Πώς να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Δες πώς να φτιάξεις Χριστουγεννιάτικο στεφάνι και πολλές εντυπωσιακές ιδέες που συγκεντρώσαμε για να πάρεις έμπνευση

Με λιγότερες από 50 ημέρες να απομένουν μέχρι την ομορφότερη μέρα του χρόνου, δε μπορούμε να μην σκεφτούμε πώς θα διακοσμήσουμε το σπίτι μας. Πολλές φορές, πέφτουμε στην παγίδα του να στολίζουμε κάθε χρόνο με αγορασμένα στολίδια από το εμπόριο και να επαναλαμβάνουμε την ίδια διακόσμηση ξανά και ξανά, φέτος όμως, θα σε παροτρύνουμε να την αλλάξεις. Τα Χριστουγεννιάτικα diy μπορούν να γίνουν πολύ διασκεδαστικά, ιδίως όταν τα δημιουργείς μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Έτσι, δίνεις μια προσωπική νότα και δημιουργείς αναμνήσεις που θα θυμάσαι με νοσταλγία τα επόμενα χρόνια.

Για να ξεκινήσουμε με την DIY Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, επιλέξαμε το πρώτο στολίδι που βλέπουν όσοι σε επισκέπτονται. Το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι, που κρεμάς στην εξώπορτα του σπιτιού. Αναμφίβολα, μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερα και να διακοσμήσεις και άλλα σημεία του σπιτιού.

Δες παρακάτω, τις οδηγίες για να κατασκευάσεις ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο στεφάνι που θα μοσχοβολά…Χριστούγεννα.

Τι στολίδια να βάλεις στο diy Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι μπορεί να δείξει μοναδικό, ανάλογα με τα υλικά που θα επιλέξεις. Μπορείς να συνδυάσεις πολλά από αυτά ή να κινηθείς γύρω από ένα θέμα/χρώμα. Δες τι μπορείς να συμπεριλάβεις για να το κάνεις μοναδικό: φέτες από φρούτα όπως λεμόνια και πορτοκάλια, βελανίδια, κουκουνάρια, χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου, κορδέλες, γιρλάντες, φύλλα, κλαδιά, γκλίτερ, ψεύτικο χιόνι, πέρλες, στικ κανέλας, πινακίδες με χριστουγεννιάτικα μηνύματα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς που σχετίζεται με την χειμώνα και φυσικά με τις γιορτές.

DIY Χριστουγεννιάτικο στεφάνι: οδηγίες κατασκευής

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Αρχικά πρέπει να σκεφτείς πώς θα φτιάξεις την βάση. Θα χρειαστείς σίγουρα μεταλλικό σύρμα χοντρό ή ευλύγιστα κλαδιά που δεν θα σπάσουν ή ακόμη και χοντρά καλώδια που δεν χρησιμοποιείς. Μπορείς να επιλέξεις μικρά που θα πλέξεις μεταξύ τους, ώστε να μην κινδυνεύουν να σπάσουν. Αυτό όμως αναμφίβολα, θα κάνει το στεφάνι σου πιο βαρύ και αυτό πρέπει να το λάβεις υπόψιν. Για το δέσιμο των στολιδιών θα χρειαστείς σχοινί, μεταλλικό σύρμα λεπτό ή σπάγκο και κόλλα. Ακόμη, εάν διαθέτεις οποιοδήποτε υλικό για νύχια όπως γκλίτερ, σπρέι μεταλλιζέ, κρυστάλλους, χρυσά βερνίκια κτλ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αυτά για να χρωματίσεις τα αντικείμενα που θα συμπεριλάβεις στο στεφάνι. Για την βάση του στεφανιού, μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις μια παλιά κρεμάστρα συρμάτινη, την οποία θα λυγίσεις για να δώσεις στρογγυλό σχήμα.

Τα βήματα

 1. Επιλέξτε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι όπου θα φτιάξετε το στεφάνι σας
 2. Επίλεξε το θέμα και τα χρώματα του στεφανιού.
 3. Συγκέντρωσε τα υλικά
 4. Επίλεξε αν θα βάψεις κάποια από τα στολίδια με σπρέι ή κόλλα και γκλίτερ και άφησε να στεγνώσουν καλά
 5. Αν προσθέσεις και φέτες από φρούτα προετοίμασε τις 24-48 ώρες πριν, ψήνοντας τις στο φούρνο μέχρι να στεγνώσουν
 6. Χρησιμοποίησε πολύ λεπτό σύρμα ή σπάγκο και πέρασε τα στολίδια αρκετά σφιχτά στο χοντρό σύρμα
 7. Συνέχισε να προσθέτεις στολίδια μέχρι να γεμίσει καλά το στεφάνι
 8. Μπορείς να τυλίξεις γιρλάντες στο τέλος
 9. Και να συμπληρώσεις με φιόγκους από Χριστουγεννιάτικες κορδέλες

Expert’s tips

 • Όταν τελειώσεις με την κατασκευή, πασπάλισε κανέλλα στο στεφάνι σου. Όποιος πλησιάζει την εξώπορτα του σπιτιού σου, θα μπαίνει άμεσα στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα.
 • Μην περιορίσεις την χρήση τους στην εξώπορτα. Τα στεφάνια δείχνουν υπέροχα και μέσα στο σπίτι και ιδίως σαν centerpiece στην τραπεζαρία σου. Γέμισε το κέντρο του στεφανιού, με πιατέλα και κεριά.
 • Μπορείς ακόμη να αντικαταστήσεις προσωρινά κάποια από τα κάδρα στην wall gallery του σπιτιού σου.
 • Κάνε το ένα fun diy που θα επιτελέσεις μαζί με τα παιδιά σου!

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα στεφάνια

wyldewreath
newleafstockton
ivisonlichfieldflorist
laceys.wreath.shop

Δες ακόμη περισσότερες ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται