Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τι προκαλεί έξαρση ροδόχρου ακμής;

Τι προκαλεί έξαρση ροδόχρου ακμής: διάβασε για τις τρεις πιο κοινές αιτίες έξαρσης της και αφαίρεσε τις από την καθημερινότητα σου

Ο κάθε οργανισμός είναι σίγουρα διαφορετικός και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πυροδοτήσουν μια έξαρση της ροδόχρου ακμής, υπάρχουν κάποια όμως που είναι κοινά σε όλους σχεδόν τους πάσχοντες. Εκτός από τα γνωστά, ήλιος, στρες και έντονη άσκηση, διάβασε παρακάτω τι άλλο πρέπει να μάθεις να αποφεύγεις.

#1. Πικάντικες τροφές

Κάρι, πιπέρι καγιέν, τσίλι και καυτερές σάλτσες πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, αφού είναι κοινή γνώση πως πυροδοτούν την ροδόχρου ακμή, προκαλώντας έντονες κοκκινίλες.

#2. Αλκοόλ

Τι πυροδοτεί την ροδόχρου ακμή

Αν δεν γνωρίζεις ήδη τι πυροδοτεί την ροδόχρου ακμή, αυτό μπορεί να σε εκπλήξει. Σχεδόν το 50% των πασχόντων, παρουσιάζουν αντίδραση σε αυτό που σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αποφύγει. Ακόμη και ένα μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί μπορεί να προκαλέσει έξαρση. Πρόσθεσε σε αυτή τη λίστα τζιν, βότκα και ουίσκυ.

#3. Υπερβολική χρήση καλλυντικών και ακατάλληλα προϊόντα

Σαν γενικός κανόνας, με την ροδόχρου ακμή πρέπει να είσαι “ευγενική”. Αυτό σημαίνει να αποφεύγεις όχι μόνο καλλυντικά που δεν ενδείκνυνται για το πρόβλημα σου, αλλά και σκληρά για το δέρμα προϊόντα όπως τα toners με alcohol, τα απολεπιστικά με AHA και οι κρέμες με ρετινόλη. Όσον αφορά τα καλλυντικά προτίμησε τα με την σήμανση “Υποαλλεργικό” και “Χωρίς άρωμα”. Επίσης προτίμησε ελαφριά oil-free καλλυντικά, που αφαιρούνται και ευκολότερα στο ντεμακιγιάζ. Δες, τα καλύτερα σέρουμ για δέρματα με ακμή.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται