Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Φυσικές θεραπείες ομορφιάς με χυμό λεμονιού

Διάβασε για φυσικές θεραπείες και συνταγές ομορφιάς με λεμόνι για πρόσωπο, μαλλιά και σώμα και εκμεταλλεύσου τα οφέλη του

Το λεμόνι δεν είναι μόνο σύμμαχος της υγείας μας, είναι και ένα σπουδαίο συστατικό για φυσικές θεραπείες και συνταγές ομορφιάς. Έχει οφέλη τόσο για το δέρμα όσο και τα μαλλιά, ενώ κάποιες χρήσεις του θα σε εκπλήξουν.

Διάβασε παρακάτω πώς να χρησιμοποιήσεις το λεμόνι στην ομορφιά.

#1. Άνοιγμα του τόνου των μαλλιών και των φρυδιών με χυμό λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού, περιέχει κιτρικό οξύ. Αυτό το συστατικό έχει πράγματι την ιδιότητα να ανοίγει τον τόνο των μαλλιών, όχι όμως…μόνο του. Το κιτρικό οξύ, χρειάζεται την βοήθεια του ήλιου για να επιδράσει στα μαλλιά σου. Έτσι, ανοίγουν τα λέπια της τρίχας και το πρώτο στρώμα μελανίνης, αφαιρείται.

Φυσικά, δε μπορείς να έχεις θεαματικά αποτελέσματα, ισάξια με του κομμωτηρίου. Αν όμως το καλοκαίρι θέλεις να τα ανοίξεις έναν τόνο, χωρίς να επισκεφθείς το κομμωτήριο, ψέκασε τα μαλλιά σου με χυμό λεμονιού που έχεις αναμείξει με νερό -ποσότητα 1 προς 2- και βγες στον ήλιο. Ενδείκνυται στις μεσαίες φυσικές αποχρώσεις, καθώς οι πολύ σκούρες δεν θα δουν διαφορά.

Τι να προσέχεις: Φυσικά, ως όξινο, το λεμόνι πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο, καθώς μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά σου και να αλλάξει το PH τους.

#2. Αφαίρεση τεχνητού μαυρίσματος

Έκανες τεχνητό μαύρισμα με αυτομαυριστικά προϊόντα αλλά πήγε στραβά; Το λεμόνι θα το αφαιρέσει. Μπορείς να αναμείξεις ίση ποσότητα χυμού λεμονιού με ζάχαρη και να τρίψεις το δέρμα σου με το μείγμα ή baking soda με χυμό λεμονιού σε ποσότητα 1:2. Η baking soda έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό πως αφαιρεί το μαύρισμα ενώ ο χυμός λεμονιού την ενισχύει ακόμη περισσότερο.

Δες ακόμη: Πώς Να Εξαφανίσεις Τους Μαύρους Κύκλους

#3. Χαλάουα με χυμό λεμονιού και ζάχαρη

Το λεγόμενο sugaring που ίσως διαβάζεις τελευταία σε διάφορα site, δεν είναι τίποτα άλλο από την γνωστή σε όλους μας χαλάουα. Είναι πάρα πολύ εύκολο να φτιάξεις μόνη σου αυτό το μείγμα για να κάνεις αποτρίχωση και η απόδοση της είναι ίδια με την αποτρίχωση με κερί. Είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες αλλά στην πράξη θέλει εξάσκηση. Αν αποφασίσεις να κάνεις μόνη σου χαλάουα, δοκίμασε την πρώτα σε σημεία που δεν είναι τόσο ευαίσθητα, όπως για παράδειγμα στους αστραγάλους.

Πώς να φτιάξεις χαλάουα

Για να κάνεις χαλάουα στο σπίτι, χρειάζεσαι 3 υλικά. Νερό, χυμό λεμονιού και ζάχαρη, σε αναλογία 1:1:2. Επιπλέον θα χρειαστείς ένα σύρμα για ανακάτεμα και ένα τηγάνι.

Ανέμειξε όλα τα υλικά στο τηγάνι και όρισε αρκετά υψηλή θερμοκρασία στο μάτι, ώστε να βράσουν. Σε όλη την διάρκεια μέχρι το σημείο βρασμού, ανακάτευε διαρκώς. Μόλις αρχίσει το μείγμα να κάνει φουσκάλες, κατέβασε από τη φωτιά και συνέχισε να ανακατεύεις. Μόλις πέσουν οι φουσκάλες, τοποθέτησε και πάλι το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και ανέβασε ξανά την θερμοκρασία. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνει μια κολλώδης μάζα. Μόλις δεις ότι έχει πήξει αρκετά, κατέβασε από τη φωτιά και περίμενε να πέσει η θερμοκρασία μέχρι να μπορείς να χειριστείς το κολλώδες μείγμα χωρίς να καίγεσαι. Προχώρησε στην αποτρίχωση ακριβώς όπως θα έκανες και με το κερί.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται