Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ριζότο Με Αγκινάρες

Σήμερα μαγειρεύουμε την πιο εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό ριζότο με αγκινάρες

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα ριζότο, με το πιο παραμελημένο λαχανικό στην Ελληνική κουζίνα, τις αγκινάρες. Οι αγκινάρες αποτελούν βασικό στοιχείο της Ιταλικής κουζίνας, για αυτό και υπάρχουν πολλές συνταγές για ριζότο με αγκινάρες, στην Ελληνική όμως, συνήθως περιοριζόμαστε στις αγκινάρες αλά πολίτα ή στις αγκινάρες με αρακά και πατάτες.

Σήμερα θα τις μαγειρέψουμε σε ένα αρκετά πιο νόστιμα πιάτο, αφού η γεύση της αγκινάρας, αναδεικνύεται από την παρμεζάνα. Μάλιστα η συνταγή μας είναι πάρα πολύ εύκολη και θα χρειαστείτε και πολύ λίγα υλικά.

Η θρεπτική αξία της αγκινάρας

Η αγκινάρα μπορεί να είναι παραμελημένη, μόλις όμως διαβάσετε για την θρεπτική της αξία, σίγουρα θα ξεκινήσετε να την ενσωματώνετε στα φαγητά σας πιο συχνά.

Η αγκινάρα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, E, C, Β1, Β2, φολικό οξύ, βιταμίνη Κ, νιασίνη αλλά και μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά, όπως μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο, κάλιο, β-καροτένιο κ.ά. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του συκωτιού, στην υγεία των οστών, προστατεύει από τον καρκίνο, ρυθμίζει την χοληστερίνη, ενώ επίσης, λόγω του ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, θεωρείται βασική τροφή για όσους θέλουν να αδυνατίσουν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Ψαρόσουπα Με Λαχανικά

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για το πιο νόστιμο ριζότο με αγκινάρες και γίνετε μέλη στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλες αυτές τις φανταστικές συνταγές και ακόμη περισσότερα αφιερώματα που ίσως σας ενδιαφέρουν.

Ριζότο Με Αγκινάρες

Recipe by The Cover teamCourse: Συνοδευτικό, ΚυρίωςCuisine: ΙταλικήDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

35

minutes
Total time

55

minutes

Ριζότο Με Αγκινάρες

Συστατικά

  • 320 γραμ ρύζι αρμπόριο ή Λάϊς agrino

  • 4 τμχ αγκινάρες

  • 1½ λίτρο ζωμό κρέατος

  • 90 γραμ βούτυρο

  • 1 φλ.τσ. κρασί λευκό

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 100 γραμ παρμεζάνα τριμμένη

  • αλάτι

  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα σκληρά φύλλα από το εξωτερικό τους και το χνούδι από το εσωτερικό και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 70 γραμ. βούτυρο και προσθέτουμε τις αγκινάρες. Τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν
  • Προσθέτουμε αλάτι και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά
  • Όσο μαγειρεύονται οι αγκινάρες, ζεσταίνουμε τον ζωμό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να αφήσουμε να πάρει βράση
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί
  • Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος λίγο-λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 18-20 λεπτά
  • Μόλις μαγειρευτεί, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό

Σημειώσεις

  • Μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο, σοταρισμένο μπέικον για έξτρα πρωτείνη στο πιάτο
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται