Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να διαρκεί το άρωμα σου περισσότερο

Πώς να διαρκεί το άρωμα σου περισσότερο: 7 must know συμβουλές για να φοράς σωστά το άρωμα σου, ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια

Είναι η πιο ακριβή κατηγορία προϊόντων ομορφιάς -εκτός και αν αγαπάς τις La Prairie κρέμες σου- και σίγουρα αν ξοδεύεις αρκετά χρήματα σε ένα άρωμα, θέλεις να έχει και την ανάλογη απόδοση.

Αν μάλιστα είναι και το αγαπημένο σου άρωμα, η μικρή διάρκεια μπορεί να είναι πραγματικά πολύ απογοητευτική. Διάβασε παρακάτω τις τοπ συμβουλές μας για να το φοράς σωστά αλλά και για να διαρκεί το άρωμα σου περισσότερο.

#1. Ψέκασε το την σωστή στιγμή

Εάν ετοιμάζεσαι για έξοδο…μην περιμένεις την στιγμή πριν βγεις από την πόρτα για να ψεκάσεις το άρωμα σου. Η στιγμή που πρέπει να προτιμήσεις είναι μετά το μπάνιο σου, όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί και υπάρχει ακόμη λίγη υγρασία επάνω στο δέρμα.

Αν μάλιστα έχεις ενυδατώσει πρώτα το δέρμα σου, το άρωμα θα κρατήσει ακόμη περισσότερο, καθώς προσκολλάται στην υγρασία και έτσι οι νότες γίνονται πιο έντονες. Έχε ακόμη υπόψιν, πως το ξηρό δέρμα εξατμίζει πιο γρήγορα ένα άρωμα, για αυτό φρόντιζε να είσαι πάντα ενυδατωμένη πριν ψεκάσεις το άρωμα σου. Δες και πώς να ψεκάσεις άρωμα για να κρατήσει.

#2. Χρησιμοποίησε και τα matching αρωματικά προϊόντα

Υπάρχει λόγος που λατρεύουμε τα gift sets αρωμάτων που περιέχουν shower gel και body lotion μαζί με το αγαπημένο μας άρωμα. Η χρήση τριών προϊόντων με το ίδιο άρωμα, το ενισχύει ακόμη περισσότερο, ιδίως όταν χρησιμοποιείς και shower gel. Με την θερμοκρασία του ζεστού νερού, οι πόροι ανοίγουν διάπλατα και τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στο gel, εισέρχονται βαθιά μέσα στην επιδερμίδα. Αν στην συνέχεια χρησιμοποιήσεις body lotion και perfume, το άρωμα σου θα κρατήσει όλη νύχτα.

Αν θέλεις το άρωμα και στα μαλλιά σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το matching hair mist του αρώματος σου, ώστε να μην φθαρούν από το οινόπνευμα που περιέχεται στο κλασσικό άρωμα. Δες τα καλύτερα αρώματα μαλλιών.

#3. Ψέκασε τα σωστά σημεία

Αν και οι περισσότεροι ψεκάζουμε άρωμα εντελώς μηχανικά στα γνωστά σημεία του λαιμού και των καρπών, υπάρχουν κι άλλα σημεία στο σώμα μας όπου χτυπά ο σφυγμός και ενδείκνυνται για να ψεκάσεις το άρωμα σου. Την επόμενη φορά δοκίμασε να ψεκάσεις πίσω από τα γόνατα, στο εσωτερικό των αγκώνων, πίσω από τα αυτιά αλλά και στο ντεκολτέ και θα εκπλαγείς με την διάρκεια του αρώματος σου. Δες που να ψεκάσεις άρωμα.

#4. Κάνε layering

Πώς να διαρκεί το άρωμα σου περισσότερο - The Cover

Τα αρώματα μας έχουν δομή και αυτή αποτελείται από τρία μέρη: την κορυφή, την καρδιά και την βάση ενός αρώματος. Αν νομίζεις πως το άρωμα σου γενικά δεν κρατά πολύ λόγω σύνθεσης κάνε layering με ένα άρωμα/νότα που περιέχεται στην βάση του αρώματος σου και θα δεις πως θα κρατήσει πολύ περισσότερο. Αν για παράδειγμα, στην βάση του περιέχεται musk, εφάρμοσε ένα musky αρωματικό έλαιο πριν το άρωμα σου.

#5. Μήπως έχει οξειδωθεί;

Αν αλλάζεις συχνά αρώματα και αφήνεις κάποια από αυτά μισά, οι πιθανότητες να οξειδωθούν γρηγορότερα είναι πολλές. Όσο περισσότερος αέρας μέσα στο μπουκάλι, τόσο πιο εύκολα επέρχεται η οξείδωση. Πρόσεξε αν έχει αλλάξει χρώμα ή αν διαρκεί πολύ λιγότερο από όταν το πρωτοαγόρασες και θα έχεις την απάντηση σου. Αν κρίνεις πως μάλλον έχει οξειδωθεί, καλύτερα κράτησε το σαν διακοσμητικό και μη το χρησιμοποιείς. Επίσης, σκέψου μήπως είναι καλύτερο να αγοράζεις μικρότερα μεγέθη αρωμάτων, αφού αλλάζεις άρωμα τόσο συχνά.

#6. Διάλεξε την πιο πλούσια συγκέντρωση

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές φόρμουλες ενός αρώματος. Κολόνιες, eau de toillette, eau de parfum και parfum, με την τελευταία να περιέχει και την μεγαλύτερη συγκέντρωση των ελαίων και επομένως να είναι η πιο έντονη και αποδοτική. Αν μέχρι τώρα δοκίμαζες ένα edt, δοκίμασε και την edp ή την parfum εκδοχή του, που σίγουρα θα διαρκεί περισσότερο. Έπαθες το σύνδρομο της καμένης μύτης; Δες γιατί δεν μυρίζεις το άρωμα σου.

#7. Γνώριζε τις νότες

Αν και όλες λατρεύουμε τα πουδρέ αρώματα, οι περισσότερες πουδρέ νότες είναι ελαφριές και δεν διαρκούν πολύ. Εμείς βέβαια έχουμε συντάξει μια λίστα με τα πουδρέ αρώματα με διάρκεια, αλλά θα σε συμβουλεύαμε να διαλέξεις ένα άρωμα με πιο βαριές νότες στην βάση, αν θέλεις πολύ μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτές οι νότες συνήθως είναι τα ξύλα, το amber, το δέρμα, ενώ από τις πουδρέ νότες η πιο “βαριά” είναι το musk.

Ετικέτες:
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται