Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Βασικά tips που αφορούν τα μαλλιά για να δείχνεις πιο νέα

Συμβουλές για τα μαλλιά για να δείχνεις πιο νέα - The Cover

Βασικές συμβουλές περιποίησης και styling για τα μαλλιά που αφορούν το χρώμα, το κούρεμα αλλά και το χτένισμα, για να δείχνεις πιο νέα

Τα μαλλιά μας, είναι η κορνίζα του προσώπου μας και επηρεάζουν τουλάχιστον κατά το ήμισυ, πόσο νεανικό μπορεί να δείξει το look μας. Αν δεν έχεις επιλέξει ένα σωστό look με χρώμα, κούρεμα και χτένισμα, η εικόνα σου στο σύνολο της μπορεί να χαλάει και να δείχνεις κουρασμένη, ταλαιπωρημένη και πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία σου.

Υπάρχουν μάλιστα, συγκεκριμένα λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες στην περιποίηση και το styling αλλά μπορείς να τα αντιμετωπίσεις, αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας.

Διάβασε παρακάτω, βασικά tips που αφορούν τα μαλλιά για να δείχνεις πιο νέα.

#1. Φρόντισε τις άκρες σου

Τα ταλαιπωρημένα μαλλιά που συνήθως έχουν αρκετά ξηρές άκρες ή έχουν ψαλίδα, προσθέτουν χρόνια ακόμη και στις πιο μικρές ηλικίες. Αντιθέτως, τα υγιή μαλλιά που λάμπουν, δείχνουν περιποιημένα και αφαιρούν χρόνια και σε κάνουν να φαίνεσαι πιο fresh.

Φρόντιζε να κουρεύεις τα μαλλιά σου τακτικά και ποτέ να μην αφαιρείς μόνο την ψαλίδα κατά ύψος. Προτιμότερο είναι ένα layered κούρεμα που μπορεί να φτάνει αρκετά ψηλά και έτσι να αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος της ψαλίδας, χωρίς να φαίνεται η επιφάνεια των μαλλιών ανομοιόμορφη.

#2. Διάλεξε τα σωστά προϊόντα

Η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, παίζει τεράστιο ρόλο στο πόσο υγιή δείχνουν τα μαλλιά σου. Αρχικά, πρέπει να βρεις τα προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών σου και να τα εφαρμόζεις με τον σωστό τρόπο. Πριν το θερμικό styling, εφάρμοσε ένα θερμοπροστατευτικό μαλλιών και στο λούσιμο μην παραλείπεις ποτέ την μάσκα, αν τα μαλλιά σου είναι αφυδατωμένα ή ξηρά. Δες 7 must try προϊόντα για βαθιά ενυδάτωση μαλλιών και διάβασε ακόμη περισσότερα μυστικά για υγιή μαλλιά.

Ένα ακόμη tip για τα προϊόντα περιποίησης

Τα λάθος προϊόντα, κάνουν τα μαλλιά πιο άγρια και εύθραυστα ή πιο λιπαρά. Η λύση σε αυτό, είναι να επιλέγεις καλά προϊόντα, αλλά και τα σωστά προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών σου. Για να σε βοηθήσουμε, έχουμε συντάξει έναν οδηγό για να καταλάβεις αν τα μαλλιά σου χρειάζονται πρωτείνες ή ενυδάτωση και να βρεις τα καλύτερα σαμπουάν για ξηρά μαλλιά. Οι μάσκες για ταλαιπωρημένα μαλλιά θα σε ωφελήσουν ιδιαίτερα καθώς και τα καλύτερα λάδια μαλλιών.

#3. Άλλαξε χτένισμα

Το λάθος χτένισμα, παραμορφώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και μπορεί να σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη από την ηλικία σου. Για παράδειγμα, οι μπούκλες δαχτυλίδι, είναι αρκετά ξεπερασμένες, ενώ οι χαλαροί κυματισμοί δείχνουν fresh. Δες 7 διαφορετικούς τρόπους να κάνεις μπούκλες.

#4. Άλλαξε το χρώμα των μαλλιών σου

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις την κατάλληλη απόχρωση για τον τόνο της επιδερμίδας σου και φυσικά αυτό δεν σημαίνει να διαλέξεις μια ζεστή απόχρωση αν έχεις ζεστή επιδερμίδα, καθώς μπορεί να τονίσει ακόμη περισσότερο τους ζεστούς υποτόνους. Συζήτησε με την hair colorist, ποια απόχρωση θα αναδείξει και θα ισορροπήσει τον τόνο της επιδερμίδας σου και διάβασε πώς να βρεις ποιο χρώμα μαλλιών σου ταιριάζει. Μπορείς επίσης να δεις πολλές αποχρώσεις ξανθού μαλλιού αλλά και αποχρώσεις καστανού για να βρεις ποιο σου ταιριάζει. Τέλος, προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά στην στήλη μας με μεταμορφώσεις, καθώς έχουμε αρκετά αφιερώματα που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το σωστό χρώμα μαλλιών.

Ένα ακόμη tip σχετικά με το χρώμα

Το μαύρο τονίζει τα λευκά και δυστυχώς σε μεγάλες ηλικίες βλέπουμε να επιλέγεται πολύ συχνά. Επίσης, το μαύρο δημιουργεί σκιές στο πρόσωπο και σκοτεινιάζει την επιδερμίδα προσθέτοντας χρόνια, αφού τονίζει όλες τις δισχρωμίες και τους μαύρους κύκλους. Διάβασε σε ποιες ταιριάζουν τα μαύρα μαλλιά και πότε πρέπει να τα αποφύγεις.