Πώς Να Καθαρίσεις Ψεύτικα Κοσμήματα

Κοινοποιήστε!

Πώς να καθαρίσεις ψεύτικα κοσμήματα: όλα τα έξυπνα μυστικά για να διατηρείς τα faux κοσμήματα σου σε πολύ καλή κατάσταση.

Όλες έχουμε μια μικρή συλλογή από fake κοσμήματα, που ενίοτε αγοράζουμε για να εμπλουτίζουμε την συλλογή μας με νέα on trend κομμάτια, χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία.

Και όχι, δεν υπάρχει καμία ντροπή σε αυτό, παρά μόνο η δυσαρέστηση με τους αποχρωματισμούς που συμβαίνουν με τον καιρό και με την οξείδωση σε μεταλλικά, επίχρυσα και επάργυρα κοσμήματα.

ALSO READ: Πώς Να Φορέσεις Εσπαντρίγιες Τα Πιο Fresh Look

Πώς να καθαρίσεις ψεύτικα κοσμήματα

Ευτυχώς για εσένα, που θέλεις τόσο να ξαναφορέσεις εκείνο το lariat κολιέ που τόσο αγάπησες, έχουμε κάποιους άσους στο μανίκι μας και τους μοιραζόμαστε μαζί σου. Ακολούθησε τα βήματα που σου παραθέτουμε παρακάτω και πρόσθεσε ξανά στη συλλογή σου, όλα τα κοσμήματα που έχουν χάσει το χρώμα τους.

1. Άπλωσε στην επιφάνεια ενός πιάτου ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο, ώστε να καλυφθεί το πιάτο ή επίσης, εάν διαθέτεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αλουμινένιο πιάτο.

2. Ανέμειξε σε ένα πιάτο μια κτ.σπ. baking soda και μια κούπα ζεστό νερό (όχι σε σημείο βρασμού) και ανακάτεψε τα, μέχρι η σόδα να διαλυθεί.

4. Τοποθέτησε τα κοσμήματα σου στο μείγμα και άφησε τα μέχρι να τα δεις να αλλάζουν χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει από δευτερόλεπτα μέχρι μερικά λεπτά. Πρόσεξε μόνο να μην τα αφήσεις περισσότερο από όσο πρέπει, γιατί το νερό μπορεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στα κοσμήματα σου.

5. Για να φτάσεις στα δύσκολα σημεία, χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα για να τα τρίψεις.

6. Αφαίρεσε τα από το πιάτο και σκούπισε τα καλά με ένα στεγνό μαλακό πανί μέχρι να γυαλίσουν εντελώς.

  • Απέφυγε να το εφαρμόσεις σε κοσμήματα που έχουν στρας, φυσικές πέτρες ή πέρλες γιατί μπορεί να τους αφαιρέσει την γυαλάδα.
  • Δεν το έχουμε δοκιμάσει σε rose gold κοσμήματα. Άν το δοκιμάσετε αφήστε μας τις εντυπώσεις σας στα σχόλια!
  • Έχει άψογη επίδραση σε ασημένια δαχτυλίδια που έχουν μαυρίσει και σε αλυσίδες.
  • Εάν θέλεις να καθαρίσεις κάποιο κόσμημα που έχει πολύτιμη πέτρα, προτίμησε να το κάνεις σιγά-σιγά χωρίς να ακουμπήσεις την πέτρα, φτιάχνοντας ένα λίγο πιο πηχτό μείγμα με σόδα και νερό και παίρνοντας μικρή ποσότητα με μια οδοντόβουρτσα.

Βρες μεγάλη ποικιλία από οικονομικά και trendy κοσμήματα για όλα τα budget και όλα τα στυλ, εδώ.

Κοινοποιήστε!