Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πώς να στεγνώσεις τα μαλλιά για όγκο

Πώς να στεγνώνεις τα μαλλιά για όγκο: Δες ποιες είναι οι κινήσεις ματ στο στέγνωμα των μαλλιών για να αποκτήσουν όγκο

Όλες θέλουμε αυτό που δεν έχουμε. Έχουμε πολλά μαλλιά, θέλουμε λιγότερο όγκο, έχουμε λίγα και άτονα μαλλιά, θέλουμε να τα φουντώσουμε. Υπάρχουν κάποια προϊόντα βέβαια στο εμπόριο που βοηθούν τα άτονα μαλλιά να αποκτήσουν όγκο, αλλά το μυστικό κρύβεται στις τεχνικές περιποίησης και πιο συγκεκριμένα στον τρόπο που στεγνώνεις τα μαλλιά σου. Αυτό θα καθορίσει πόσο θα φουντώσουν στην ρίζα, τουλάχιστον την πρώτη μέρα και πριν να κοιμηθείς και χάσουν πάλι αυτόν τον όγκο. Αυτό συμβαίνει στα άτονα και στα λιπαρά μαλλιά, αλλά και για αυτό θα σου πούμε ένα μικρό μυστικό.

Διάβασε παρακάτω, όλα τα μυστικά για το τέλειο στέγνωμα μαλλιών που θα δώσει όγκο και κίνηση ακόμη και στα πιο flat, άτονα μαλλιά.

Δες ακόμη: Λάθη που κάνεις και καις τα μαλλιά σου με τα σίδερα

#1. Στέγνωσε τα ανάποδα

Το πιο πανάρχαιο μυστικό δεν είναι άλλο από το ανάποδο στέγνωμα.  Γύρισε το κεφάλι σου προς το πάτωμα και στέγνωσε τα μαλλιά σου προς τα κάτω, τουλάχιστον μέχρι να πάρεις την περισσότερη υγρασία. Όταν σηκώσεις το κεφάλι σου, θα εκπλαγείς από το πόσο όγκο θα έχουν αποκτήσει. Τι γίνεται όμως αν θέλεις να τους δώσεις μια φόρμα ή αν θέλεις ταυτόχρονα να τα ισιώσεις; Συνέχισε να διαβάζεις.

#2. Άλλαζε συνέχεια κατεύθυνση στο στέγνωμα

Με την βούρτσα για blow dry, είτε χρησιμοποιήσεις στρογγυλή είτε flat, όσο τα ισιώνεις άλλαζε συνέχεια φορά, βουρτσίζοντας μια προς την αριστερή πλευρά του κεφαλιού και μια προς την δεξιά. Αυτό θα δώσει όγκο στις ρίζες.

#3. Στέγνωσε από την κάτω πλευρά κάθε τούφας

Κάθε φορά που κρατάς το πιστολάκι επάνω από την τούφα, στην ουσία την ωθείς να αποκτήσεις καθοδική φορά και να “κάτσει” προς τα κάτω. Για να δώσεις όγκο σε κάθε τούφα ξεχωριστά όταν στεγνώνεις/ισιώνεις τα μαλλιά σου, κράτησε το πιστολάκι από την κάτω πλευρά της τούφας.

Αυτά είναι τα μυστικά στο στέγνωμα μαλλιών που θα δώσουν όγκο στα μαλλιά σου, χωρίς να τα βλάψουν. Τεχνικές όπως το κρεπάρισμα μπορούν να δώσουν επιπλέον όγκο, αλλά το ξεμπέρδεμα μετέπειτα μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο στα μαλλιά σας.

Τελευταίο tip

Αν δεν θέλεις να χάσουν αυτό τον όγκο τα μαλλιά σου στον ύπνο, δέσε τα χαλαρά με ένα scrunchie στην κορυφή του κεφαλιού.

Τώρα που διάβασες πώς να στεγνώνεις τα μαλλιά για όγκο δες περισσότερα tips για όγκο σε άτονα μαλλιά.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται