Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πως Να Βρεις Το Μέγεθος Σου Για Online Αγορές Χωρίς Επιστροφές

Πώς να βρίσκεις το μέγεθος σου για αγορές online

Πως να βρεις το μέγεθος σου και πώς να μετρήσεις σωστά τις αναλογίες σου

Σήμερα θα πούμε πώς να βρεις το μέγεθος σου και πώς να μετρήσεις σωστά τις αναλογίες σου, για να ψωνίζεις από ηλεκτρονικά καταστήματα, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για επιστροφές, αφού το ηλεκτρονικό shopping είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας μας.

Πώς να βρίσκεις το μέγεθος σου για αγορές online

#1. Καταρχάς αγόρασε μια μεζούρα

…γιατί θα την χρειάζεσαι συχνά-πυκνά. Μέτρησε στήθος, μέση, περιφέρεια, εσωτερικό ποδιού και εξωτερικό ποδιού από την μέση μέχρι τον αστράγαλο. Για να βρεις το σωστό νούμερο υποδημάτων, ακούμπησε το πίσω μέρος του ποδιού σε ένα τοίχο και επάνω σε ένα χαρτί και σημείωσε με ένα μολύβι εκεί που τελειώνει το μεγάλο σου δάχτυλο. Μέτρησε την απόσταση με την μεζούρα.

#2. Σημείωσέ τα σε ένα χαρτί

Μπες στο google και κάνε μετατροπή σε ίντσες. Σημείωσε τα ακριβώς από δίπλα και φύλαξε αυτό το χαρτί. Θα σου χρειαστεί αν θέλεις να ψωνίσεις από διεθνή καταστήματα.

#3. Τσέκαρε το μεγεθολόγιο κάθε καταστήματος

Πολλά καταστήματα και ακόμη περισσότερα brands έχουν το δικό τους μεγεθολόγιο. Πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά, τσέκαρε το δικό τους size guide και εντόπισε το μέγεθος που ταιριάζει στις αναλογίες σου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Οδηγός Υφασμάτων Μάθε Για Τα Υφάσματα Σου

#4. Γνώριζε πως τα περισσότερα καταστήματα υποδημάτων

…με εξαίρεση τα αθλητικά brands, έχουν ίδιο μεγεθολόγιο. Οπότε εάν μια ζωή φορούσες 38ΕU (7.5 US / 5UK), δεν είναι και πολύ πιθανόν να διαφέρει το μέγεθος παπουτσιού που θα παραγγείλεις. Εάν κάποιο παπούτσι έχει διαφορετική φόρμα, το κατάστημα συνήθως το αναφέρει στις πληροφορίες του προϊόντος, συμβουλεύοντας σε αναλόγως να πάρεις μικρότερο ή μεγαλύτερο νούμερο.

Στα αθλητικά brands όμως και ιδίως Adidas με NIKE και New Balance, έχουν τεράστιες διαφορές στα μεγέθη. Να είσαι προσεκτική και σίγουρη πριν παραγγείλεις κάτι.

Θα σου δώσουμε βέβαια το δικό μας tip: αγόραζε πάντα δύο διαφορετικά μεγέθη, το κανονικό σου και ένα μέγεθος μεγαλύτερο, για να μην πληρώνεις διπλά μεταφορικά ή έξοδα επιστροφής/αλλαγής. Έτσι, κρατάς αυτό που σου ταιριάζει και επιστρέφεις το δεύτερο.

#5. Eπισκέψου ένα τοπικό κατάστημα

Εάν δεν γνωρίζεις το νούμερο σου σε ένα αθλητικό παπούτσι συγκεκριμένης μάρκας πχ. Nike, επισκέψου ένα τοπικό κατάστημα και βρες το σωστό νούμερο και έπειτα παρήγγειλε το online, εάν το έχεις βρει σε καλύτερη τιμή.

#6. ΤALL, PETITE, PLUS

Έχε υπόψιν πως πολλά καταστήματα διαθέτουν και petite γραμμές για μικρόσωμες όπως και tall, αλλά και plus size γραμμές ρούχων. Εάν δεις στην περιγραφή ενός φορέματος τις λέξεις petite ή tall και δεν ανήκεις σε καμία κατηγορία από τις δύο, τότε σίγουρα δεν θα έχει επάνω σου το σωστό fit.

#7. Κοίτα προσεκτικά όλες τις φωτογραφίες του προϊόντος ή το video

Καταστήματα όπως το Asos, σε πολλά από τα προϊόντα διαθέτουν videos για να δεις όχι μόνο την πραγματική απόχρωση του ρούχου, αλλά και τον τρόπο που εφαρμόζει.

#8. Διάβασε τις πληροφορίες

Στην περιγραφή του εκάστοτε προϊόντος, συνήθως δίνονται πληροφορίες για το βασικό μέγεθος του, που συνήθως είναι το UK 8 (S), ποιες είναι οι αναλογίες του μοντέλου που το φοράει, καθώς επίσης αν το ρούχο έχει κανονική, μικρή ή μεγάλη εφαρμογή. Έτσι θα μπορέσεις να πάρεις μια ιδέα, για το πόσο μικρότερο ή μεγαλύτερο θα είναι το επόμενο, το μεθεπόμενο μέγεθος και ου το καθεξής. Υπολόγιζε για κάθε επόμενο μέγεθος, περίπου 4 πόντους περισσότερο μήκος. Ακόμη, διάβαζε την ανάλυση του υφάσματος, για να δεις αν περιέχει ελαστάνη, άρα και αν είναι ελαστικό το ρούχο.

#9. Τσέκαρε τα περισσότερα ρούχα και παπούτσια που ήδη διαθέτεις

Εάν τα περισσότερα σου τζιν παντελόνια είναι νούμερο 26, τότε το πιο πιθανόν είναι να φοράς το 26 και στα τζιν που θα παραγγείλεις από οποιοδήποτε κατάστημα, αφού το ν.26 αντιπροσωπεύει τις ίντσες. Πολλά brands, όπως τα H&M, ακολουθούν διεθνή μεγεθολόγια και αναγράφουν στις ετικέτες τους και τα αντίστοιχα διεθνή νούμερα. Αυτό θα σε διευκολύνει πολύ να καταλάβεις ποιο είναι το αντίστοιχο διεθνές νούμερο που θα πρέπει να παραγγείλεις.

#10. Διάβασε τα reviews

…και τα σχόλια άλλων πελατών. Πολλά καταστήματα δίνουν αυτή τη δυνατότητα στους αγοραστές τους, ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν και άλλοι για την φόρμα ή την ποιότητα του κάθε κομματιού.

#11. Εάν δεν είσαι σίγουρη

…ή αν είσαι ενδιάμεσα από δύο μεγέθη, τότε παρήγγειλε το μεγαλύτερο. Έτσι θα μπορέσεις να κάνεις επιδιορθώσεις για να το φέρεις στα μέτρα σου. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα παρήγγειλε και τα 2.

Πώς να βρεις το μέγεθος σου αν ανήκεις στα plus size

  • Εάν ανήκεις στην plus size κατηγορία, το αγαπημένο μας plus size e-shop Parabita έχει φτιάξει ένα πολύ καλό οδηγό για να το πως να μετρηθείς σωστά για να βρεις το μέγεθος σου σε ρούχα αλλά και εσώρουχα. Δες τον οδηγό μέτρησης και έπειτα αν θέλεις να κάνεις αγορές από το συγκεκριμένο e-shop, βρες ποιο είναι το νούμερο σου στον πίνακα μεγεθών.
  • Αν θέλεις να βρεις το σωστό μέγεθος σε σουτιέν, σε παραπέμπουμε σε ένα πολύ καλό οδηγό μέτρησης, εδώ.
  • Η Nike, έχει επίσης μια πολύ καλή σελίδα ώστε να βρεις το σωστό μέγεθος για σένα στα αθλητικά παπούτσια του brand. Δες τον πίνακα μεγεθών της NIKE.
  • Δες τον πολύ αναλυτικό οδηγό μεγέθους του ASOS.