Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το έξυπνο blonding

Έξυπνο blonding τεχνική

Έξυπνο blonding: τα πάντα για την τεχνική που πρέπει να ξέρεις αν θέλεις εύκολο, γρήγορο και ασφαλές ξανθό χρώμα στα μαλλιά σου

Κάποιοι το αποκαλούν έξυπνο blonding και κάποιοι γρήγορο blonding. Η αλήθεια ανταποκρίνεται και στους δύο χαρακτηρισμούς, καθώς αυτή η τεχνική είναι πραγματικά έξυπνη και γρήγορη αλλά και πολύ ασφαλής για όσες θέλουν ξανθό χρώμα στα μαλλιά τους.

Τι είναι το έξυπνο blonding

Καμιά φορά, το λιγότερο είναι περισσότερο. Ιδίως όταν θέλεις να κρατήσεις την υγεία των μαλλιών σου. Το γρήγορο blonding είναι μια τεχνική βαφής μαλλιών με στόχο το ξανθό χρώμα. Εξατομικεύεται ανάλογα με την βάση σου και επικεντρώνεται στα πιο εμφανή σημεία του κεφαλιού σου, το στεφάνι και την φυσική σου χωρίστρα.

Ακολουθεί στοχευμένη τοποθέτηση με foil ανταύγειες γύρω-γύρω σε όλο το στεφάνι -και στην κορυφή ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα-, με περιορισμένο όμως αριθμό ανταυγειών. Ο αριθμός τους ξεκινά από τα 9 και δεν ξεπερνά τα 30 αλουμινόχαρτα.

Αν έχεις αρκετά μαλλιά και έχεις κάνει στο παρελθόν full ανταύγειες σε όλο το κεφάλι, τότε ξέρεις ότι η full head τεχνική απαιτεί πολλά περισσότερα από 30 αλουμινόχαρτα και πολλές ώρες στο κομμωτήριο. Η στοχευμένη τοποθέτηση τους με την τεχνική του έξυπνου blonding, μειώνει τον χρόνο παραμονής στο κομμωτήριο.  

Πώς να συντηρήσεις το μπαλαγιάζ σου - The Cover

Σε ποιες ταιριάζει το έξυπνο blonding

  • Για όσες δεν θέλουν να κάθονται πολλές ώρες στο κομμωτήριο,
  • για όσες θέλουν να ανανεώσουν το ξανθό τους
  • να συντηρήσουν το μπαλαγιάζ τους,
  • για όσες θέλουν να σπάσουν την ρίζα που έχει κατέβει αρκετά
  • αλλά και για όσες δεν θέλουν ένα full ξανθό χρώμα στα μαλλιά.
  • Είναι επίσης η καλύτερη τεχνική για όσες έχουν αρκετά ανοιχτή βάση και θέλουν απλά να δώσουν περισσότερο φως στο στεφάνι.

Τέλος, την συνιστούμε ως τεχνική σε όσες έχουν αρκετά ταλαιπωρημένα μαλλιά από το ντεκαπάζ, αλλά θέλουν να διατηρήσουν το ξανθό τους, με την ελάχιστη δυνατή επέμβαση στα μαλλιά.

Πώς επιτυγχάνεται το έξυπνο blonding

Κάποιοι hair stylists συνδυάζουν babylights με κρεπαρισμένες ανταύγειες, κάποιοι κάνουν back to back babylights στο στεφάνι και στα πλαϊνά, κάποιοι προσθέτουν και ανταύγειες οριζόντιες στην κορυφή, ώστε να δείχνει σαν full head εφαρμογή και να σπάσουν περισσότερο την βάση.

Αν έχεις ήδη ξανθό στο κεφάλι σου, η εφαρμογή πιθανότατα θα γίνει μόνο στην ρίζα και όχι μέχρι τις άκρες. Επίσης, επειδή αφορά και τις πολύ λεπτές τρίχες στο στεφάνι, πολλές φορές ο hair stylist μπορεί να επιλέξει ακόμη και οξυζενέ 10 βαθμών, για αργή αλλά ελεγχόμενη εφαρμογή, ώστε να μην υποστούν φθορά.

Θέλεις να δεις το smart blonding στην πράξη; Δες τα βίντεο που εντοπίσαμε.