Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Shakshuka: Αυγά Σε Σάλτσα Ντομάτας

Shakshuka: τηγανιτά αυγά σε σάλτσα ντομάτας

Shakshuka: τηγανιτά αυγά σε σάλτσα ντομάτας. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμα σνακ με άρωμα Ανατολής!

Shakshuka: αυγά σε σάλτσα ντομάτας, μια συνταγή από την Μέση Ανατολή, που όμως συναντάμε σε πολλά μέρη του κόσμου. Και μπορεί σε Μαρόκο και Ισραήλ να σερβίρονται ως πρωινό, τα αυγά όμως πάντα αποτελούν μια υπέροχη επιλογή και για βραδινό γεύμα και γενικότερα για ένα γρήγορο σνακ.

Ο λόγος που λατρεύουμε αυτό το πιάτο; Εκτός του ότι είναι πεντανόστιμο, εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό, τα υλικά του βρίσκονται πάντοτε στο ψυγείο μας και όταν δεν ξέρουμε τι να φτιάξουμε είναι μια πολύ καλή λύση.

Στην πεντανόστιμη αυτή συνταγή, πρώτα φτιάχνουμε την σάλτσα, την αφήνουμε να μαγειρευτεί στο τηγάνι, έπειτα σπάμε τα αυγά επίσης στο τηγάνι και στην συνέχεια ή τελειώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο ή σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν.

Εσείς μπορείτε βεβαίως να της δώσετε και περισσότερο Μεσογειακό και μάλιστα Ελληνικό άρωμα, προσθέτοντας θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη στο τέλος. Μην ξεχάσετε να συνοδέψετε με ψημένο ζεστό ψωμί. Ο ουρανίσκος σας θα σας ευγνωμονεί!

Δες ακόμη: Stir Fry Μπρόκολο Με Γαρίδες

Διάβασε παρακάτω την πιο εύκολη συνταγή για Shakshuka αυγά με σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι και μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News και να γίνεις μέλος της κοινότητας μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη όλα μας τα αφιερώματα.

Shakshuka: Αυγά Σε Σάλτσα Ντομάτας

Recipe by The Cover teamCourse: Σνακ, ΠρωινόCuisine: ΔιεθνήςDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

50

minutes

Shakshuka: Τηγανιτά Αυγά Σε Σάλτσα Ντομάτας

Συστατικά

  • 6 κτ. σπ. ελαιόλαδο

  • 4 αυγά

  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

  • 400 γραμ. ντομάτες στον τρίφτη

  • 100 γραμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

  • 1 κτ. σπ. πελτέ ντομάτας

  • 2 πιπεριές Φλωρίνης

  • 1 κτ.γλ. πάπρικα

  • 1 κτ.γλ. κύμινο

  • 1/2 κτ.γλ. chilli flakes

  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι

  • αλάτι

  • 2 κτ.σπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  • Βάζουμε τις κόκκινες πιπεριές σε μια λαμαρίνα και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή σε γκριλιέρα, μέχρι να μαυρίσει ελαφρώς η φλούδα τους
  • Βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε σε μια σακούλα για 15-20 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς και να μπορούμε να αφαιρέσουμε την φλούδα τους
  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια, την φλούδα και τα σπόρια και κόβουμε σε λεπτές φέτες και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ
  • Σε ένα αντοκολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι
  • Μόλις καραμελώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και τις ντομάτες στον τρίφτη
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα
  • Μόλις πιει τα ζουμιά της, σπάμε τα αβγά στο τηγάνι και σκεπάζουμε με ένα καπάκι
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 8-10 λεπτά
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Σημειώσεις

  • Σερβίρετε με ψημένο ψωμί