Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

7 Τρόποι Για Να Καταπολεμήσεις Την Ψαλίδα

Πώς να καταπολεμήσεις την ψαλίδα στα μαλλιά - The Cover

Πώς να καταπολεμήσεις την ψαλίδα στα μαλλιά: 7 τρόποι για να αποφύγεις το σπάσιμο και την αντιαισθητική ψαλίδα που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται ταλαιπωρημένα

Η ψαλίδα στα μαλλιά, είναι ένα αναπόφευκτο κακό που ταλαιπωρεί κάθε γυναίκα στον πλανήτη.

Ακόμη και αν δεν ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με βαφές, ντεκαπάζ ή θερμικό styling, υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν ψαλίδα στα μαλλιά.

Διάβασε παρακάτω, πώς να καταπολεμήσεις την ψαλίδα στα μαλλιά, πώς να την εμποδίσεις και πώς να προστατέψεις τα μαλλιά σου από το σπάσιμο.

#1. Καλή διατροφή και επαρκής κατανάλωση νερού

Αρχικά, μια κακή διατροφή που δεν προσφέρει στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αλλά και η περιορισμένη κατανάλωση νερού, μπορούν να αφυδατώσουν τα μαλλιά, κάνοντας τα πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Σιγουρέψου πως καταναλώνεις αρκετά φρούτα, λαχανικά και 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα ώστε να παραμένουν τα μαλλιά σου ενυδατωμένα και υγιή.

#2. Απόφυγε τις χημικές διεργασίες

Χρειάζεται να σου πούμε πόσο πιο επιρρεπή στο σπάσιμο γίνονται τα μαλλιά σου, όταν τα υποβάλλεις σε συχνά ντεκαπάζ και βαφές; Φυσικά και όχι. Προτίμησε ένα hairlook που δείχνει πολύ φυσικό επάνω σου -ή ένα ξανθό με φυσική ρίζα- ώστε να αποφύγεις τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο.

#3. Απόφυγε το θερμικό styling

Μασιές και πιστολάκια, είναι ο καλύτερος φίλος της ψαλίδας. Απόφυγε τα όσο μπορείς και κάνε θερμικό styling μόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις. Μπορείς ακόμη να εξερευνήσεις όλους τρόπους που υπάρχουν για να κάνεις μπούκλες χωρίς θερμότητα.

#4. Προσοχή όταν είναι βρεγμένα

Τα βρεγμένα μαλλιά σπάνε πολύ πιο εύκολα είτε στην προσπάθεια σου να τα χτενίσεις με μια σκληρή βούρτσα, είτε να τα στεγνώσεις τρίβοντας τα με μια πετσέτα. Προτίμησε μια πετσέτα με μικροίνες και μια βούρτσα με φυσική τρίχα, ώστε να αποφύγεις την ψαλίδα.

#5. Κάνε πιο συχνά κουρέματα

Τα μηχανήματα που υπόσχονται να αφαιρέσουν την ψαλίδα, μπορεί μεν να την αφαιρούν αλλά μεταφέρουν το σπάσιμο της τρίχας σε ψηλότερο σημείο, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να συνεχίζουν να φαίνονται σπασμένα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να φύγει η ψαλίδα και να είναι υγιή τα μαλλιά σου, είναι ένα φιλαριστό κούρεμα ή ένα blunt κούρεμα σε αρκετά ψηλό σημείο που θα αφαιρέσει όλη την ψαλίδα. Δες ιδέες για φιλαριστά κουρέματα.

#6. Κάνε styling σε στεγνά μαλλιά + χρησιμοποίησε θερμοπροστατευτικό

Όπως είπαμε παραπάνω, τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Αν θέλεις να τα ισιώσεις ή να κάνεις μπούκλες με ένα θερμικό εργαλείο, άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά και έπειτα προχώρησε στο συνηθισμένο χτένισμα σου. Επιπλέον, μετά το λούσιμο εφάρμοσε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν ώστε να το απορροφήσουν οι τρίχες σε βάθος. Έτσι, όταν θα προχωρήσεις στο θερμικό styling -αφού έχουν στεγνώσει- τα μαλλιά σου ήδη θα διαθέτουν ένα προστατευτικό ενδιάμεσο στρώμα. Εμείς λατρεύουμε το B&B Hairdresser’s Invisible Oil Primer.

#7. Κάνε συχνές μάσκες

Τα ξηρά, αφυδατωμένα μαλλιά είναι γεγονός πως σπάνε πιο εύκολα. Για να αποφύγεις αυτό το φαινόμενο, φρόντισε να τα κρατάς πολύ ενυδατωμένα με μάσκες θρέψης αλλά και με leave-in conditioners.