ή το 20αρι, αλλά δεν θα καταστρέψεις τα μαλλιά σου και αυτό είναι σίγουρα πιο σημαντικό από το να αποκτήσεις πιο ανοιχτό χρώμα μαλλιών.

Να θυμάσαι, το καλύτερο ντεκαπάζ…είναι το αργό ντεκαπάζ.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το βίντεο, δείτε το εδώ.

Συμβουλές για να προστατέψεις τα μαλλιά από το ντεκαπάζ

  1. Άφησε τα να μακρύνουν χωρίς βαφές
  2. Κάνε ρεφλέ με toner χωρίς αμμωνία
  3. Κούρεψε τις άκρες πριν το ντεκαπάζ, για να μην ανοίξει περισσότερο τυχόν ψαλίδα
  4. Ελαχιστοποίησε την χρήση θερμικών εργαλείων για styling
  5. Μην χρησιμοποιείς προϊόντα με θειικά άλατα
  6. Απόφυγε τις σιλικόνες
  7. Εφάρμοζε μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης σε κάθε λούσιμο

Αν θέλεις να ανοίξεις τα μαλλιά σου μόνο 1-2 τόνους και έχεις φυσική μεσαία ή ανοιχτή βάση, διάβασε πώς να ανοίξεις τα μαλλιά σου φυσικά.