Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να προστατεύσεις τα μαλλιά από την θερμότητα

Πώς να ελαχιστοποιήσεις την φθορά των μαλλιών από το θερμικό styling - The Cover

Πώς να προστατεύσεις τα μαλλιά από την θερμότητα για να ελαχιστοποιήσεις την φθορά που προκαλούν τα θερμικά εργαλεία styling

Σεσουάρ, σίδερα για μπούκλες, ισιωτικές μασιές για τα μαλλιά, όλα αυτά τα θερμικά εργαλεία styling μπορεί να χαρίζουν στιλιζαρισμένη όψη και υπέροχα look, αλλά έχουν το τίμημα τους. Οι υψηλές θερμοκρασίες που χρησιμοποιούν, φθείρουν και αφυδατώνουν την τρίχα, “εξατμίζοντας” την υγρασία της και σιγά-σιγά τα καταστρέφουν.

Είναι πολύ πιθανό μάλιστα, αν κάνετε ντεκαπάζ για να αποκτήσετε πιο φωτεινές αποχρώσεις μαλλιών, να πιστεύετε πως η καταστροφή της τρίχας προέρχεται από αυτό, αλλά δεν αληθεύει. Αν κάνετε συχνά θερμικό styling, προκαλεί μεγαλύτερη φθορά στα μαλλιά σας από ένα ντεκαπάζ που κάνετε μια φορά στους 3 μήνες.

Επειδή όμως, ξέρουμε πως είναι αδύνατο να μην χρησιμοποιήσεις θερμικά εργαλεία, τουλάχιστον μια στο τόσο ή αν ανήκεις σε όσες απαιτεί η δουλειά τους ένα στιλιζαρισμένο look συνεχώς, πρέπει να μάθεις πώς να ελαχιστοποιήσεις την φθορά των μαλλιών από το θερμικό styling, είτε μιλάμε για πιστολάκι, είτε για σίδερα για μπούκλες και μασιές.

Διάβασε παρακάτω, τα pro μυστικά για να προστατεύεις τα μαλλιά σου όσο γίνεται περισσότερο.

#1. Κάνε συχνά μάσκες με ελαιόλαδο

Όπως έχουμε πει στο αφιέρωμα για τα καλύτερα λάδια για τα μαλλιά, το ελαιόλαδο έχει θαυματουργές ιδιότητες. Εκτός από την ενυδάτωση και βαθιά θρέψη που παρέχει, ενδυναμώνει τα μαλλιά και τα προστατεύει από εξωτερικούς παράγοντες. Έχει βαθιά ενυδατικές ιδιότητες, δρα ως θερμοπροστατευτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους. Αυτό βέβαια συμβαίνει σταδιακά, οπότε αν κάνεις μια φυσική μάσκα με ελαιόλαδο μια φορά την εβδομάδα, σιγά-σιγά θα τα ενδυναμώσεις και θα αυξήσεις τις αντοχές τους.

#2. Κατέβασε την θερμοκρασία

Αν και τα περισσότερα σίδερα για τα μαλλιά ξεκινούν από τους 150 βαθμούς, υπάρχουν κάποια που ξεκινούν από τους 80c, όπως το Beauty Works Professional Styler Trio Edition. Ακόμη και αν δεν έχεις ένα εργαλείο που να ξεκινά από χαμηλές θερμοκρασίες, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις αυτό που έχεις στην πιο χαμηλή του θερμοκρασία.

Δες ακόμη: Τα καλύτερα προϊόντα styling για σγουρά μαλλιά

#3. Απόφυγε το διπλό θερμικό styling

Τι εννοούμε με αυτό; Οι περισσότερες γυναίκες στεγνώνουν/ισιώνουν τα μαλλιά με πιστολάκι και έπειτα χρησιμοποιούν το σίδερο για μπούκλες. Αν τα μαλλιά σου είναι ίσια, σίγουρα δεν χρειάζονται ίσιωμα, οπότε μπορείς να αποφύγεις την χρήση του σεσουάρ για στέγνωμα και να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά. Μπορείς σίγουρα να λούζεσαι βράδυ και να τα αφήνεις να στεγνώσουν, χρησιμοποιώντας και μια πετσέτα με μικροίνες που θα επιταχύνει το φυσικό στέγνωμα, απορροφώντας το περισσότερο νερό από τα μαλλιά. Έτσι, το πρωί όταν θα ξυπνήσεις με ίσια, στεγνά μαλλιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σίδερο για μπούκλες. Ακόμη και αν είναι κυματιστά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το τρικ.

#4. Μην χρησιμοποιείς ποτέ έλαια πριν το θερμικό styling

Γιατί δεν απορροφώνται σε βάθος, μένουν στην επιφάνεια και όταν χρησιμοποιείς θερμικά εργαλεία “ψήνουν” την τρίχα. Χρησιμοποίησε τα μετά το styling για να δώσεις λάμψη και θρέψη.

#5. Χρησιμοποίησε και τον κρύο αέρα

Τα περισσότερα σεσουάρ έχουν και κρύο αέρα. Όσο μπορείς χρησιμοποίησε αυτή την ρύθμιση για να αποφύγεις τις υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχουν ακόμη και σίδερα για μπούκλες που χρησιμοποιούν κρύο αέρα ταυτόχρονα με τον θερμό για να σταθεροποιήσουν το χτένισμα και να ελαχιστοποιήσουν την φθορά. Δυο από αυτά τα εργαλεία είναι το GHD Oracle Curler -κυριολεκτικά το καλύτερο curler που έχω χρησιμοποιήσει- και το Babyliss Curlstyler Luxe.

#6. Χρησιμοποίησε θερμοπροστατευτικό

Θερμοπροστατευτικό σίγουρα έχεις στην κατοχή σου. Μην ξεχνάς να το χρησιμοποιείς και μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς 1 φορά στις 15 μέρες, σαμπουάν με θειικά άλατα ή claryfying σαμπουάν, για να απομακρύνει τις σιλικόνες του θερμοπροστατευτικού από τα μαλλιά σου.