Πώς να καθαρίζεις σωστά τα πινέλα μακιγιάζ

Διάβασε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις και μάθε πώς να καθαρίζεις τα πινέλα μακιγιάζ σωστά και αποτελεσματικά

Το πιο βασικό εργαλείο στο μακιγιάζ, που δεν χωρά να κάνεις συμβιβασμούς, είναι σίγουρα τα πινέλα σου. Για αυτό και πρέπει να τα προσέχεις ιδιαιτέρως, ασχέτως αν έχουν συνθετική ή φυσική τρίχα.

Τα πινέλα μακιγιάζ, μπορούν να συγκεντρώσουν πολλά βακτήρια και σκόνες, ιδίως να τα εκθέτεις συνεχώς στον ανοιχτό αέρα, τοποθετώντας τα σε μια θήκη/βάζο, ώστε να τα βρίσκεις εύκολα και γρήγορα. Τα κατάλοιπα από τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς, μπορούν να συγκεντρωθούν στην επιφάνεια των πινέλων και να δυσχεραίνουν ακόμη και το μακιγιάζ σου.

Αν μάλιστα υποφέρεις από ακμή και εφαρμόζεις κάποια θεραπεία, μπορεί να μεταφέρεις συνεχώς βακτήρια στα πινέλα σου και έτσι να πηγαίνεις μπρος πίσω, στην θεραπεία χωρίς να καταφέρνεις ποτέ να την αφήσεις να δράσει. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, σου συνιστούμε να καθαρίζεις κάθε φορά τα πινέλα σου, μετά το μακιγιάζ.

Εάν χρειάζεσαι κάποια tips, διάβασε παρακάτω πώς να καθαρίζεις τα πινέλα μακιγιάζ με τον σωστό τρόπο ώστε να μην χαλάσουν.

Βήμα 1ο: Βρέξε τα πινέλα σου

Με το κεφάλι γυρισμένο προς τα κάτω, κράτησε τα κάτω από την βρύση καθώς τρέχει χλιαρό νερό, ώστε να βραχούν όλες οι τρίχες χωρίς να χαλάσει το σχήμα τους. Το τρεχούμενο νερό, θα συμπαρασύρει το χρώμα και τις σκόνες.

Βήμα 2ο: Εφάρμοσε ένα προϊόν καθαρισμού

Ένα αντιβακτηριδιακό καθαριστικό πινέλων – όπως το Bobbi Brown Conditioning Cleanser 20,00€ – , θα βοηθήσει να απομακρυνθούν τα υπολείμματα, ενώ συγχρόνως θα τα απαλλάξει από βακτήρια και μικρόβια. Αν δεν έχεις κάποιο conditioning καθαριστικό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καθαριστικό προσώπου σου.

Βήμα 3ο: Χρησιμοποίησε παλέτα καθαρισμού από σιλικόνη

Πώς να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ - The Cover

Μπορείς σίγουρα να χρησιμοποιήσεις τις παλάμες σου για να τρίψεις ελαφρά την κεφαλή του πινέλου και να καθαρίσει καλύτερα, αλλά μπορείς να το κάνεις ευκολότερο, χρησιμοποιώντας μια παλέτα σιλικόνης (3,99€), ειδική για τον καθαρισμό πινέλων. Αφού έχεις βρέξει το πινέλο και έχεις εφαρμόσει μια ποσότητα καθαριστικού, στριφογύρισε το κατά μήκος επάνω στις γραμμές της παλέτας καθαρισμού, για να καθαρίσει. Ξέπλυνε και αν δεις ότι χρειάζεται, επανέλαβε.

Βήμα 4ο: Ψέκασε με απολυμαντικό πινέλων

Εάν στο 2ο βήμα δεν χρησιμοποίησες καθαριστικό πινέλων που συγχρόνως απολυμαίνει, τώρα πρέπει να το κάνεις. Τα ειδικά καθαριστικά πινέλων, εκτός του ότι καθαρίζουν και απολυμαίνουν, έχουν την ιδιότητα να κάνουν τα πινέλα σου να στεγνώνουν πιο γρήγορα. Αν βιάζεσαι να τα χρησιμοποιήσεις, δεν υπάρχει ιδανικότερο προϊόν για να έχεις πάντα στο νεσεσέρ σου. Τα περισσότερα από αυτά δεν χρειάζονται καν ξέπλυμα. Τσέκαρε το Sephora Collection Spray Nettoyant χωρίς ξέβγαλμα (6,99€) ή το Dust&Cream Brush Cleansing Spray (5,50€).

Βήμα 5ο: Άφησε τα να στεγνώσουν

Σε καμία περίπτωση μην διανοηθείς ποτέ να στεγνώσεις τα πινέλα σου με κάποια μορφή θερμότητας. Σκούπισε τα ελαφρά σε καθαρή πετσέτα ή με χαρτομάντηλο και άφησε τα στεγνώσουν. Ιδανικά, αν έχεις βάση πινέλων θα τα τοποθετήσεις με την κεφαλή προς τα κάτω για να μην χάσουν το σχήμα τους οι τρίχες.


Δημοσιεύτηκε 30-7-2016/Ανανέωση 10-2022

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται