Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

5 λόγοι για να σταματήσεις να ισιώνεις τα μαλλιά σου

Λόγοι για να σταματήσεις να ισιώνεις τα μαλλιά σου - The Cover

Διάβασε πώς το ίσιωμα μαλλιών μπορεί να καταστρέψει την υγεία των μαλλιών σου και να σε βάλει σε ένα φαύλο κύκλο styling, όπου το ίσιωμα πλέον θα είναι η μόνη λύση για εντυπωσιακά μαλλιά

Το ίσιωμα το μαλλιών αναμφισβήτητα χαρίζει λείανση, λάμψη και στυλ και είναι το πρώτο βήμα για ένα πολύ εντυπωσιακό χτένισμα, είτε θέλεις να προχωρήσεις σε μπούκλες, είτε σε ένα ιδιαίτερο hairstyle.

Όπως όλα τα καλά όμως, δεν έρχεται χωρίς συνέπειες για την υγεία των μαλλιών και κάποιες από αυτές ίσως να τις γνωρίζεις.

Διάβασε παρακάτω για ποιους λόγους πρέπει να αποφεύγεις το ίσιωμα των μαλλιών σου και μη ξεχάσεις να διαβάσεις ακόμη περισσότερα μυστικά για υγιή μαλλιά.

#1. Χαλάς το φυσικό τους pattern

Εάν έχεις σγουρά, κατσαρά ή σπαστά μαλλιά, τότε το ίσιωμα αντιτίθεται στην φυσική κατεύθυνση της τρίχας σου και όσο πιο συχνά τα ισιώνεις, τόσο περισσότερο αλλάζεις τον σχηματισμό της μπούκλας. Το αποτέλεσμα θα είναι να καταλήξεις με μαλλιά που ούτε ίσια θα είναι αλλά ούτε και σγουρά.

Άλλαξε το styling των μαλλιών σου και ενθάρρυνε τις μπούκλες σου να βρουν τον φυσικό τους σχηματισμό, απέχοντας από τα πιστολάκια για πολύ καιρό. Διάβασε τα πάντα για την viral ρουτίνα περιποίησης Curly Girl Method, που σίγουρα θα αλλάξει τον τρόπο που φέρεσαι στα μαλλιά σου, ώστε να αποκτήσεις ξανά τις σφιχτές μπούκλες που είχες.

#2. Είναι ευαισθητοποιημένα

Αν έχεις ντεκαπαρισμένα μαλλιά, ακόμη και αν είναι ίσια ή σχεδόν ίσια, απαγορεύεται σε φάση ευαισθητοποίησης -δηλαδή μετά το ντεκαπάζ- να τα ισιώσεις με θερμικά εργαλεία. Σίγουρα μετά το κομμωτήριο και το καταπληκτικό μπαλαγιάζ, θέλεις ένα full εντυπωσιακό αποτέλεσμα, εμείς θα σε συμβουλεύαμε όμως να το καθυστερήσεις τουλάχιστον 10-15 ημέρες, μέχρι να απευαισθητοποιηθούν τα μαλλιά σου.

Ενδιάμεσα, κάνε όσες μάσκες μπορείς και ενίσχυσε την θρέψη των μαλλιών σου με θεραπευτικά έλαια μαλλιών. Αφού είσαι σίγουρη πως έχουν επανέλθει, κλείσε το ραντεβού σου για το πολυπόθητο ίσιωμα. Διάβασε: Τα καλύτερα λάδια για τα μαλλιά σας, ανάλογα με τον τύπο της τρίχας!

#3. Δημιουργείς ψαλίδα

Η πιο γνωστή από τις “παρενέργειες” του ισιώματος είναι φυσικά η δημιουργία της ψαλίδας. Αν επιμένεις στο ίσιωμα, φρόντισε τουλάχιστον να χρησιμοποιείς ένα θερμοπροστατευτικό σπρέϋ, όπως το Bumble&Bumble Hairdresser’s Base Thermoprotective Anti-UV (25,95€)

Επιπλέον, τα τακτικά κουρέματα θα διασφαλίσουν πως η ψαλίδα δεν προχωρά ακόμη πιο πάνω.

#4. Αφυδατώνεται η τρίχα

Η θερμότητα που παράγουν τα εργαλεία styling αφυδατώνει την τρίχα και αλλάζει την δομή των πρωτεϊνών στα μαλλιά σου.

Εάν έχεις “ψήσει” το εξωτερικό περίβλημα της τρίχας που ρόλο έχει να προστατεύει τα μαλλιά σου, το εσωτερικό της θα προσπαθήσει να αναπληρώσει την χαμένη υγρασία, απορροφώντας από την ατμόσφαιρα. Έτσι, ξεκινά το φριζάρισμα. Επιπλέον, αν συνεχίζεις να τα ισιώνεις σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ ο πυρήνας της τρίχας είναι εκτεθειμένος, τα μαλλιά θα γίνουν εύθραυστα και εν τέλη, δε θα μπορείς να τα σώσεις χωρίς ένα καλό κούρεμα.

Πρέπει επίσης να γνωρίζεις, πως δεν αντέχουν όλα τα μαλλιά τις ίδιες θερμοκρασίες. Κάποια μαλλιά αντέχουν μέχρι τους 230 βαθμούς Κελσίου, ενώ άλλα μέχρι τους 170.

#5. Δημιουργείς έναν φαύλο κύκλο

Το ίσιωμα με θερμικά εργαλεία σε υψηλή θερμοκρασία, δεν αφυδατώνουν μόνο τα μαλλιά αλλά λεπταίνουν και την τρίχα. Έτσι, όταν τα μαλλιά έχουν μπει σε φάση φριζαρίσματος και για να τα λειάνεις χρειάζεσαι ξανά και ξανά ίσιωμα, έχεις σαν αποτέλεσμα έναν φαύλο κύκλο που για να δείξουν όμορφα και περιποιημένα, χρειάζεσαι πάντα θερμικό styling.

Φυσικά, δεν λέμε να μην ισιώνεις ποτέ τα μαλλιά σου, αλλά να περιορίζεις το θερμικό styling σε ιδιαίτερες περιστάσεις και φυσικά, να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα για την προστασία τους.