Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Συμβουλές Εφαρμογής Σέρουμ & Τι Να Προσέχεις

Συμβουλές Εφαρμογής Σέρουμ & Τι Να Προσέχεις
Συμβουλές Εφαρμογής Σέρουμ & Τι Να Προσέχεις

Συμβουλές εφαρμογής σέρουμ προσώπου: όσα πρέπει να ξέρεις και να προσέχεις κατά την εφαρμογή των δραστικών ορών

Τα σέρουμ είναι η κατηγορία προϊόντων περιποίησης προσώπου που δεν λείπει από κανένα νεσεσέρ και τα σημερινά σέρουμ, εμπλουτίζονται με τόσα συστατικά, που αν δεν έχεις γνώσεις αισθητικής, ίσως είναι λίγο δύσκολο να γνωρίζεις πώς θα τα συνδυάσεις με άλλα συστατικά, αλλά προϊόντα και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις σωστά, ώστε να αντλήσεις τα μέγιστα και να παραμείνει το δέρμα σου υγιές.

Διάβασε παρακάτω τις καλύτερες μας συμβουλές για εφαρμογή των σέρουμ.

#1. Μην συνδυάζεις πολλά δραστικά συστατικά

Τα προϊόντα με ρετινόλη, είναι από μόνα τους αρκετά επιθετικά, Μην συνδυάζεις ποτέ 2 διαφορετικά ρετινοειδή προϊόντα, καθώς μπορούν να σου προκαλέσουν ερεθισμό. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγεις συνδυασμούς οξέων και συνδυασμό οξέων με ρετινόλη. Σαν γενικό κανόνα, θα σου λέγαμε να να χρησιμοποιείς ένα δραστικό αναγεννητικό συστατικό και ένα συστατικό θρέψης και βαθιάς ενυδάτωσης.

#2. Ζήτα συμβουλή δερματολόγου

Εάν υποφέρεις από οποιαδήποτε δερματική πάθηση, όπως έκζεμα, ακμή, ψωρίαση κτλ, μην δοκιμάσεις κανένα σέρουμ, πριν ζητήσεις την συμβουλή δερματολόγου.

#3. Αποθήκευσε τα σωστά

Όλα τα σέρουμ πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό και σκιερό μέρος και ιδίως τα σέρουμ με βιταμίνη C, καθώς τα φυσικά συστατικά που περιέχουν, το καθιστούν ένα αρκετά ευαίσθητο προϊόν.

#4. Μετρίασε την ποσότητα

Μεγαλύτερη ποσότητα, δεν σημαίνει και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Τα σέρουμ άλλωστε είναι σχεδιασμένα να δρουν σε βάθος και λόγω της υψηλής συγκέντρωσης σε ενεργά συστατικά, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα ή σε μεγάλη συχνότητα.

#5. Τέσταρε τα

Πριν να το εφαρμόσεις στο πρόσωπο σου, δοκίμασε μια μικρή ποσότητα στον καρπό σου, για να εξακριβώσεις πως δεν θα ερεθίσει το δέρμα σου

#6. Μην ξεχνάς την ημερομηνία λήξης

Σημείωσε την ημερομηνία που το άνοιξες, ώστε να μην το χρησιμοποιείς μετά την λήξη του.

#7. Συνδύαζε με κρέμα ημέρας/νυκτός

Το σέρουμ μπορεί να δρα σε βάθος, αλλά δεν υποκαθιστά την ενυδατική σου κρέμα, για αυτό μην την παραλείψεις, ώστε να σφραγίσεις τα θρεπτικά συστατικά του σέρουμ.

#8. Δώσε σημασία και σε άλλα σημεία

Πολλές φορές αγνοούμε περιοχές που χρειάζονται την ίδια φροντίδα με το πρόσωπο μας, καθώς τείνουν να εμφανίζουν ρυτίδες ή πανάδες και να φανερώνουν και την ηλικία μας. Αυτές οι περιοχές είναι το ντεκολτέ και ο λαιμός και δεν πρέπει να τις ξεχνάς ποτέ.

#9. Μην περιμένεις αποτελέσματα σε μια μέρα

Όλα τα προϊόντα περιποίησης θέλουν τουλάχιστον 3 μήνες με συστηματική εφαρμογή για να παρουσιάσουν αποτελέσματα. Συνέχισε την τακτική τους εφαρμογή και μην απογοητεύεσαι αν δεν βλέπεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

#10. Δώσε χρόνο

Εκτός του ότι απαιτούν ένα χρονικό διάστημα για να δείξουν αποτελέσματα, πρέπει και να τα συνηθίσει το δέρμα σου. Αν παρουσιάσεις ερεθισμούς μόλις δοκιμάσεις ένα προϊόν, ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να το συνηθίσει το δέρμα σου. Ιδίως αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, σίγουρα θα αντιδρά σε κάθε νέο προϊόν που δοκιμάζεις.

Δες ακόμη τα καλύτερα οικονομικά σέρουμ και τα καλύτερα σέρουμ αντιγήρανσης.