Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σουφλέ Ζυμαρικών Με Τυριά, Γαλοπούλα & Κρέμα Γάλακτος

Σήμερα μαγειρεύουμε πανεύκολο και πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με πένες ριγωτές, τυριά, γαλοπούλα, πιπεριές, μανιτάρια & κρέμα γάλακτος

Το πιο εύκολο σουφλέ με πένες που έχετε κάνει ποτέ. Πεντανόστιμο και με θρεπτικά λαχανικά, αν το φτιάξετε μια φορά θα θέλετε να το φτιάχνετε συνέχεια.

Μαγειρικά Tips

#1. Για τυριά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι τυριά θέλετε. Το mix τυριών όμως δίνει καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρμεζάνα, γραβιέρα, γκούντα, κεφαλοτύρι, ένταμ κτλ. Μπορείτε ακόμη να βρείτε και έτοιμα mix τυριών στα σούπερ μάρκετ, ειδικά για ογκρατέν.

#2. Μπορείτε να επιλέξετε και άλλου τύπου ζυμαρικά όπως το κοφτό μακαρονάκι ή βίδες, ακόμη και ταλιατέλες.

#3. Μπορείτε να παραλείψετε το σαλάμι γαλοπούλας για να γίνει η συνταγή χορτοφαγική

#4. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα σαλάμια όπως μπέικον ή ζαμπόν ή ακόμη και λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες

#5. Μπορείτε ακόμη να παραλείψετε και τις ψιλοκομμένες πιπεριές, αν δεν βρίσκονται στο ψυγείο σας.

#6. Τέλος, αν θέλετε να την κάνετε πιο ελαφριά μπορείτε να μειώσετε την κρέμα γάλακτος στο μισό και να συμπληρώσετε την ποσότητα που λείπει με γάλα φρέσκο ή εβαπορέ, αναμειγνύοντας τα.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ: Νιόκι Από Σιμιγδάλι Με Σάλτσα Ντομάτας

Διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για το πιο νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με τυριά, λαχανικά, γαλοπούλα και κρέμα γάλακτος και μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber, όπου μοιραζόμαστε όλα αυτά τα φανταστικά αφιερώματα!

Σουφλέ Ζυμαρικών

Recipe by The Cover teamCourse: ΚΥΡΙΩΣCuisine: ΙΤΑΛΙΚΗDifficulty: ΕΥΚΟΛΗ
Servings

6

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

35

minutes

Πένες Σουφλέ Με Τυριά, Γαλοπούλα, Μανιτάρια Και Κρέμα Γάλακτος

Συστατικά

  • 500 γρ. πένες

  • 150 γρ. γαλοπούλα σαλάμι κομμένο σε κύβους

  • 300 γρ. τριμμένα τυριά

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος

  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 150 γρ. μανιτάρια

  • φρυγανιά τριμμένη

  • ελαιόλαδο

  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σε σημείο al dente
  • Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τα μισά μακαρόνια
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες πιπεριές, τα μανιτάρια, τα μισά τυριά, την μισή γαλοπούλα και την μισή κρέμα γάλακτος
  • Προσθέτουμε μια πρέζα μαυροπίπερο και μοσχοκάρυδο προαιρετικά
  • Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια, τα υπόλοιπα τυριά και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος
  • Προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά ίσα που να καλύψει ελαφρώς την επιφάνεια, για να πιάσει πιο τραγανή κρούστα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει

Σημειώσεις

  • Για τυριά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι τυριά θέλετε. Το mix τυριών όμως δίνει καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρμεζάνα, γραβιέρα, γκούντα, κεφαλοτύρι, ένταμ κτλ. Μπορείτε ακόμη να βρείτε και έτοιμα mix τυριών στα σούπερ μάρκετ, ειδικά για ογκρατέν.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται