Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

16 αποχρώσεις ξανθού για να βρεις αυτή που σου ταιριάζει

Οι ωραιότερες αποχρώσεις ξανθού για να βρεις αυτή που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου

Κάθε ξανθιά δεν έχει την ίδια απόχρωση και τα ξανθά μαλλιά κυμαίνονται σε ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων που πραγματικά μας δυσκολεύει να επιλέξουμε.

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις μεταξύ του πιο ανοιχτού και του πιο σκοτεινού τόνου του ξανθού, εκτός από το ότι υπάρχουν επίσης και διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να δοθεί διάσταση στα μαλλιά, όπως είναι το μπαλαγιάζ, το ombre, τα babylights κτλ. Έτσι καταλήγει να είναι αρκετά μπερδεμένο το όλο θέμα του ξανθού και πολλές φορές να χανόμαστε στη μετάφραση όταν επισκεπτόμαστε το κομμωτήριο ζητώντας να γίνουμε ξανθιές.

Εάν λοιπόν έχετε αποφασίσει να κάνετε στροφή προς το ξανθό, αλλά δεν ξέρετε ποια είναι η τέλεια ξανθιά απόχρωση για την επιδερμίδα σας, είστε στο σωστό μέρος!

Έχουμε συγκεντρώσει τις 16 απόλυτες αποχρώσεις ξανθού για να σας καθοδηγήσουμε στο να να αποκτήσετε το τέλειο ξανθό χρώμα.

Αποφασίστε ποια είναι η αγαπημένη σας απόχρωση από τις φωτογραφίες που έχουμε συγκεντρώσει, κλείστε το ραντεβού σας στο κομμωτήριο και μην ξεχάσετε να δείξετε την φωτογραφία στον κομμωτή σας. Γιατί όσο και αν μας αρέσουν κάποιες ξανθές αποχρώσεις, πρέπει να γνωρίζουμε και ποιες μας ταιριάζουν. Άλλωστε, καμία ξανθιά δεν θέλει να δείχνει βαμμένη ξανθιά.

Δες ακόμη: 12 Hot Αποχρώσεις Για Καστανά Μαλλιά Για Να Βρεις Αυτή Που Σου Ταιριάζει

#1. ΞΑΝΘΟ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ (SANDY BEIGE BLONDE)

Είναι η απόχρωση του ξανθού που κολακεύει τις περισσότερες Ελληνίδες καθώς οι περισσότερες έχουμε σταρένια ή ζεστη επιδερμίδα.

latrends_salon

#2. ΞΑΝΘΟ ΧΡΥΣΟ

Μια αρκετά παρεξηγημένη απόχρωση είναι το χρυσό ξανθό. Καθώς πολλές το έχουν συνδυάσει με το κιτρινισμένο που στην πραγματικότητα, καμία σχέση δεν έχουν. Το χρυσό ξανθό όταν γίνεται σωστά, μπορεί να δείξει άκρως εντυπωσιακό σε μια μαυρισμένη/σταρένια επιδερμίδα, ιδίως το καλοκαίρι που ο ήλιος θα το φωτίζει ακόμη περισσότερο. Εάν μάλιστα το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου είναι ανοιχτό καστανό ή μεσαίο/σκούρο ξανθό, θα δείχνει επάνω σου σαν να έχουν ανοίξει τα μαλλιά σου από τον ήλιο.

#3. ΞΑΝΘΟ ΣΑΜΠΑΝΙ

Για ανοιχτές και μεσαίες ουδέτερες και ψυχρές επιδερμίδες, το ξανθό σαμπανί θα σε κάνει να μοιάζεις φυσική ξανθιά. Σε καμία περίπτωση μην το δοκιμάσεις αν έχεις ζεστό τόνο επιδερμίδας, καθώς θα δείχνει επάνω σου ξένο και ίσως να σου προσθέτει και χρόνια.

#4. ΞΑΝΘΟ ΚΡΕΜ

Αρκετά πιο ανοιχτό από το ξανθό της άμμου, τα ουδέτερα creamy ξανθά ταιριάζουν σε όλους τους τόνους, αλλά θεωρούμε πως δείχνουν πιο ωραία τον χειμώνα που έχει ξεθωριάσει το μαύρισμα, ώστε να μην κάνουν έντονη αντίθεση με το δέρμα.

#5. ΚΑΡΑΜΕΛ ΞΑΝΘΟ

Για μεσαίες ζεστές επιδερμίδες, είναι το ιδανικό μεσαίο ξανθό χρώμα για χειμώνα και καλοκαίρι. Σκέψου…Jennifer Lopez.

#6. ASH ΞΑΝΘΟ

Η απόχρωση που βλέπεις περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο instagram τα τελευταία χρόνια, είναι σίγουρα το ash blonde (ξανθό σαντρέ έξτρα). Πολύ ψυχροί τόνοι που ταιριάζουν σε ψυχρές επιδερμίδες αλλά εξισορροπούν και τις πολύ ζεστές προσδίδοντας ψυχρό τόνο.

#7. ΡΟΖ ΧΡΥΣΟ

Το τέλειο blend χρυσού και ροζ. Ταιριάζει σε ζεστές και ουδέτερες επιδερμίδες ανοιχτές και μεσαίες.

#8. ΞΑΝΘΟ ΠΛΑΤΙΝΕ

Ξανθό πλατινέ, είναι το πολύ ανοιχτό ουδέτερο ξανθό. Για να το πετύχεις, η κομμώτρια σου πρέπει να σε φτάσει σε τόνο δεκάρι ξανθό, αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να δείξει τόσο φωτεινό και θα καταλήξει πολύ γρήγορα πιο σκούρο και πιο κίτρινο. Ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες, καθώς θεωρείται ουδέτερο, σχεδόν λευκό ξανθό.

#9. ΞΑΝΘΟ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Το ξανθό του βουτύρου, ένα τόνο πιο χρυσό από το ξανθό κρεμ, ταιριάζει απόλυτα σε ανοιχτές επιδερμίδες με ψυχρούς ροζ ή μπλε υποτόνους αλλά και σε ανοιχτές ουδέτερες. Δεν ταιριάζει σε μεσαίες επιδερμίδες ή σε σταρένιες, καθώς δεν μπορεί να δείξει φυσικό επάνω τους.

#10. ΞΑΝΘΟ ΜΕΛΙ

Η απόχρωση του ξανθού που κυμαίνεται περισσότερο προς τις καστανοκόκκινες αποχρώσεις και λιγότερο προς τις ξανθές, ταιριάζει σε ανοιχτομεσαίες και μεσαίες ζεστές επιδερμίδες. Ομολογουμένως, είναι ένα “δύσκολο” χρώμα και για να δείξει όμορφο, πρέπει να διαθέτεις πολύ υγιές μαλλί και να το περιποιείσαι εντατικά.

#11. ΦΥΣΙΚΟ ΞΑΝΘΟ

Ούτε ψυχρό, ούτε ζεστό, ούτε ανοιχτό, ούτε σκούρο. Μεσαίο φυσικό ξανθό για πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Ταιριάζει στις περισσότερες ανοιχτές και ανοιχτές/μεσαίες επιδερμίδες. Μόνο που δεν ξέρουμε αν είναι και τόσο εντυπωσιακό.

#12. ΞΑΝΘΟ ΤΟΥ ΠΑΓΟΥ

Λίγο πιο ψυχρό από το ξανθό πλατινέ, ταιριάζει σε ουδέτερες, πολύ ανοιχτές και ανοιχτές ψυχρές επιδερμίδες.

#13. BRONDE

Περισσότερο τεχνική παρά χρώμα, το bronde είναι ο συνδυασμός του ξανθού με το καστανό (brown+blonde). Συνδυάζει τόσο καστανούς, όσο και ξανθούς τόνους για να φέρει μια ισορροπία χρωματικά, είτε είσαι φυσική ξανθιά είτε φυσική μελαχρινή. Τέλειο για όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς το χειμώνα δείχνει ζεστό, ενώ το καλοκαίρι απλά ξανοιγμένο από τον ήλιο.

#14. ΞΑΝΘΟ ΠΕΡΛΕ

Αρκετά ψυχρό και πολύ ανοιχτό, το ξανθό περλέ έχει και ένα τόνο μοβ μέσα. Αποκλειστικά κατάλληλο μόνο για ανοιχτές ψυχρές επιδερμίδες.

#15. DIRTY BLONDE

Ακριβώς ότι λένε οι λέξεις. Το “βρώμικο” ξανθό, είναι μια αρκετά σκούρα ξανθή απόχρωση που ταιριάζει σε όλες.

#16. ΞΑΝΘΟ ΑΣΗΜΙ

Ενώ ανήκει στα ψυχρά, το παράδοξο με το ασημί ξανθό ταιριάζει σε όλες. Ίσως γιατί όλες εκεί καταλήγουμε σιγά σιγά όταν τα μαλλιά μας αρχίζουν να χάνουν το χρώμα τους. Επειδή είναι και τεράστια τάση, αν έχεις πολλά γκρίζα θα σου συστήναμε να το δοκιμάσεις.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται