Πώς να δοκιμάζεις μέικ-απ για να βρίσκεις την σωστή απόχρωση

Διάβασε πώς να δοκιμάζεις μέικ-απ και σε ποιο σημείο του προσώπου, για να βρίσκεις πάντα την σωστή απόχρωση για το δέρμα σου και να είσαι σίγουρη πως σου ταιριάζει

Η βάση του μακιγιάζ μας, είναι σίγουρα ένα καθαρό δέρμα, που έχεις εφαρμόσει και μια πολύ καλή κρέμα για βάση μακιγιάζ. Το αμέσως επόμενο βήμα για να δημιουργήσεις μια τέλεια όψη είναι το μέικ-απ που θα επιλέξεις. Ακόμη και αν έχεις εφαρμόσει την καλύτερη κρέμα ή το κορυφαίο primer, αν εφαρμόσεις λάθος foundation….όλα θα πάνε στραβά.

Από την λάθος σύσταση και την λάθος υφή, μέχρι τον λανθασμένο τόνο και τους αντιθετικούς υποτόνους, υπάρχουν τόσα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν για να βρεις το σωστό μέικαπ, που πραγματικά φαίνεται να μην είναι τόσο εύκολη υπόθεση για τις περισσότερες γυναίκες. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε tutorials από γνωστές Youtubers να εφαρμόζουν ένα foundation, εντελώς ακατάλληλο για το δέρμα τους και αυτό στη συνέχεια να δημιουργεί μια πλαστική, ψεύτικη όψη που δεν ταιριάζει με το υπόλοιπο δέρμα.

Ωστόσο, αν και σίγουρα σου έχουμε δώσει πολλά tips μέχρι τώρα για να βρίσκεις το σωστό foundation, σήμερα θα σου δώσουμε το πιο σημαντικό και αυτό δεν αφορά, ούτε το χρώμα, ούτε την υφή, ούτε την σύσταση. Αφορά τον τρόπο δοκιμής και το σωστό σημείο.

Πώς να βρω την σωστή απόχρωση makeup;

Συνοπτικά πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:

  1. Διαλέγεις τον τόνο. Έχεις λευκή (fair), ανοιχτή (light), μεσαία (medium) ή σκούρα (dark) επιδερμίδα. Οι περισσότερες Ελληνίδες ανήκουμε στην light πλευρά
  2. Βρίσκεις τους υποτόνους σου. Κοίταξε τις φλέβες σου: αν είναι μπλε έχεις ψυχρούς, αν είναι πράσινη έχεις ζεστούς, αν δε μπορείς να καταλάβεις πιθανότερο να έχεις ουδέτερους υποτόνους. Αν δυσκολεύεσαι κάνε το τεστ που ετοιμάσαμε: πώς να βρεις τους υποτόνους σου.
  3. Για ουδέτερους υποτόνους διαλέγεις (Ν) neutral foundation, για ζεστούς διαλέγεις (W) warm, για ψυχρούς διαλέγεις (C) cool

Σε ποιο σημείο του προσώπου να δοκιμάσω το foundation;

karly-jones/UNSPLASH

Αφού βρήκες το σωστό μέικ-απ, πρέπει να το δοκιμάσεις για να διαπιστώσεις αν όντως γίνεται ένα με την επιδερμίδα σου. Προτιμότερο είναι να το δοκιμάσεις σε φυσικό φως.

Το σημείο στο οποίο πρέπει να δοκιμάσεις το foundation, είναι αυτό που ενώνει το πρόσωπο και το λαιμό. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι η απόχρωση που θα επιλέξεις, τονικά θα ταιριάζει τόσο στο λαιμό, όσο και στο πρόσωπο το βλέπει ο ήλιος.

Άλλες χρήσιμες συμβουλές για την σωστή επιλογή foundation

  • Ζήτησε από την πωλήτρια δειγματάκι για να το δοκιμάσεις στο σπίτι σου.
  • Μην ξεχνάς πως το καλοκαίρι μαυρίζουμε, οπότε αν έχεις βρει το αγαπημένο σου μέικαπ, ανέβα έναν τόνο και κάνε ανάμειξη, ανάλογα με το μαύρισμα σου.
  • Αν αγοράζεις μέικαπ online και είσαι ανάμεσα σε δυο τόνους, προτίμησε τον πιο ανοιχτό, ώστε να μπορείς να τον σκουρύνεις με λίγο bronzer.
  • Αν δοκιμάσεις μέικαπ σε κατάστημα, ζήτησε μαντηλάκι για να καθαρίσεις άμεσα το πρόσωπο σου, ώστε να αποφύγεις μολύνσεις, βακτήρια, ερεθισμούς κτλ.
  • Μην δοκιμάζεις στο εσωτερικό των καρπών ένα μέικ-απ. Το χρώμα από τις φλέβες θα επηρεάσει την απόδοση του.

Θέλεις ακόμη περισσότερα tips για τέλειο μακιγιάζ και τέλεια εφαρμογή foundation; Δες πώς να βρίσκεις την σωστή απόχρωση μέικ-απ και πώς να εφαρμόζεις μεικάπ σαν επαγγελματίας.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται