Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να χρησιμοποιήσεις τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών

Πώς να χρησιμοποιήσεις τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών, με 6 φανταστικούς τρόπους, ώστε να προστατεύεις το περιβάλλον

Εάν έχεις την συνήθεια του να δοκιμάζεις συνεχώς νέα προϊόντα ομορφιάς, τότε σίγουρα έχεις ένα σωρό άδεια ή μισογεμάτα βάζα και βαζάκια στα συρτάρια σου.

Ιδίως αν είσαι clean beauty fan, τότε σίγουρα η ιδεολογία σου, δεν επιτρέπει να απορρίπτεις στα σκουπίδια μικροσυσκευασίες καλλυντικών. Γιατί μπορεί τα βιολογικά σκευάσματα να μην βλάπτουν το περιβάλλον, οι συσκευασίες τους όμως μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή. Πώς όμως μπορείς να τα επαναχρησιμοποιήσεις για να τα εκμεταλλευτείς στο έπακρον;

Αρχικά, σου έχουμε ήδη πει πώς να παρατείνεις την διάρκεια ζωής των καλλυντικών και των προϊόντων ομορφιάς. Σήμερα θα σου πούμε πώς να επαναχρησιμοποιήσεις τις συσκευασίες καλλυντικών, με 6 φανταστικούς τρόπους, ώστε να πιάνουν τόπο τα χρήματα σου ως και το τελευταίο ευρώ και να βάλεις έτσι κι εσύ το μικρό σου λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος.

#1. Χρησιμοποίησε τα για τα ταξίδια σου

Σίγουρα έχεις δει στα καταστήματα, τις μινιατούρες συσκευασίες ταξιδίου που κυκλοφορούν, για να τις γεμίζεις με τα full size προϊόντα και να τις παίρνεις μαζί στα ταξίδια σου, αφού υπάρχει όριο στα υγρά κυρίως προϊόντα. Γιατί όμως να αγοράζεις καινούρια, όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά που ήδη έχεις; Κάθε φορά που τελειώνεις ένα skincare προϊόν, αντί να το πετάς, πλύνε το με ζεστό νερό και σαπούνι ώστε να είναι καθαρό και αποθήκευσε το.

Όταν θα ετοιμάζεις τις βαλίτσα σου για το επόμενο ταξίδι, βάλε όση ποσότητα θα χρειαστείς στην παλιά συσκευασία ώστε να πληρείς τις προϋποθέσεις για τα ταξίδια με αεροπλάνο, αλλά και για να επιβαρύνεις την βαλίτσα σου με μεγάλες ποσότητες καλλυντικών.

#2. Διακόσμησε με μπουκάλια αρωμάτων

Ποτέ, μα ποτέ δεν πετάμε αρώματα, ακόμη και αν έχουν τελειώσει. Δες φανταστικές ιδέες για διακόσμηση με αρώματα.

#3. Αρωματικά ντουλάπας και αρωματικά χώρου

Τα αρώματα, εκτός του ότι αποτελούν από μόνα τους τα πιο όμορφα διακοσμητικά, μπορείς να αφαιρέσεις τα καπάκια και να τα βάλεις μέσα σε ντουλάπια και συρτάρια ή ακόμη και ανοιχτά στον χώρο σου, ώστε να μοσχοβολά. Τα ρούχα σου, τα σεντόνια σου κτλ. θα μυρίζουν ακόμη πιο υπέροχα.

#4. Χρησιμοποίησε τα βάζα για αποθήκευση

Τα μεγάλα βάζα μπορούν να χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικά βάζα για πινέλα, για κραγιόν και για διάφορα μικροαντικείμενα που χάνεις συνέχεια, όπως πχ, τα λαστιχάκια για τα μαλλιά και τα τσιμπιδάκια.

#5. Χρησιμοποίησε τα μπουκάλια σαν ανθοδοχεία

Κάποια ακριβά καλλυντικά, χρησιμοποιούν γυάλινες συσκευασίες και ιδίως ψηλά γυάλινα μπουκάλια. Πλύνε τα με ζεστό νερό και χρησιμοποίησε τα για να βάλεις ένα λουλούδι που θα ομορφύνει τον χώρο σου.

#6. Ανακύκλωση

Τέλος, αν πραγματικά δεν βρίσκεις κάποια χρήση για συγκεκριμένες συσκευασίες, διαχώριζε τις και φρόντισε να τα απορρίψεις στον σωστό κάδο ανακύκλωσης.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται