Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Το μυστικό για να μην κάνεις ραγάδες σε εγκυμοσύνη και αδυνάτισμα

Πώς να μην κάνεις ραγάδες σε εγκυμοσύνη και αδυνάτισμα, χρησιμοποιώντας ένα μόνο θαυματουργό προϊόν για ενυδάτωση

Το μυστικό για να μην κάνεις ραγάδες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όταν κάνεις διατροφή και άσκηση για αδυνάτισμα, είναι η βαθιά ενυδάτωση του δέρματος. Έτσι, θα διατηρήσεις την ελαστικότητα του δέρματος δίνοντας την ευκαιρία στους ιστούς να ανακάμψουν. Σίγουρα υπάρχουν πολλά προϊόντα που εγγυώνται την αποτροπή του σχηματισμού ραγάδων, υπάρχει ένα προϊόν όμως που πιθανότατα βρίσκεται ήδη στο ντουλάπι σου και θα διατηρήσει όσο κανένα προϊόν, την ελαστικότητα του δέρματος, σφραγίζοντας εσωτερικά την υγρασία. Μιλάμε για την βαζελίνη, που έχει την έγκριση ακόμη και των δερματολόγων.

Φυσικά, δεν πρέπει να περιμένεις θαύματα αν έχεις ήδη σχηματίσει ραγάδες aka tiger stripes όπως μας αρέσει να τις αποκαλούμε, αλλά με την χρήση της βαζελίνης τοπικά, στα σημεία που επιδέχονται τις μεγαλύτερες αλλαγές, θα αποτρέψεις τον σχηματισμό νέων ραγάδων.

Πώς σχηματίζονται οι ραγάδες

Οι ραγάδες, δυστυχώς σχηματίζονται πολύ εύκολα. Ιδίως στα “κρυφά” σημεία που ίσως δεν δίνουμε πολύ σημασία, όπως δεξιά και αριστερά στη λεκάνη, μπορεί να σχηματιστούν πριν καν το καταλάβεις, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εφηβείας που λόγω ορμονών το βάρος αλλάζει εύκολα. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα τεντώνει, ο επιδερμικός φραγμός διαταράσσεται και η απώλεια υγρασίας γίνεται πολύ ευκολότερα. Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και ξηρό, τα κύτταρα παλεύουν να κρατήσουν την υγρασία τους και αν δεν τους παρέχεις εσύ συνεχή ενυδάτωση, αναπόφευκτα θα σχηματίσεις ραγάδες. Επιπλέον, μην ξεχνάς πώς το έμβρυο απορροφά συστατικά και έτσι οι ανάγκες για ενυδάτωση και έξτρα θρεπτικά στοιχεία, γίνονται πιο έντονες.

Πώς να χρησιμοποιήσεις την βαζελίνη

Αρχικά, ενυδάτωσε μια μια λοσιόν σώματος ή κάποιο βούτυρο όλο το σώμα και κυρίως την κοιλιά, τους γοφούς, τους γλουτούς και το στήθος. Στη συνέχεια σφράγισε εσωτερικά την υγρασία του δέρματος εφαρμόζοντας βαζελίνη. Μην ξεχνάς να επαναλαμβάνεις την διαδικασία πρωί-βράδυ, καθώς ιδίως τις βραδινές ώρες το δέρμα επανορθώνεται ευκολότερα.

Ποια βαζελίνη να προτιμήσεις

Αν και υπάρχουν αρκετά προϊόντα με ραφιναρισμένη βαζελίνη, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, εμείς συστήνουμε να προτιμήσεις φυτική βαζελίνη (6,70 €).

Άλλα tips για να μη κάνεις ραγάδες

  • Μην χρησιμοποιείς σκληρά καθαριστικά σώματος, με θειικά άλατα. Αυτά αφαιρούν όλη την υγρασία από το δέρμα και δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για ενυδάτωση.
  • Απόφυγε άλλα ερεθιστικά και άγρια συστατικά, όπως προϊόντα με αρώματα και parabens. Προτίμησε φυσικά σαπούνια για το ντουζ και αφροντουζ με βάση ελαίων.
  • Πίνε πολύ, πάρα πολύ νερό. Αυτό θα διασφαλίσει πως οι ιστοί του δέρματος παραμένουν ενυδατωμένοι και ελαστικοί.

Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο, δεν υποκαθιστούν την ιατρική συμβουλή. Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμβουλέψου τον γιατρό σου.

Ετικέτες:
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται