Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς βάζουμε άρωμα και που για να κρατήσει

Πώς βάζουμε άρωμα και που βάζουμε άρωμα για να κρατήσει - The Cover

Πώς βάζουμε άρωμα και που για να κρατήσει: διάβασε όλα τα μυστικά εφαρμογής του αρώματος για να κρατά όλη μέρα

“Τα καλά αρώματα, μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια” λένε. Και σε ακριβά θα προσθέσουμε εμείς, καθώς ένα καλό άρωμα με ισχυρή συγκέντρωση ελαίων, κοστολογείται ανάλογα, για αυτό και θέλουμε να είμαστε προσεκτικές με την εφαρμογή του. Κάθε σταγόνα του…είναι πολύτιμη.

Εκτός από τις αρωματικές προτάσεις, σε προηγούμενα αφιερώματα, σας έχουμε δώσει πολλές πληροφορίες γύρω από τα αρώματα, όπως τι δεν πρέπει να κάνεις με το άρωμα σου, πώς να διαλέξεις το σωστό άρωμα για κάθε περίσταση, γιατί δε μπορείς να μυρίσεις το άρωμα σου και πώς να διαρκεί το άρωμα σου περισσότερο.

Σήμερα θα συνοψίσουμε κάποια από αυτά τα tips και θα σας δώσουμε ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για να φοράς σωστά ένα άρωμα.

Σε ποια σημεία του σώματος ψεκάζουμε;

Ως γνωστόν, τα σημεία όπου χτυπά ο σφυγμός μας είναι τα καταλληλότερα για να ψεκάσουμε άρωμα. Αυτό σημαίνει στο λαιμό, χαμηλά στο ντεκολτέ, στους καρπούς, αλλά και στο εσωτερικό των γονάτων. Αν έχεις αλλεργίες όμως, θα σου συνιστούσαμε να αποφεύγεις το ψέκασμα στο λαιμό και στο ντεκολτέ, καθώς μπορεί να σε κάνει να φταρνίζεσαι. Επιπλέον, όπως είπαμε και σε προηγούμενο αφιέρωμα, τα συστατικά των αρωμάτων μπορεί να αλληλεπιδράσουν με την ηλιακή ακτινοβολία και να προκληθεί ακόμη και φωτοτοξική δερματίτιδα. Το καλοκαίρι που εκτίθεσαι στον ήλιο πολλές ώρες, απόφυγε τα σημεία που βλέπει ο ήλιος και προτίμησε τα πιο χαμηλά σημεία ή σημεία μέσα από τα ρούχα ή ακόμη και το ψέκασμα απευθείας επάνω στα ρούχα σου.

Πώς να μυρίζει πιο έντονα το άρωμα μου;

  • Το ξηρό δέρμα, δεν κρατά αρώματα. Επιπλέον, το οινόπνευμα που περιέχεται στα αρώματα, μπορεί να προκαλέσει ακόμη πιο έντονη ξηροδερμία. Το πρώτο μυστικό για να μυρίζει πιο έντονα το άρωμα σου, είναι να το ψεκάζεις σε καλά ενυδατωμένο δέρμα. Προτίμησε μια άοσμη ενυδατική λοσιόν σώματος.
  • Ψέκασε το μετά το ντουζ. Όταν οι πόροι είναι ανοιχτοί, θα απορροφήσουν περισσότερο από το άρωμα και έτσι θα διαρκέσει περισσότερο.
  • Ενίσχυσε το με την ίδια αρωματική λοσιόν σώματος. Αν δεν διαθέτεις, προτίμησε μια κρέμα με νότες κοινές με την βάση του αρώματος, για να μην αλλοιωθεί. Αν για παράδειγμα στην βάση του έχει βανίλια, προτίμησε μια λοσιόν σώματος με βανίλια.
  • Εφάρμοσε μικρή ποσότητα βαζελίνης στους καρπούς σου. Θα τους κρατήσει πολλές ώρες ενυδατωμένους και το άρωμα θα προσκολληθεί επάνω στη στρώση βαζελίνης.

Που αλλού μπορώ να ψεκάσω το άρωμα μου;

Πολλές φορές περιοριζόμαστε στα συνήθη σημεία σφυγμού, υπάρχουν όμως τόσα πολλά σημεία και διαφορετικοί τρόποι να το ψεκάσεις, που θα το ευχαριστηθείς στο έπακρον. Αρχικά, μπορείς να το ψεκάσεις σε ρούχα και εσώρουχα. Μπορείς να ψεκάσεις τον αυχένα σου κρατώντας τα μαλλιά ψηλά και μόλις στεγνώσει να τα αφήσεις κάτω. Θα αρωματιστούν άμεσα, χωρίς να υποφέρουν από το οινόπνευμα του αρώματος. Το χειμώνα, μπορείς επίσης να ψεκάσεις τα κασκόλ σου, ενώ το καλοκαίρι τα φουλάρια και τα scrunchie σου. Διάβασε που να ψεκάσεις το άρωμα σου εκτός από τα σημεία παλμών.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς Να Βρεις Το Άρωμα Υπογραφή Σου

Γιατί δεν διαρκεί το άρωμα μου;

  • Γιατί ίσως παραλείπεις όλα τα παραπάνω ή ακόμη και γιατί δεν ψεκάζεις αρκετά. Πολλές φορές ψεκάζουμε 1-2 φορές στους καρπούς και νομίζουμε ότι είναι αρκετό. Η αλήθεια είναι πως ο αριθμός ψεκασμών, εξαρτάται και από το πόσο έντονα θέλεις να μυρίζεις. Μάξιμουμ 8 ψεκασμοί και μίνιμουμ 2, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Ίσως χρησιμοποιείς πιο αδύναμες αρωματικές εκδοχές όπως τα eau de toilette ή τα body mists.
  • Ίσως ακόμη, έχεις επιλέξει μια εσάνς με ελαφριές νότες ή δεν έχεις αγοράσει ένα αυθεντικό άρωμα. Τα τελευταία χρόνια, που η διαδικτυακή αγορά έχει γιγαντωθεί, τα ηλεκτρονικά καταστήματα με καλλυντικά έχουν πληθύνει και πολλές φορές βλέπουμε να πωλούν μη αυθεντικά αρώματα ή ληγμένα. Δες την λίστα μας τα πιο έμπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα για αυθεντικά αρώματα και κάνε τις αγορές σου μόνο από αυτά, καθώς πρόκειται για επίσημες ιστοσελίδες με αυθεντικά επώνυμα προϊόντα.