Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τα ωραιότερα ασημί μπαλαγιάζ για να κρύψεις τα γκρίζα

Ασημί μπαλαγιάζ: Τα πιο εντυπωσιακά silver balayage για όσες θέλουν πολύ ψυχρούς τόνους ή αν απλά θέλεις να καμουφλάρεις τα γκρίζα.

Αν και μπορεί να ακούγεται ελαφρώς εκφοβιστικό, το ασημί balayage είναι στην πραγματικότητα μια τυπική απόχρωση με μια τεχνική που χρησιμοποιείται συνεχώς σε ξανθές αποχρώσεις, για να προσθέτει επιπλέον διάσταση και φως.

Μπορεί να είναι απαλό ή αρκετά έντονο όπως θα δείτε παρακάτω. Το πιο σημαντικό, το ασημί balayage ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών και σε όλους τους τόνους επιδερμίδας, καθώς όλες μας κάποια στιγμή καταλήγουμε με γκρίζα στα μαλλιά μας. Απλά, η colorist θα πρέπει να βρει την δική σου απόχρωση γκρίζων για να ταιριάξει και το ρεφλέ.

Ακόμη πιο σημαντικό, αν έχεις ακόμη αρκετά φυσικά αλλά λίγα γκρίζα, θα πρέπει με το balayage pattern που θα εφαρμόσει στο κεφάλι σου, να ακολουθήσει και την ροή του φυσικού χρώματος των μαλλιών σου. Έτσι, καθώς θα μεγαλώνουν τα γκρίζα θα χάνονται μέσα στο ασημί, ενώ τα φυσικά σου θα χάνονται μέσα στην φυσική ανταύγεια που θα αφεθεί ανέγγιχτη.

Αυτή η υπηρεσία είναι πολύ εξατομικευμένη αφού όλοι έχουν ένα μοναδικό γκρι μοτίβο. Εάν γίνει σωστά, τα γκρίζα μαλλιά σας, μπορούν να αποκτήσουν μια πολύ φυσική ανάπτυξη που θα ελαττώσει πολύ τις επισκέψεις σας στο κομμωτήριο.

Αν βάφεις τα μαλλιά σου χρόνια μόνη σου στο σπίτι για να καλύψεις τα γκρίζα, αυτή είναι η καλύτερη λύση για κάτι πιο φυσικό αλλά και για να σταματήσεις τις συχνές βαφές στα μαλλιά σου.

Σε ποιες ταιριάζει το ασημί μπαλαγιάζ

Αν και ταιριάζει σε όλες, θα λέγαμε πως ιδανικές περιπτώσεις είναι όσες έχουν αρκετά γκρίζα, πάνω από το 50%. Αν δεν έχεις τόσα πολλά γκρίζα στα μαλλιά σου, θα χρειαστείς αρκετό ντεκαπάζ ώστε να φτάσεις σε αρκετά ανοιχτό ξανθό (επιπέδου 9-10) και έπειτα να γίνει το ανάλογο ρεφλέ, που θα τους χαρίσει την ασημί απόχρωση.

Ταιριάζει ακόμη, σε όσες έχουν αρκετά ανοιχτή βάση μαλλιών, άρα δεν θα χρειαστεί να υποφέρουν τις συνέπειες ενός πολύ δυνατού ντεκαπάζ ή επαναλήψεων ντεκαπάζ.

Πώς να διατηρήσεις ψυχρό το ασημί μπαλαγιάζ

Όπως όλες οι βαφές, έτσι και το ασημί μπαλαγιάζ χρειάζεται συντήρηση. Προτίμησε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα για να διατηρηθεί περισσότερο η βαφή και μια φορά στις δεκαπέντε μέρες, εφάρμοσε ένα silver σαμπουάν όπως το Fanola No Yellow, που θα αφαιρέσει εύκολα την κιτρινίλα. Κάθε 6-8 εβδομάδες, μπορείς να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο για ένα ρεφλέ.

Μπορείς ακόμη να προσθέσεις ροζ ή μοβ υποτόνους για ένα διακριτικό χρώμα που ίσα ίσα θα κάνει μια μικρή διαφορά, όπως στο πρώτο hairlook που θα δεις παρακάτω.

ALSO READ: Ξανθό Μπαλαγιάζ Σε Καστανά Μαλλιά

Μη ξεχάσεις να γίνεις μέλος στην κοινότητα μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη κάθε μας αφιέρωμα.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται