Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λάθη που κάνεις και καις τα μαλλιά σου με τα σίδερα

Πώς να μην καίγονται τα μαλλιά και λάθη που κάνεις και τα καις

Πώς να μην καίγονται τα μαλλιά και πώς να αποφύγεις τα λάθη που κάνεις και καίγονται τα μαλλιά με ψαλίδια για μπούκλες, πρέσες, σίδερα

Θέλεις να μάθεις πώς να μην καίγονται τα μαλλιά σου και ποια είναι τα λάθη που τα ταλαιπωρούν απερίγραπτα; Διάβασε παρακάτω.

Τα θερμικά εργαλεία για χτενίσματα, είναι ότι καλύτερο έχει προσφέρει η βιομηχανία ομορφιάς τα τελευταία χρόνια. Τα αγοράζεις μια φορά και στην ουσία γλιτώνεις τις πολλές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Κάποια εργαλεία μάλιστα όπως τα νέα ψαλίδια για μπούκλες, είναι τόσο εξελιγμένα και τόσο εύκολα στη χρήση που νιώθεις σα να έχεις hair stylist μέσα στο σπίτι.

Δυστυχώς, όμως βλέπουμε πολλές γυναίκες -και πολλές youtubers μεταξύ τους- να τα χρησιμοποιούν εντελώς λανθασμένα. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι ταλαιπωρημένα μαλλιά, πολλές φορές ακόμη και κατεστραμμένα, αφού η λάθος χρήση τους φθείρει τα μαλλιά περισσότερο και από το ντεκαπάζ.

Δες ποια είναι τα πιο κοινά λάθη στο hair styling με θερμικά εργαλεία, που καίνε πολύ εύκολα τα μαλλιά.

#1. Χρησιμοποιείς λάθος θερμοκρασία

Πολλοί λένε πως η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 185 βαθμοί. Αυτό όμως ισχύει μόνο για τα υγιή, κανονικά μαλλιά. Αν έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά, αν έχεις χοντρά μαλλιά, αν έχεις κατσαρά ή λεπτά, δεν είναι ο ίδιος βαθμός θερμοκρασίας, ο ιδανικός για σένα.

#2. Ψεκάζεις με λακ

Αν ψεκάζεις με λακ πριν περάσεις την τούφα είτε με ψαλίδι είτε με ισιωτική, είναι σα να ρίχνεις οινόπνευμα στην φωτιά. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για να κάνεις στα μαλλιά σου. Ψέκασε με λακ, αφού έχεις ολοκληρώσει το χτένισμα.

#3. Δεν τα στεγνώνεις 100%

Το καλύτερο είναι να ισιώνεις ή να κάνεις μπούκλες σε 100% στεγνά μαλλιά. Ακόμη και όταν βιάζεσαι, σκέψου πως σε νωπά μαλλιά, το χτένισμα δεν θα κρατήσει και θα ψήσει τα μαλλιά σου.

#4. Χρησιμοποιείς λάδια για θερμοπροστασία

Το κεφάλαιο λάδια μαλλιών, είναι μεγάλο και ανεξάντλητο. Όπως έχουμε πει σε άλλο αφιέρωμα υπάρχουν κάποια φυτικά λάδια μαλλιών όπως για παράδειγμα το ελαιόλαδο, που αυξάνει την αντοχή της τρίχας στην θερμοκρασία, αλλά όχι πριν το ίσιωμα. Σταδιακά, ενδυναμώνει την τρίχα και έτσι αντέχει πιο υψηλές θερμοκρασίες. Γενικά οι λιπαρές υφές και ιδίως τα λάδια πρέπει να τα αποφεύγεις πριν τα θερμικά εργαλεία, γιατί αλλιώς είναι σα να τηγανίζεις τα μαλλιά σου. Το μοναδικό που πρέπει να χρησιμοποιείς είναι θερμοπροστατευτικό μαλλιών. Δες τα καλύτερα θερμοπροστατευτικά για τα μαλλιά.

#5. Δεν εφαρμόζεις θερμοπροστατευτικό για τα μαλλιά

Όπως μόλις είπαμε, είναι απαραίτητο και είναι η μοναδική περίπτωση στην οποία συστήνουμε σιλικόνες. Αυτά τα συστατικά σχηματίζουν ένα φιλμ γύρω από το περίβλημα της τρίχας και έτσι προστατεύουν από υψηλές θερμοκρασίες.

Θα σε ενδιαφέρει: οι καλύτερες θεραπείες πρωτείνης για τα μαλλιά

#6. Ψεκάζεις θερμοπροστατευτικό σε λάθος χρόνο

Αν υποθέσουμε ότι μόλις έλουσες τα μαλλιά σου, εφάρμοσε το πριν το στέγνωμα με το πιστολάκι και όχι πριν το ίσιωμα ή τις μπούκλες.

#7. Περνάς την κάθε τούφα πολλές φορές

Η ιδανική θερμοκρασία για τον τύπο των μαλλιών σου, είναι αυτή που δεν επιβάλλει να περάσεις κάθε τούφα δεύτερη φορά για να πάρει σχήμα. Αν καταλήγεις να την περνάς 2 και 3 φορές, μάλλον πρέπει να ανεβάσεις λίγο την θερμοκρασία. Να θυμάσαι πως όσο περισσότερες φορές την περνάς, τόσο περισσότερη φθορά προκαλείς στα μαλλιά σου.

Δες ακόμη: Έκαψα τα μαλλιά μου! Τι να κάνω;

#8. Κρατάς το σίδερο πολύ ώρα στα μαλλιά

Ο ιδανικός χρόνος είναι 3 δευτερόλεπτα. Δυστυχώς, βλέπουμε πολλές να κρατούν τα εργαλεία μέχρι και 10 δευτερόλεπτα στα μαλλιά! Αυτό είναι απερίγραπτα καταστροφικό. Το μάξιμουμ είναι τα 5-6 δευτερόλεπτα, μόνο αν έχετε ρυθμίσει την θερμοκρασία αρκετά χαμηλά.

#9. Κάνεις χτενίσματα πολύ συχνά

Συμφιλιώσου με την ιδέα να μην έχεις συνεχώς άψογο χτένισμα, γιατί σίγουρα κάποτε θα κάψεις τα μαλλιά σου. Το μήνα κάνε χτένισμα 1-2 φορές που θα κρατάς για αρκετές μέρες. Ενδιάμεσα άφηνε τα στο φυσικό τους και κάνε χτενίσματα χωρίς θερμότητα.