Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να μυρίζει πιο έντονα το άρωμα και πώς να έχει διάρκεια

Πώς να μυρίζει το άρωμα σου πιο έντονα και πώς να διαρκεί περισσότερο επάνω σου, για να το μυρίζεις όλη μέρα

Θέλεις να μάθεις πώς να μυρίζει πιο έντονα το άρωμα και πώς να διαρκεί περισσότερο; Δεν είναι δύσκολο και με μικρά tips, θα κρατά όλη μέρα.

Τα αρώματα έχουν πολλές διαφορετικές συγκεντρώσεις αλλά ακόμη και ένα eau de parfum ή και ένα extrait, πολλές φορές με λύπη διαπιστώνουμε πως είναι αρκετά αδύναμο. Οι νότες που το συνθέτουν, τα συστατικά, η ένταση του, παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο πόσο έντονα μυρίζει.

Ποια είναι τα πιο έντονα αρώματα;

Τα πιο ισχυρά αρώματα σε ένταση και διάρκεια συνήθως είναι τα πικάντικα, τα οριεντάλ, τα φλοριεντάλ, τα ξυλώδη και τα κιτρώδη. Ωστόσο, τα πουδρέ αρώματα, αν και τα λατρεύουν οι περισσότερες γυναίκες, είναι μια αρκετά ελαφριά κατηγορία αρωμάτων για αυτό και έχουμε μιλήσει για πουδρέ αρώματα με διάρκεια.

Τι επηρεάζει την ένταση ενός αρώματος;

Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα που επηρεάζουν την ένταση και την διάρκεια του αρώματος και αυτοί είναι οι εξωτερικοί παράγοντες όπως η θερμοκρασία και η υγρασία περιβάλλοντος αλλά και το πώς φοράμε άρωμα εμείς.

Πώς να μυρίζει έντονα το άρωμα σου;

#1. Διάλεξε την σωστή συγκέντρωση

Το parfum (αγνό άρωμα) είναι η κατηγορία με την πιο ισχυρή συγκέντρωση. Ένα pure άρωμα βέβαια είναι και πιο ακριβό. Ίσως είναι καλύτερο να το κρατάς για ιδιαίτερες περιστάσεις. Επιπλέον, αν το ψεκάζεις συχνά, κάποια στιγμή μπορεί να σε κουράσει. Για καθημερινή χρήση, μπορείς σίγουρα να επιλέξεις ένα eau de toilette ή ένα eau de parfum, που έχουν περισσότερη διάρκεια και είναι πιο οικονομικά. Από το πιο απαλό, στο πιο δυνατό:

  • Eau de cologne
  • Eau de toilette
  • Eau de parfum
  • Parfum/extrait/elixir

#2. Ενίσχυσε με ίδια κρέμα σώματος

Ενίσχυσε το με την ίδια αρωματική λοσιόν σώματος. Αν δεν έχεις την ίδια, προτίμησε μια άοσμη κρέμα ή κάποια που έχει κοινές νότες με τις νότες βάσεις, ώστε να μην αλλοιωθεί. Αν για παράδειγμα στην βάση του έχει βανίλια, προτίμησε μια λοσιόν σώματος με βανίλια. Εναλλακτικά, περίμενε να την απορροφήσει πλήρως το δέρμα σου και έπειτα ψέκασε άρωμα.

#3. Ψέκασε το άρωμα σου περισσότερες φορές

Πολλές φορές ψεκάζουμε 1-2 φορές στους καρπούς και νομίζουμε ότι είναι αρκετό. Η αλήθεια είναι πως α θέλεις να μυρίζει το άρωμα πιο έντονα, πρέπει να ψεκάσεις και παραπάνω. Μάξιμουμ 8 ψεκασμοί και μίνιμουμ 2, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δες ακόμη: Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ με το άρωμα σου.

#4. Αγόρασε μόνο από επώνυμα και έμπιστα site αρωμάτων

Ίσως ακόμη, έχεις επιλέξει μια εσάνς με ελαφριές νότες ή δεν έχεις αγοράσει ένα αυθεντικό άρωμα. Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε πολλά “περίεργα” e-shop να ανοίγουν συνεχώς και έτσι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αγοράσεις άρωμα που δεν είναι αυθεντικό. Δες την λίστα μας τα πιο έμπιστα site αρωμάτων και κάνε τις αγορές σου μόνο από αυτά. Είναι επίσημες ιστοσελίδες από μεγάλα καταστήματα με αυθεντικά επώνυμα προϊόντα.

#5. Ψέκασε μετά το μπάνιο

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, μετά το μπάνιο οι πόροι του δέρματος είναι ανοιχτοί. Ψέκασε το άρωμα πριν ντυθείς, για να διαρκέσει περισσότερο.

#6. Ψέκασε και τα ρούχα σου

Πολλές φορές ψεκάζουμε μόνο στα συνήθη σημεία σφυγμού, υπάρχουν όμως τόσα πολλά σημεία και διαφορετικοί τρόποι να το ψεκάσεις, όπως τα ρούχα και τα εσώρουχα. Απόφυγε να ψεκάζεις μεταξωτά και σατέν.

Ακόμη, κράτησε τα μαλλιά ψηλά, ψέκασε τον αυχένα σου και μόλις στεγνώσει, άφησε τα κάτω. Τα μαλλιά σου απορροφούν άμεσα την μυρωδιά, χωρίς να υποφέρουν από το οινόπνευμα που περιέχει το άρωμα. Τέλος, το χειμώνα, ψέκασε τα κασκόλ σου, ενώ το καλοκαίρι τα φουλάρια και τα scrunchie σου. Δες: Που να ψεκάσεις άρωμα εκτός από τα σημεία σφυγμού.

#7. Ανανέωσε το

Πολλά αγαπημένα αρώματα, κυκλοφορούν πλέον σε μίνι εκδοχές, ώστε να τα έχεις πάντα στην τσάντα σου. Δες τα καλύτερα μίνι αρώματα για να τα έχεις πάντα στην τσάντα.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται