Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να διαλέξεις γυαλιά ηλίου για το σχήμα του προσώπου σου

Διάβασε πώς να επιλέξεις γυαλιά ηλίου για το σχήμα του προσώπου σου και δες ποια είναι τα ιδανικά γυαλιά για σένα

Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου είναι σίγουρα το πιο απαραίτητο αξεσουάρ όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά για κάθε μέρα του χρόνου που ο ήλιος κάνει αισθητή την παρουσία του. Εάν δεν ξέρεις πώς να επιλέξεις γυαλιά ηλίου για το σχήμα του προσώπου σου και αδυνατείς να αναγνωρίσεις ποια είναι τα σωστά γυαλιά για σένα, διάβασε παρακάτω. Έχουμε συντάξει έναν πλήρη οδηγό για κάθε σχήμα προσώπου και σου συστήνουμε τα σωστά σχέδια για να φέρεις συμμετρία και ισορροπία στο πρόσωπο σου.

Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τα μάτια σου από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, αποτρέπουν τον σχηματισμό ρυτίδων από την συνοφρύωση αλλά και από τον σχηματισμό ρυτίδων και κηλίδων γύρω από τα μάτια.

Επιπλέον, ας μη ξεχνάμε πως τα γυαλιά ηλίου χαρίζουν στυλ και μπορούν ακόμη και να εξισορροπήσουν τα χαρακτηριστικά σου. Αυτό φυσικά, όταν βρεις τα ιδανικά γυαλιά ηλίου για το σχήμα του προσώπου σου. Καθώς κυκλοφορούν γυαλιά σε αμέτρητα σχέδια, σχήματα, χρώματα και στυλ, ξέρουμε πως είναι πολύ δύσκολο να βρεις το σωστό σχέδιο για σένα, αν δεν γνωρίζεις ποια γυαλιά σου ταιριάζουν. Επίσης, τα style tips που θα διαβάσεις παρακάτω, έχουν εφαρμογή και στα γυαλιά οράσεως.

Διάβασε παρακάτω ειδικούς και πιο γενικούς κανόνες για να διαλέγεις τα σωστά γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

Ιδανικά γυαλιά για οβάλ πρόσωπο

Ιδανικά σχέδια: πεταλούδα, τετράγωνα, aviator, μακρόστενα, γεωμετρικά, wayfarer, browline

Αν έχετε οβάλ σχήμα προσώπου, τότε είστε τυχερή γιατί σας ταιριάζουν τα περισσότερα σχήματα γυαλιών ηλίου. Τα μοναδικά γυαλιά που πρέπει να αποφύγετε είναι τα οβάλ και τα στρογγυλά μικρά γυαλιά. Οπότε, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψιν για να βρείτε τα ιδανικά γυαλιά ηλίου ή οράσεως, είναι τα χρώματα σας καθώς και το μέγεθος του προσώπου, ώστε να μην διαλέξετε γυαλιά που κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται μικρό.

Ιδανικά γυαλιά για στρογγυλό πρόσωπο

Ιδανικά σχέδια: ορθογώνια, γυαλιά με γωνίες, πεταλούδα, μακρόστενα

Όταν διαλέγετε γυαλιά ηλίου γενικότερα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας την αντίθεση που θα επιφέρει ισορροπία. Αν έχετε στρογγυλό σχήμα προσώπου, τότε μπορείτε να διαλέξετε γυαλιά με γωνίες, σε γεωμετρικά σχήματα, που θα σας χαρίσουν δομή και δεν θα τονίσουν ακόμη περισσότερο την στρογγυλάδα του προσώπου. Εάν μάλιστα έχετε στρογγυλό και μεγάλο πρόσωπο, τα ορθογώνια γυαλιά ηλίου θα επιμηκύνουν οπτικά το πρόσωπο σας. Οπότε, πρέπει να αποφύγετε τα στρογγυλά γυαλιά, είτε μικρά είτε μεγάλα, καθώς επίσης και τα aviator που έχουν κυκλικό σχήμα στην κάτω πλευρά των φακών και μπορούν να κρύψουν αρκετό από το πρόσωπο σας.

Ιδανικά γυαλιά για τετράγωνο πρόσωπο

Ιδανικά σχέδια: στρογγυλά, aviator, πεταλούδα, οβάλ

Αντιστοίχως, αν έχετε πρόσωπο με γωνίες, έντονα ζυγωματικά, τετράγωνο πιγούνι, στενή μύτη, φαρδύ μέτωπο, τότε πρέπει να απαλύνετε αυτές τις γωνίες, επιλέγοντας γυαλιά με καμπυλωτούς φακούς. Τα χαρακτηριστικά σας θα εξισορροπηθούν και το πρόσωπο σας θα κολακεύεται.

Γυαλιά για μακρόστενο/ορθογώνιο πρόσωπο

Ιδανικά σχέδια: στρογγυλά, aviator, πεταλούδα, wayfarer, browline

Ο στόχος σας όταν διαλέγετε γυαλιά ηλίου ή οράσεως είναι να χαρίσετε περισσότερο πλάτος στο σημείο των ματιών, ώστε να “κόψετε” το μήκος του προσώπου. Τα στρογγυλά γυαλιά θα γεμίσουν το σημείο αυτό και θα κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται λιγότερο αδύνατο. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε γυαλιά με έντονα διακοσμητικά στοιχεία που τραβούν την προσοχή στο άνω τμήμα του προσώπου. Τα aviator είναι ακόμη ένα σχήμα που σας ταιριάζει, χωρίς να παρεμβάλλεται στην δομή του προσώπου, ενώ τα γυαλιά πεταλούδα που βγαίνουν λίγο πιο έξω από το περίγραμμα του προσώπου, θα χαρίσουν και αυτά περισσότερο πλάτος στο σημείο των ματιών.

Γυαλιά για πρόσωπο διαμάντι

Ιδανικά σχέδια: aviator, στρογγυλά, οβάλ, browline

Το πρόσωπο διαμάντι, έχει έντονα ζυγωματικά και περισσότερο πλάτος στην μέση του προσώπου, ενώ στενεύει στο πηγούνι και στο μέτωπο. Εσείς σίγουρα δεν θέλετε να τονίσετε αυτό το πλάτος, αλλά ούτε και τις γωνίες σας. Επιλέξετε γυαλιά με καμπυλότητα που θα απαλύνουν το σχήμα αυτό, χωρίς να το τονίζουν. Τα aviator είναι τα ιδανικά για εσάς, ενώ μπορείτε να διαλέξετε και οβάλ ή στρογγυλά γυαλιά ηλίου.

Ιδανικά γυαλιά για πρόσωπο σε σχήμα καρδιά

Ιδανικά σχέδια: ορθογώνια, aviator, πεταλούδα, browline

Τα ανάποδα τριγωνικά πρόσωπα, με φαρδύ μέτωπο και πρόσωπο που στενεύει σταδιακά ως το πηγούνι, έχουν επίσης αρκετές επιλογές. Ιδανικοί φακοί για αυτό το σχήμα είναι αυτοί που έχουν ίδιο ύψος από άκρη σε άκρη, ώστε να μην τονίζουν το καθοδικό σχήμα του προσώπου. Τα aviator επίσης κολακεύουν αυτά τα πρόσωπα, καθώς οι φακοί από την κάτω πλευρά γέρνουν ελαφρά προς τα έξω, δίνοντας περισσότερο πλάτος στο σημείο που αρχίζει να στενεύει το πρόσωπο. Τα cat-eye σχήματα επίσης ταιριάζουν, αρκεί να μην ξεπερνούν πολύ το περίγραμμα του προσώπου. Τα browline γυαλιά -χωρίς σκελετό στο επάνω μέρος- δημιουργούν αντίθεση, κάνοντας το μέτωπο να φαίνεται μικρότερο.

Θέλεις να μάθεις που θα βρεις εντυπωσιακά γυαλιά ηλίου στις καλύτερες τιμές; Δες τον οδηγό μας με τις καλύτερες σελίδες για γυαλιά ηλίου και οράσεως!


Αρχική ημ. δημοσίευσης: 19/06/2021- Update: 14/10/2022

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται