Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Συνήθειες που καταστρέφουν τις βλεφαρίδες σου

Συνήθειες που καταστρέφουν τις βλεφαρίδες, είτε με λάθη στην καθημερινή περιποίηση, είτε στο μακιγιάζ και τα προϊόντα που επιλέγεις

Οι εντυπωσιακές, πλούσιες, πυκνές βλεφαρίδες είναι επιθυμία για κάθε γυναίκα. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν πλέον πολλές τεχνικές για ανόρθωση, μόνιμη βαφή κτλ. Η αλήθεια είναι όμως, πως αυτές οι τεχνικές δεν ταιριάζουν σε όλες. Αν έχεις ευαισθησία, αλλεργίες ή άλλα οφθαλμικά προβλήματα ίσως διστάζεις να τις δοκιμάσεις και έτσι καταφεύγεις σε άλλες λύσεις και συνήθειες που ταλαιπωρούν εξίσου και καταστρέφουν τις βλεφαρίδες σου.

Μάλιστα, κάποια από αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω, ίσως προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη φθορά, σπάσιμο και πτώση βλεφαρίδων. Δες τα λάθη και στις συνήθειες που καταστρέφουν τις βλεφαρίδες.

#1. Φοράς συνέχεια αδιάβροχη μάσκαρα

Η αδιάβροχη μάσκαρα από μόνη της δεν είναι καταστροφική. Όταν όμως την φοράς συχνά, κάνεις και πιο σκληρό ντεμακιγιάζ με δυνατές κινήσεις, έντονο τρίψιμο για περισσότερη ώρα και ίσως διπλό ντεμακιγιάζ για να την αφαιρέσεις. Καταρχάς, ελπίζουμε τουλάχιστον να την αφαιρείς με makeup remover με βάση ελαίου, γιατί ένα απλό μισελάρ, δε θα την αφαιρέσει. Επιπλέον, περιόρισε την χρήση της καθαρά και μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες -και όχι καθημερινά- όταν έχει υψηλές θερμοκρασίες και ιδρώνεις.

#2. Εφαρμόζεις πολλές στρώσεις

Οι πολλές στρώσεις μάσκαρα ξηραίνουν τις βλεφαρίδες. Μην περνάς δεύτερη στρώση αφού έχει στεγνώσει η πρώτη γιατί θα είναι αρκετά δύσκολο να την αφαιρέσεις στο ντεμακιγιάζ.

#3. Εφαρμόζεις διπλή μάσκαρα

Το χειρότερο που έχουμε ακούσει είναι να εφαρμόζεις διαφορετικές μάσκαρα, την μία μετά την άλλη. Κάτι που πραγματικά δεν είναι απαραίτητο, σε καμία απολύτως περίπτωση. Αν θέλεις όγκο, διάλεξε μάσκαρα για όγκο, αν θέλεις μήκος διάλεξε μάσκαρα για μήκος. Αν θέλεις πιο έντονο χρώμα, διάλεξε extra black μάσκαρα και αν θέλεις ανόρθωση, απλά χρησιμοποίησε ψαλίδι βλεφαρίδων πριν να εφαρμόσεις μάσκαρα.

Δες: Οι καλύτερες μάσκαρα και πώς να διαλέξεις

#4. Χρησιμοποιείς ψαλιδάκι μετά την μάσκαρα

Ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις για να προκαλέσεις θραύση στις βλεφαρίδες. Η μάσκαρα στεγνώνει και όταν στεγνώνει οι βλεφαρίδες γίνονται ξηρές. Επομένως, αν έπειτα προσπαθήσεις να τις ανορθώσεις με το ψαλιδάκι, αναπόφευκτα θα τσακίσουν και θα σπάσουν. Πρώτα ψαλιδάκι και μετά μάσκαρα.

#5. Δεν τις αφήνεις να ανασάνουν

Όλα τα καλλυντικά θέλουν μέτρο. Αν χρησιμοποιείς καθημερινά προϊόντα μακιγιάζ, επιβαρύνεις τις βλεφαρίδες σου. Περιόρισε τη μάσκαρα σε 2-3 φορές την εβδομάδα και ενδιάμεσα κάνε μάσκες με έλαια για να τις ενδυναμώνεις. Το καστορέλαιο και το ελαιόλαδο, ενδυναμώνει τους θύλακες και έτσι τουλάχιστον εξισορροπείς την φθορά του μακιγιάζ.

Δες ακόμη: Πώς να δυναμώσεις τις βλεφαρίδες σου

#6. Χρησιμοποιείς συνεχώς faux βλεφαρίδες

Η συνεχής τοποθέτηση και αφαίρεση των βλεφαρίδων, συμπαρασύρει μαζί και τις δικές σου βλεφαρίδες και έτσι σίγουρα δεν τις βοηθάς να δυναμώσουν ή να μακρύνουν, αφού συνεχώς τις ταλαιπωρείς. Κάνε διαλείμματα από την εφαρμογή ψεύτικων βλεφαρίδων για να τους δώσεις τον χρόνο να ανακάμψουν.

Ετικέτες:
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται