Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου

Πώς να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου: 6 βασικές συμβουλές για όγκο, κίνηση και ένταση σε άτονα μαλλιά

Είναι γεγονός πως όσον αφορά την γυναικεία κόμη, καμία μας δεν είναι ευχαριστημένη με αυτό που έχει. Έχεις σγουρά μαλλιά τα θέλεις ίσια, έχεις ίσια μαλλιά, τα θέλεις σγουρά και πάει λέγοντας. Αντιστοίχως, οι περισσότερες γυναίκες που έχουν γεννηθεί με λίγα ή άτονα μαλλιά, επιθυμούν περισσότερη ένταση στο χτένισμα τους και περισσότερο όγκο. Ακόμη αν η τριχόπτωση είναι το πρόβλημα που τα μαλλιά σου χάνουν όγκο, κάποιες από τις λύσεις παρακάτω θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, τουλάχιστον εμφανισιακά.

Επειδή λοιπόν γνωρίζουμε πως είναι ένα αρκετά κοινό γυναικείο πρόβλημα, αλλά γνωρίζουμε και το πώς να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου, θα σου συστήσουμε να ακολουθήσεις 6 απλά tips. Μετά από αυτά, να είσαι σίγουρη πως θα αποκτήσεις ένα γοητευτικό hairlook που θα κερδίζει τον θαυμασμό και θα κλέβει πάντα τις εντυπώσεις.

#1. Λούσιμο με σωστά προϊόντα

Φυσικά, το σωστό styling ξεκινάει πάντα από το σωστό λούσιμο. Προτίμησε μια εξειδικευμένη σειρά προϊόντων για το λούσιμο των μαλλιών σου, που θα τους δίνει όγκο και ένταση. Εμείς θα σου προτείνουμε την εξειδικευμένη για όγκο σειρά Redken volume σαμπουάν. (15.96€) + Redken Volume Injection Conditioner (17.41€)

#2. Blow dry προς την αντίθετη πλευρά

Όσο στεγνώνεις τα μαλλιά σου, γύρισε το κεφάλι σου προς τα κάτω και στέγνωσε τα. Όσο τα ισιώνεις, φέρε τα όλα προς το πρόσωπο σου και όχι προς την φυσική τους κατεύθυνση. Επίσης, άλλαζε χωρίστρες, όσο το δυνατόν συχνότερα. Έτσι τα μαλλιά σου θα έχουν συνέχεια όγκο, καθώς η τρίχα θα προσπαθεί να ανασηκωθεί, προς την προηγούμενη της θέση.

#3. Μασάζ

Ως γνωστόν, το μασάζ υποβοηθάει την μικροκυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, διασφαλίζοντας την αιμάτωση στο εσωτερικό του τριχωτού. Αυτό με την σειρά του αποτρέπει την τριχόπτωση. Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου μετά το στέγνωμα όσο τα μαλλιά σου είναι στεγνά και θα τα δεις να αποκτούν αυτόματα όγκο.

#4. Σπρέι για όγκο

Εάν χρησιμοποιήσεις volume spray -που πρέπει να το χρησιμοποιήσεις- ψέκασε την βούρτσα και όχι την ρίζα σου. Έτσι θα διασφαλίσεις πως το προϊόν θα “απλώσει” σε μεγαλύτερη περιοχή. Σου συστήνουμε να δοκιμάσεις τον Wella Professionals spray για όγκο και κράτημα (11.80€)

#5. Χτένισμα και κούρεμα για όγκο

Πώς Να Δώσεις Όγκο Στα Μαλλιά Σου
@romeufelipe/INSTAGRAM

Εάν τα μαλλιά σου είναι ίσια, διάλεξε ένα χτένισμα για όγκο. Οι χαλαρές, μεγάλες μπούκλες με ψαλίδια διαμέτρου 25mm και πάνω, είναι ότι καλύτερο για να αποκτήσεις άμεσα όγκο. Αφού σχηματίσεις μπούκλες με το ψαλίδι, πέρασε τα δάχτυλα σου ανάμεσα για να χαλαρώσεις το σχήμα τους περισσότερο.

Εάν τα μαλλιά σου είναι σγουρά ή σπαστά, μην διανοηθείς να τα ισιώσεις. Κάνε styling με έναν αφρό για μπούκλες, αφού έχεις εφαρμόσει ένα ενυδατικό προϊόν και δώσε όγκο κατσαρώνοντας τις μπούκλες με τα χέρια σου. Μπορείς ακόμη να κάνεις ένα κούρεμα, πάνω στον τύπο των μαλλιών σου. Αυτό θα ενισχύσει την φυσική τους κίνηση και υφή, δίνοντας ακόμη περισσότερο όγκο.

#6. Απόφυγε τα σφιχτά χτενίσματα

Μην τα χρησιμοποιείς ούτε στο σπίτι, γιατί “μαθαίνουν” την τρίχα να κάθεται προς τα κάτω. Έτσι, γίνεται δυσκολότερο να δώσεις όγκο όταν θα θέλεις να χτενιστείς για να βγεις έξω και επιπλέον…σπάνε την τρίχα και προκαλούν τριχόπτωση. Γενικότερα και τα χτενίσματα με αλογοουρές και τα χαμηλά buns κάνουν την ίδια ζημιά στα μαλλιά σου. Εάν θέλεις να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου, προτίμησε όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, να τα πιάνεις σε ένα top bun, στην κορυφή του κεφαλιού, το οποίο θα στερεώσεις με ένα απαλό scrunchie.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται