Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ρολό Με Μαρμελάδα: Εύκολη Συνταγή Με 3 Υλικά

Ρολό με μαρμελάδα: δες τη συνταγή μας για το πιο εύκολο ρολό με τρία μόνο υλικά και την γέμιση της επιλογής σου

Σήμερα φτιάχνουμε ένα φανταστικό γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, γιατί είναι ευέλικτο, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις για γέμιση και γαρνιτούρα ότι μπορείς να φανταστείς.

Φρέσκα, αποξηραμένα ή κατεψυγμένα φρούτα, κομπόστες, κρέμες, πραλίνα, ξηρούς καρπούς, μέλι, μαρμελάδες, άχνη, τρούφα, τριμμένη κουβερτούρα, κομμάτια σοκολάτας, γλάσο και φυσικά έναν συνδυασμό από αυτά τα υλικά -ελπίζουμε όχι όλα- ώστε να το προσαρμόσετε στις δικές σας γεύσεις.

Το παντεσπάνι που θα φτιάξουμε για το ρολό, απαιτεί μόνο 3 υλικά που όλες έχουμε στο σπίτι, αλεύρι, αυγά και ζάχαρη.

Τι να προσέξετε όταν φτιάχνετε ρολό με μαρμελάδα

Υπάρχουν κάποια μυστικά για να μην σας σπάσει το παντεσπάνι, όταν το τυλίγετε σε ρολό. Αρχικά, πρέπει να το τυλίξετε όσο είναι ακόμη ζεστό και δεν έχει χάσει την υγρασία του. Για να μην χάσει γρήγορα την υγρασία του, εμείς θα την ενισχύσουμε με δυο μαγειρικά τρικ.

Αρχικά, θα το απλώσουμε πάνω σε νωπή πετσέτα. Δεύτερον, εφόσον η κάτω πλευρά του παραμένει νωπή από την πετσέτα, την άνω πλευρά θα την ραντίσουμε με λικέρ ή με το ζουμί από μια κομπόστα της επιλογής μας, ώστε να παραμείνει νωπό και από την άνω πλευρά. Μπορούμε ακόμη να αναμείξουμε λίγο λικέρ με το ζουμί από μια κομπόστα.

Μπορείτε για παράδειγμα, να αναμείξετε 1/2 σφηνάκι λικέρ τσέρι με ζουμί από κομπόστα βύσσινο και να χρησιμοποιήσουμε και τα φρούτα της κομπόστας μέσα στο ρολό ή στην διακόσμηση του, σε συνδυασμό με μια μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο ή ακόμη και λιωμένη σοκολάτα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Ριζότο Με Αγκινάρες

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για το πιο εύκολο ρολό με μαρμελάδα και γίνετε μέλη στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλες αυτές τις φανταστικές συνταγές και ακόμη περισσότερα αφιερώματα που ίσως σας ενδιαφέρουν.

Ρολό Με Μαρμελάδα: Εύκολη Συνταγή Με 3 Υλικά

Recipe by The Cover teamCourse: ΓΛΥΚΟ, ΕΠΙΔΟΡΠΙΟCuisine: ΕΛΒΕΤΙΚΗDifficulty: ΕΥΚΟΛΗ
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes
Total time

25

minutes

Εύκολο Ελβετικό ρολό με μαρμελάδα με μόνο 3 υλικά και την μαρμελάδα της επιλογής σας

Συστατικά

  • 5 τμχ αυγά

  • 100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 100 γραμ. αλεύρι

  • λικέρ προαιρετικά

  • μαρμελάδα της επιλογής μας

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ χωρίζουμε σπάμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
  • Χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζάχαρη
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και την μαρέγκα
  • Σε ένα μακρόστενο ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί
  • Βουτυρώνουμε το χαρτί
  • Απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει
  • Βρέχουμε μια καθαρή πετσέτα
  • Βγάζουμε το παντεσπάνι μας από το φούρνο και το απλώνουμε στην βρεγμένη πετσέτα
  • Το ραντίζουμε με λικέρ της επιλογής μας ώστε να διατηρεί την υγρασία του και να μην σπάσει
  • Απλώνουμε την μαρμελάδα της επιλογής μας και τυλίγουμε με την βοήθεια της πετσέτας
  • Μόλις κρυώσει γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή με μαρμελάδα της επιλογής μας

Σημειώσεις

  • Για γέμιση χρησιμοποιούμε ότι μας αρέσει
  • Για γαρνιτούρα μπορούμε να αλείψουμε με μαρμελάδα, κρέμα, τρούφα, άχνη, τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • Μπορούμε να γεμίσουμε και με φρούτα
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται