Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σπαγγέτι Με Λαχανικά Και Σάλτσα Ντομάτας

Σπαγγέτι με λαχανικά - The Cover

Σπαγγέτι με λαχανικά και σάλτσα ντομάτας: Υγιεινή, πεντανόστιμη και παντεύκολη μακαρονάδα με πολύχρωμα λαχανικά και σάλτσα τομάτας!

Καλώς ήρθατε σε μια νέα κατηγορία άρθρων στο The Cover, τις ωραιότερες, εύκολες, γρήγορες και πιο νόστιμες συνταγές του διαδικτύου.

Από σήμερα, θα βρίσκετε στη σελίδα μας συνταγές από διάφορες κουζίνες του κόσμου, για όλα τα γεύματα, καθώς και χρήσιμα how-to για την καθημερινή σας διατροφή.

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε με όσα βρίσκουμε σε αφθονία στη χώρα μας, τα πολύχρωμα λαχανικά. Ελαφριά και θρεπτικά, ακριβώς ότι χρειαζόμαστε μετά την ένταση των εορταστικών ημερών.

Επίσης, αυτή είναι μια συνταγή που μπορείτε να αναδημιουργήσετε με leftovers από ένα μπριάμ, που έχετε μαγειρέψει την προηγούμενη μέρα. Απλώς φτιάξτε μια φρέσκια σάλτσα τομάτα σωτάρετε μαζί με τα ήδη ψημένα λαχανικά για 4-5 λεπτά, βράστε και τα ζυμαρικά σας, et voila! Έτοιμη, πεντανόστιμη, μακαρονάδα με λαχανικά.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λαχανικά της αρεσκείας σας ή να αφαιρέσετε αυτά που δεν είναι της προτιμήσεως σας. Πολλοί για παράδειγμα, δεν δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στη μελιτζάνα.

Τέλος, αν δεν είστε vegetarian, μπορείτε για έξτρα γεύση να προσθέσετε στη σάλτσα σας ζωμό από κοτόπουλο.

Χωρίς περισσότερα λόγια λοιπόν, διαβάστε παρακάτω την συνταγή μας για σπαγγέτι με λαχανικά, μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber, όπου από σήμερα θα μοιραζόμαστε όλα αυτά τα φανταστικά αφιερώματα!

Σπαγγέτι Με Λαχανικά Και Σάλτσα Ντομάτας

Recipe by The Cover teamCourse: ΚυρίωςCuisine: ΙταλικήDifficulty: Εύκολη
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Total time

40

minutes

Πεντανόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και πολύχρωμα λαχανικά

Συστατικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

  • 1 τμχ μελιτζάνα κομμένη σε κύβους

  • 2 τμχ καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους

  • 1 τμχ πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

  • 1 τμχ κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους

  • 1 τμχ κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους

  • 100 γραμ αρακά

  • 200 γραμ τοματίνια κομμένα στη μέση

  • 500 γραμ σπαγγέτι

  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

  • 150 γραμ σάλτσα τομάτας

  • 2 φλιτζ νερό

  • 1 πρζ αλάτι

  • 1 πρζ μαυροπίπερο

  • 1 πρζ πάπρικα

  • 1 κτ.γλ. ζάχαρη

  • 100 γραμ τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε όλα τα λαχανικά εκτός του αρακά
  • Προσθέτουμε το νερό και τη σάλτσα τομάτας αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά
  • Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση και τον αρακά
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά μας στο βαθμό της αρεσκείας μας και σουρώνουμε
  • Σερβίρουμε με τα λαχανικά μας, φύλλα βασιλικού και με τριμμένη παρμεζάνα

Σημειώσεις

  • Αν δεν σας αρέσει ο βασιλικός μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρίγανη
  • Αν δεν έχετε τριμμένη ντομάτα, μπορείτε να αντικαταστήσετε με 1 κτ.σπ. πελτέ και 100 γραμ. χυμό ντομάτας