Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα καλύτερα σαμπουάν αναδόμησης για ταλαιπωρημένα μαλλιά

Δες τα καλύτερα σαμπουάν αναδόμησης για ταλαιπωρημένα μαλλιά και μάθε τι μπορείς να κάνεις για να σώσεις τα μαλλιά σου

Φθαρμένα μαλλιά, ταλαιπωρημένα από το θερμικό styling ή από τις χημικές διεργασίες, όπως βαφές και ντεκαπάζ. Πόσο μπορεί να αλλάξει η δομή τους αν είναι εντελώς κατεστραμμένα; Η ειλικρινής απάντηση, είναι καθόλου.

Αν όμως είναι απλά ταλαιπωρημένα, ξηρά, αφυδατωμένα και θαμπά, υπάρχουν κάποια προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση και να ωφελήσουν τα μαλλιά σας αρκεί βέβαια να συμβάλλετε και εσείς με άλλους τρόπους. Γιατί κανένα προϊόν, δε μπορεί να μεταλλάξει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, αν δεν αλλάξετε και κάποιες συνήθειες.

Διαβάστε παρακάτω, ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να σώσετε τα μαλλιά σας -ιδίως μετά το ντεκαπάζ- και δείτε καλύτερα προϊόντα αναδόμησης για φθαρμένα μαλλιά.

Τι βοηθάει τα φθαρμένα μαλλιά

Τα φθαρμένα μαλλιά, μπορούν να επωφεληθούν από προϊόντα που είναι πλούσια σε πρωτείνες. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να περιέχουν κερατίνη ή/και ουσίες πλούσιες σε πρωτείνες, όπως το μετάξι, βαμβάκι, υδρολυμένες πρωτείνες από σιτηρά και έλαια, για πλούσια θρέψη και προστασία.

Επιπλέον, τα σαμπουάν αναδόμησης μπορεί να περιέχουν και οξέα, που αναδομούν την τρίχα και βιταμίνες/αμινοξέα που ενδυναμώνουν και παρέχουν ενυδάτωση.

Φυσικά, τα σαμπουάν για φθαρμένα/ταλαιπωρημένα μαλλιά διαφέρουν αρκετά σε σύνθεση από τα σαμπουάν για όλους τους τύπους μαλλιών, αφού δρουν και σαν θεραπεία και παρέχουν έξτρα πρωτείνες και αναδόμηση που τα υγιή μαλλιά δεν χρειάζονται. Απόφυγε τα αν δεν έχεις ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Σαμπουάν αναδόμησης για ταλαιπωρημένα μαλλιά - The Cover

Τι να κάνεις για να σώσεις τα μαλλιά σου

#1. Εκτός από το να επιλέξεις προϊόντα εξειδικευμένα για ταλαιπωρημένα μαλλιά, φυσικά πρέπει να αλλάξεις και κάποιες συνήθειες στην περιποίηση και στο styling. Καταρχάς, απόφυγε το καθημερινό/συχνό styling με θερμικά εργαλεία και υιοθέτησε χτενίσματα που δεν απαιτούν θερμότητα με αξεσουάρ μαλλιών, χρήση gel, αφρού κτλ.

#2. Υιοθέτησε ένα hairlook χαμηλής συντήρησης όπως για παράδειγμα ένα μπαλαγιάζ, ώστε να αποφύγεις και το ντεκαπάζ στη ρίζα.

#3. Κάνε ένα κούρεμα που θα αφαιρέσει αρκετό όγκο από τα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά, χωρίς να τα κόψεις…καρέ. Δες φιλαριστά κουρέματα για να πάρεις ιδέες.

#4. Κάνε τακτικά, φυσικές μάσκες με υλικά πλούσια σε πρωτείνες, που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου. Δες την καλύτερη σπιτική μάσκα μαλλιών για θρέψη και ενυδάτωση.

#5. Μετά το λούσιμο, προτίμησε να τυλίγεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα με μικροίνες που θα αφαιρέσει το περίσσιο νερό και έτσι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείς πολύ ώρα το πιστολάκι για να τα στεγνώσεις.

Δες παρακάτω, τα καλύτερα σαμπουάν αναδόμησης για ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Olaplex-No.3-Hair-Perfector

Olaplex No.3 Hair Perfector € 26,95

To Olaplex no.3, ίσως είναι η πιο διάσημη θεραπεία αναδόμησης για ταλαιπωρημένα μαλλιά. Επανασυνδέει τους κατεστραμμένους δεσμούς της τρίχας παρέχοντας άμεσα αποτελέσματα στα μαλλιά σας.


Kyana σαμπουάν αναδόμησης Repair Now 11,00 €

Το σαμπουάν της Kyana, περιέχει οξέα φρούτων για την αναδόμηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών, ενώ συγχρόνως τα θρέφει και τα ενδυναμώνει.


Oblepikha Σαμπουάν για αδύναμα και ταλαιπωρημένα μαλλιά 8,00 €

Αυτό το σαμπουάν, περιέχει βιταμίνες και αμινοξέα που βοηθούν στην επανόρθωση της τρίχας, ενώ προάγει και την παραγωγή πρωτεινών. Επιπλέον, τα έλαια που περιέχονται όπως για παράδειγμα το έλαιο αργκάν, παρέχουν ένα προστατευτικό στρώμα στα μαλλιά. Χωρίς θειικά άλατα και parabens.


Saryna Key Pure African Damage Repair Shea Shampoo  25,00 €

Αυτό το σαμπουάν περιέχει βούτυρο shea, μια φυσική πηγή κερατίνης, αλλά και πρωτείνες μεταξιού και βαμβακιού. Επιπλέον, περιέχει προβιταμίνη Β5, μια ακόμη πρωτεΐνη για βελτίωση της υφής της τρίχας και αμινοξέα για ενδυνάμωση.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται