Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Silver σαμπουάν: όσα πρέπει να ξέρεις

Όσα θέλεις να ξέρεις για τα silver σαμπουάν. Πώς χρησιμοποιείται, τι να προσέχεις, αν μπορείς να κάνεις ρεφλέ, ποιο είναι το καλύτερο επαγγελματικό silver shampoo

Το τέλειο ξανθό, είναι το όνειρο κάθε γυναίκας που αποκτά ανοιχτούς τόνους στα μαλλιά της. Δυστυχώς όμως, ενδιάμεσα από τα ραντεβού στο κομμωτήριο, όλες εμφανίζουν κίτρινους και πορτοκαλί τόνους. Οι φυσικοί σκούροι τόνοι που έχουμε, επανέρχονται ξανά στην επιφάνεια, προκαλώντας αυτό το αποτέλεσμα, που θέλουμε να καταπολεμήσουμε με αυτά τα σαμπουάν.

Γιατί εμφανίζονται κίτρινοι τόνοι στα μαλλιά

Οι πιθανές αιτίες εμφάνισης ανεπιθύμητων τόνων στα μαλλιά, είναι πολλές και μπορεί όλες μαζί να συνεισφέρουν σε αυτό το αποτέλεσμα, με κιτρινωπούς ή ελαφρώς χάλκινους τόνους. Από το νερό που χρησιμοποιείς, ως τα μη εξειδικευμένα προϊόντα, το χρώμα της φυσικής βάσης των μαλλιών σου, καθώς και το συχνό θερμικό styling, όλα έχουν ως συνέπεια να αποχρωματίζεται το ξανθό.

Τα ξανθά μαλλιά όπως έχουμε πει πολλές φορές άλλωστε, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και σίγουρα δεν αρκεί ένα σίλβερ σαμπουάν για να κάνει την διαφορά. Μπορεί όμως να καθυστερήσει τις επισκέψεις σου στο κομμωτήριο για ρεφλέ. Εκτός λοιπόν από τις τακτικές θεραπείες αναδόμησης και ενυδάτωσης, χρειάζεσαι ένα silver σαμπουάν, το οποίο φυσικά, στην πραγματικότητα είναι μοβ και η δουλειά του είναι να αφαιρεί αντιαισθητικούς τόνους από το ξανθό.

Δες ακόμη: Πώς να αποτρέψεις τους ανεπιθύμητους τόνους στα μαλλιά

Μπορείς να κάνεις ρεφλέ με silver;

Και ναι και όχι. Αν έχεις ιδιαίτερα ανοιχτό ξανθό ή αν έχεις μια αρκετά ανοιχτή φυσική βάση, μπορεί με ένα σίλβερ σαμπουάν, να γλιτώσεις τα συχνά ρεφλέ. Οι κομμωτές όμως για να κάνουν ρεφλέ με σίλβερ, το κάνουν μόνο μετά από ντεκαπάζ σε βάσεις 9 και 10 ξανθό, όπου τα λέπια της τρίχας είναι ανοιχτά και απορροφούν τα πιγμέντα του σαμπουάν. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, κάνουν απλά pre-toning με σίλβερ σαμπουάν.

Επίσης, για να επιτευχθεί το ρεφλέ με σίλβερ, πρέπει ο καμβάς να είναι ομοιόμορφος και τα μαλλιά υγιή, αλλιώς μπορεί να εμφανίσουν “στάμπες”. Δες στο βίντεο πως γίνεται το ρεφλέ με σίλβερ σε μαλλιά που έχουν ανοίξει όσο χρειάζεται.


Τι πρέπει να προσέχεις όταν λούζεσαι με silver σαμπουάν

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις όμως, για να μην καταλήξεις με πράσινους τόνους στα μαλλιά σου, είναι πως για να εξουδετερώσεις τους κίτρινους τόνους χρειάζεσαι μοβ σαμπουάν, ενώ για να εξουδετερώσεις τους πορτοκαλί, χρειάζεσαι ένα μπλε σαμπουάν. Αν τα κάνεις αντίστροφα, μπορεί πραγματικά τα μαλλιά σου να αποκτήσουν μια γκριζωπή/πρασινωπή απόχρωση που θα δείχνει εξίσου αντιαισθητική.

Επιπλέον, αυτό που πρέπει να ξέρεις για τα silver σαμπουάν, είναι πως αλλάζουν το PH των μαλλιών και πως -εκτός από αυτά που αναγράφουν κάτι άλλο- δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε κάθε λούσιμο, παρά μόνο μία φορά κάθε 5-6 λουσίματα, ώστε να μην αφυδατωθούν τα μαλλιά σου. Θα σε συμβουλεύαμε επίσης να μην το αφήνεις περισσότερο από 4-5 λεπτά, ώστε να μην υπερχρωματιστούν.

Δες ακόμη: Επανόρθωση Μαλλιών Από Ντεκαπάζ


Πώς να χρησιμοποιήσεις το silver

Όπως είπαμε παραπάνω, 1-2 φορές το μήνα είναι υπεραρκετές. Εξάλλου, σίγουρα κάποια στιγμή μέσα σε 3-4 μήνες από την βαφή σου, θα επισκεφθείς το κομμωτήριο για ρεφλέ.

Ποιο είναι το καλύτερο επαγγελματικό silver shampoo;

Τα καλύτερα silver σαμπουάν για ξανθά μαλλιά | The Cover

Fanola No Yellow μοβ σαμπουάν για ξανθά μαλλιά 14,00 € / 350ml

Το επαγγελματικό silver shampoo που χρησιμοποιείται από αμέτρητους hair stylists στην Αμερική, είναι το Fanola No Yellow, το οποίο χρειάζεται να αφήνεις στα μαλλιά μόνο 5 λεπτά, για να εξουδετερωθεί η κιτρινίλα. Για την αφαίρεση των πορτοκαλί τόνων στα μαλλιά, προτίμησε το Fanola No Orange σαμπουάν κατά του πορτοκαλί (12,00€). Εξίσου συχνά, βλέπουμε να χρησιμοποιείται το Redken Color Extend Blondage (15,36 €).

Για ακόμη περισσότερες προτάσεις διάβασε για Τα Καλύτερα Silver Σαμπουάν.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται