Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι Συνήθειες Που Σου Προκαλούν Ρυτίδες

Οι Συνήθειες Που Σου Προκαλούν Ρυτίδες - The Cover
Οι Συνήθειες Που Σου Προκαλούν Ρυτίδες - The Cover

7 ανύποπτες συνήθειες που προκαλούν ρυτίδες και λεπτές γραμμές και μπορούν να επηρεάσουν την όψη σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

Εκτός από τον χρόνο που σίγουρα δεν είναι σύμμαχος μας, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που από μόνες τους, αρκούν για να δημιουργήσουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Στις περισσότερες μάλιστα, σίγουρα δεν σου πηγαίνει το μυαλό.

Φυσικά, δεν θα αναφερθούμε στην παράλειψη εφαρμογής ενυδατικής που είναι ο νο.1 παράγοντας στον σχηματισμό ρυτίδων -ιδίως αν αντιμετωπίζεις και ξηροδερμία- ούτε και στην έκθεση στο ήλιο, γιατί αυτά…σίγουρα τα γνωρίζεις.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ: Οι Καλύτεροι Οροί Με Υαλουρονικό Οξύ

Διάβασε παρακάτω, ποιες ανύποπτες συνήθειες δημιουργούν ρυτίδες στο πρόσωπο και κάνε τις απαραίτητες αλλαγές στο lifestyle σου, ώστε να καθυστερήσεις το χρόνο και τα σημάδια του. Μη ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Google News και να γίνεις μέλος της κοινότητας μας στο Viber, για να διαβάζεις πρώτη όλα μας τα αφιερώματα!

#1. Εφαρμογή φακών επαφής

Αν φοράς φακούς επαφής…ξέρεις. Η καθημερινή εφαρμογή τους, καθώς και η αφαίρεση τους σε αναγκάζει να σουφρώνεις το μέτωπο, δημιουργώντας έτσι ρυτίδες μετώπου. Προσπάθησε να μάθεις να τους τοποθετείς τραβώντας το κεφάλι ελαφρά προς τα πίσω και ανοίγοντας περισσότερο τα μάτια.

#2. Δεν φοράς μάσκα ύπνου/κοιμάσαι με ανοιχτά στόρια

Το φως που μπαίνει από νωρίς το πρωί στο δωμάτιο σου, σε αναγκάζει να σφίγγεις τα μάτια και να σουφρώνεις το μέτωπο, ώστε να το αποκλείσεις και να συνεχίσεις να κοιμάσαι ανενόχλητη. Αγόρασε μια μάσκα ύπνου, που θα σε απαλλάξει από αυτό το πρόβλημα και κοιμήσου άνετα…μέχρι να χτυπήσει το ξυπνητήρι.

#3. Κάπνισμα

Το κάπνισμα και ο τρόπος που σουφρώνουν τα χείλη, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος όχι μόνο για να εμφανίσεις αντιαισθητικές ρυτίδες καπνιστή γύρω και επάνω από το στόμα, αλλά και για να προκαλέσεις επιπλέον ξηρότητα σε όλο το πρόσωπο, αφού ο καπνός που εκπνέεις…αγγίζει το πρόσωπο σου. Και έτσι, συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην δημιουργία ρυτίδων.

#4. Σκύβεις στην οθόνη του υπολογιστή

Ο πιο γρήγορος τρόπος να επιβαρύνεις τον αυχένα σου αλλά και τις ρυτίδες λαιμού είναι να σκύβεις μπροστά για πολλές ώρες. Αυτό το συναντάμε συχνά σε επαγγέλματα με πολύωρη χρήση υπολογιστή. Αγόρασε μια βάση για τον υπολογιστή σου και φρόντισε τα μάτια σου να βρίσκονται στο ύψος του κέντρου της οθόνης. Θα σώσεις το λαιμό σου από τις ρυτίδες και τον αυχένα σου από την δυσκαμψία. Μην ξεχνάς φυσικά, να εφαρμόζεις και στο λαιμό ενυδατική/αντιρυτιδική αλλά και στο ντεκολτέ.

#5. Εφαρμογή μάσκαρα

Το πιο δύσκολο task στο μακιγιάζ, είναι να εφαρμόσεις μάσκαρα -ιδίως στις άνω βλεφαρίδες- χωρίς να σουφρώσεις το μέτωπο σου. Αυτό σπα το δέρμα στο μέτωπο, δημιουργώντας βαθιές ρυτίδες έκφρασης ακόμη και αν είσαι σε μικρή ηλικία. Εάν μάλιστα, επαναλαμβάνεις αυτή την κίνηση καθημερινά, θα δεις ρυτίδες μετώπου να σχηματίζονται πολύ νωρίς. Προσπάθησε να εφαρμόζεις μάσκαρα γέρνοντας το κεφάλι λίγο προς τα πίσω και όχι μπροστά, ώστε να βλέπεις τις άνω βλεφαρίδες από την κάτω πλευρά τους.

#6. Δεν φοράς γυαλιά ηλίου

Ακόμη και αν αγνοείς το πόσο βλαβερές είναι οι ακτίνες του ηλίου, δε μπορεί να μην αισθάνεσαι πόσο επιβαρύνεις τα μάτια σου και την περιοχή γύρω τους, όταν τα σφίγγεις ώστε να περιορίσεις το φως που μπαίνει μέσα τους και σε τυφλώνει. Οι ρυτίδες που ήδη βρίσκονται κάτω και πλάι από τα μάτια, βαθαίνουν και τα μάτια σου κουράζονται. Επένδυσε σε ένα ζευγάρι ποιοτικά γυαλιά ηλίου και έχε τα πάντα μέσα στην τσάντα σου.

#7. Κοιμάσαι στο πλάι

Και όμως, ο ύπνος στο πλευρό, “τσαλακώνει” το πρόσωπο και δημιουργεί πτυχώσεις και ρυτίδες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η beauty guru Kim Kardashian, έχει δηλώσει πως για να αποφύγει τις ρυτίδες ύπνου, κοιμάται ανάσκελα.