Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να επιλέγεις άνετα ψηλά τακούνια

Πώς να επιλέγεις άνετα ψηλά τακούνια σε μπότες, γόβες και πέδιλα: διάβασε τις συμβουλές μας για να επιλέγεις τακούνια που δεν γίνονται επίπονα

Γόβα και άνετη γίνεται; Αναλόγως τι έχεις συνηθίσει να φοράς. Σίγουρα μια δωδεκάποντη γόβα δεν πρόκειται να την αισθανθείς όπως αισθάνεσαι τα sneakers σου, υπάρχουν όμως γόβες που ακόμη και στους 6 πόντους σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να ισορροπείς σε ουρανοξύστες.

Εάν έχεις αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό, σήμερα είμαστε εδώ για να σου το εξηγήσουμε, αλλά και για να σου πούμε τι χαρακτηρίζει τις ποιοτικές και άνετες γόβες και τα άνετα ψηλοτάκουνα παπούτσια γενικότερα, που πραγματικά χαίρεσαι να φοράς. Και όχι, δεν είναι η τιμή που τα κάνει να ξεχωρίζουν ποιοτικά, καθώς πολλές φορές βρίσκουμε επίπονες γόβες σε υπερβολικές τιμές και άνετες γόβες σε πολύ προσιτές τιμές.

#1. Πρόσεχε που βρίσκεται το τακούνι

Αντίθετα με ότι πιστεύει η μεγαλύτερη μερίδα των γυναικών, ύψιστη σημασία δεν έχει το πόσο ψηλό είναι το τακούνι μιας γόβας, αλλά σε ποιο σημείο της φτέρνας είναι τοποθετημένο.

Όσο πιο πίσω βρίσκεται, τόσο πιο πιθανό να σε βγάλει εκτός ισορροπίας και να δυσκολεύει κάθε σου βήμα. Το σωστό σημείο τοποθέτησης του τακουνιού, είναι ακριβώς κάτω από το κέντρο της φτέρνας.

#2. Μικρή φιάπα = Μεγάλη στήριξη και άνεση

Το ελάχιστο ύψος φιάπας που πρέπει να έχει μια ένα ψηλοτάκουνο παπούτσι, στο μπροστινό μέρος όπου πέφτει όλο το βάρος είναι 0,5 με 1εκ. Όσο πιο κοντά έρχεται το πόδι σου στο έδαφος, τόσο πιο σκληρό θα είναι κάθε σου βήμα. Η ελάχιστη φιάπα των 0,5-1 cm. θα εξασφαλίσει περισσότερη άνεση στα πόδια σου, ενώ αν διαθέτει εσωτερικά και ανατομικό “μαξιλαράκι” σίγουρα θα είναι ακόμη πιο άνετο. Σε όποιο πέδιλο/γόβα ξεπερνάει τους 8 πόντους τακούνι, θα σου συστήναμε να το αγοράζεις μόνο αν διαθέτει μαξιλαράκι στήριξης.

#3. Δερμάτινο vs πλαστικό

Γιατί να προτιμήσεις δερμάτινες γόβες; Γιατί σε αντίθεση με συνθετικά υλικά όπως η πολυουρεθάνη, το δέρμα θα πάρει σιγά-σιγά το σχήμα του ποδιού σου. Αυτή είναι και η ιδιότητα για την οποία οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν δερμάτινες γόβες.

Τα συνθετικά υλικά, μπορούν να σου προκαλέσουν κάλους, να δυσκολευτείς πολύ να τα “ανοίξεις” και στο τέλος, πάλι να τα καταχωνιάσεις στη ντουλάπα σου. Το δέρμα όμως, θα ανοίξει γρήγορα και μετά από 2-3 εφαρμογές, θα νομίζεις πως φτιάχτηκε στα μέτρα σου.

#4. Όσο πιο φαρδύ τόσο πιο άνετο

Η φήμη που αληθεύει, είναι πως όσο πιο χοντρό το τακούνι…τόσο πιο άνετο και σταθερό. Τετράγωνα τακούνια, cone τακούνια κτλ. που έχουν πλατιά επιφάνεια κάτω από την φτέρνα, είναι πιο άνετα γιατί παρέχουν περισσότερη στήριξη και σταθερότητα. Φυσικά, αυτό ισχύει για όποιο παπούτσι έχει τακούνι και όχι μόνο για τις γόβες. Εάν πάλι προτιμάς τα λεπτά τακούνια, θα σε συμβουλεύαμε να εξετάσεις το ενδεχόμενο να περιορίσεις το ύψος τους τουλάχιστον στα 7-8 εκατοστά που είναι και το πιο ανεκτό τακούνι, για τις περισσότερες γυναίκες.

Διάβασε ακόμη: Πώς Να Αποφύγεις Τον Πόνο Από Τα Ψηλά Τακούνια

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται