Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αυτό Είναι Το Μυστικό Για Να Βρεις Την Σωστή Απόχρωση Makeup

Πως να διαλέξεις την σωστή απόχρωση foundation - The Cover

Πως να διαλέξεις την σωστή απόχρωση foundation για να έχεις πάντοτε την τέλεια όψη και το τέλειο μακιγιάζ, χειμώνα και καλοκαίρι

Αρχικά, θα σου πούμε πως αυτός είναι ένας οδηγός για να βρεις την σωστή απόχρωση foundation, αφού επισκεφτείς ένα φυσικό κατάστημα. Φυσικά, έχουμε συντάξει και πλήρη οδηγό για το πώς να βρεις το σωστό μεικάπ, αλλά σήμερα θα μιλήσουμε αποκλειστικά για την απόχρωση του makeup, αφού εκεί βλέπουμε να γίνονται τα πιο συχνά λάθη.

Και φυσικά, αφού το foundation είναι και η βάση του μακιγιάζ σου, αν δεν διαλέξεις το σωστό, θα έχεις περίεργη όψη και θα καταστραφεί το υπόλοιπο μακιγιάζ σου, όσο προσεγμένο και αν είναι. Επίσης, θα σου πούμε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη δοκιμής που βλέπουμε και οι γυναίκες καταλήγουν με την λάθος απόχρωση μέικαπ.

Που ΔΕΝ πρέπει να δοκιμάζεις το μεικαπ για να βρεις την σωστή απόχρωση

Το πιο συνηθισμένο λάθος που διαβάζουμε, είναι να δοκιμάζεις αποχρώσεις στο εσωτερικό των καρπών.

Το εσωτερικό των καρπών κρύβει τις φλέβες, που ανάλογα με τους υποτόνους σου, θα είναι μπλε ή πράσινες και μπορεί να σε μπερδέψει και να αλλάξει πολύ το χρώμα ενός μεικαπ, κάνοντας το να φαίνεται πιο ψυχρό ή πιο ζεστό. Επιπλέον, οι καρποί δεν εκτίθενται τόσο στον ήλιο όσο το πρόσωπο σου, οπότε ακόμη και τονικά, μπορεί να απέχουν αρκετά από τον τόνο που έχεις την παρούσα περίοδο στο πρόσωπο.

Που να τεστάρεις το μεικαπ για να βρεις την σωστή απόχρωση

Αρχικά, πρέπει να μάθεις πώς να βρεις τους υποτόνους σου. Κάνε το τεστ που έχουμε ετοιμάσει για σένα, για να τους βρεις με ευκολία. Έτσι, θα περιορίσεις πολύ τα μεικαπ που θα χρειαστεί να δοκιμάσεις για να βρεις την σωστή απόχρωση. Οι συμβολισμοί που πρέπει να ξέρεις και αναγράφονται πάντα στα foundation για να δοκιμάσεις την κατηγορία που σου ταιριάζει: ζεστοί υποτόνοι (W), ψυχροί υποτόνοι (C) cool, ουδέτεροι υποτόνοι (Ν). 

Όπως έχουμε πει σε παλαιότερο αφιέρωμα, το μυστικό για να βρίσκεις την σωστή απόχρωση foundation, είναι να εφαρμόζεις μια κάθετη γραμμή από το κέντρο του μάγουλου, μέχρι κάτω από την γνάθο και να συνεχίζει ως το λαιμό. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι η απόχρωση που θα επιλέξεις, τονικά θα είναι τόσο κοντά στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό, ο οποίος δεν αποκτά τόσο χρώμα από τον ήλιο. Αν διαπιστώσεις πως απέχουν πολύ τονικά, διάλεξε την ενδιάμεση απόχρωση από το πρόσωπο και το λαιμό σου και μην διαλέξεις μια πιο σκούρα που νομίζεις πως θα φέρει ομοιομορφία, καθώς μόλις φτάνει στο ντεκολτέ, η αντίθεση θα γίνεται ακόμη πιο εμφανής.

Αν θέλεις στη συνέχεια να δώσεις περισσότερο χρώμα στο πρόσωπο σου, κάνε το με ένα bronzer ή και με κοψίματα.

Τι άλλο να προσέχεις όταν διαλέγεις μεικαπ

Την άνοιξη, το πρόσωπο μας ξεκινά να παίρνει χρώμα. Εσύ μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά αν βγαίνεις αρκετά έξω -και μάλιστα χωρίς να φοράς αντηλιακή- μέχρι να έρθει το καλοκαίρι, μπορεί να έχεις ανέβει έναν τόνο. Επιπλέον, όταν έρχεται το καλοκαίρι θα μαυρίσεις ακόμη περισσότερο και το μεικαπ του χειμώνα, σίγουρα δεν θα σου ταιριάζει. Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε φορά που αποκτάς λίγο χρώμα, πρέπει να αλλάζεις και μεικάπ.

Αφού έχεις βρει τους υποτόνους σου -οι οποίοι δεν αλλάζουν με το μαύρισμα- και το τέλειο μεικαπ για σένα, αγόρασε και ένα μεικαπ 3-4 τόνους πιο σκούρο -από το ίδιο brand και την ίδια σειρά μεικαπ-, ώστε να το αναμειγνύεις με το σταθερό σου μεικαπ και να διαμορφώνεις ανάλογα, την απόχρωση που σου ταιριάζει τους καλοκαιρινούς μήνες.