5 βασικές συμβουλές περιποίησης για βαμμένα μαλλιά

Δες ποιες είναι οι πιο βασικές συμβουλές περιποίησης και styling για βαμμένα μαλλιά, για να διατηρείς την υγεία και το χρώμα τους

Αν και έχουμε πει στο παρελθόν όλα τα must know μυστικά για την φροντίδα των βαμμένων μαλλιών, σήμερα θα αναφέρουμε εν συντομία, ποια είναι τα πιο σημαντικά από αυτά. Τα μαλλιά μας άλλωστε αποτελούν πολύ βασικό στοιχείο της εικόνας μας και είναι το πρώτο πράγματα που τραβά τα βλέμματα όσων μας αντικρύζουν. Επιπλέον, τα μαλλιά φανερώνουν πολλά και για την προσωπικότητα μας, καθώς και το lifestyle μας. Συνεπώς, αν σε ενδιαφέρει η εικόνα σου, οφείλεις να τα φροντίζεις όσο το δυνατόν περισσότερο.

Διάβασε παρακάτω, 5 βασικές συμβουλές για βαμμένα μαλλιά και απόκτησε μια ρουτίνα που προωθεί την υγεία των μαλλιών ως αρχικό στόχο, αφού όσο πιο υγιή δείχνουν τα μαλλιά μας, τόσο πιο επιμελημένες δείχνουμε κι εμείς.

#1. Προτίμησε εξειδικευμένα προϊόντα

Τα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά, έχουν εξειδικευμένες συνθέσεις που δεν θέτουν σε κίνδυνο το ζωηρό, φωτεινό χρώμα των μαλλιών σου. Αντιθέτως, είναι ήπια, χωρίς θειικά άλατα και φροντίζουν πως θα κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το χρώμα στα μαλλιά σου.

#2. Προτίμησε το ρεφλέ, αντί για silver shampoo

Καταρχάς, το silver shampoo δεν είναι πανάκεια και οι δυνατότητες του είναι περιορισμένες. Το σίλβερ σαμπουάν, δουλεύει μόνο σε πολύ ανοιχτά ξανθά μαλλιά (9,10) και σε μαλλιά που μόλις έχουν ντεκαπαριστεί και απορροφούν εύκολα χρωστικές. Επιπλέον, το χρησιμοποιούμε μόνο όταν θέλουμε να εξουδετερώσουμε κίτρινους/χάλκινους τόνους και όχι όταν θέλουμε να εναποθέσουμε ζεστούς ή σαντρέ. Τέλος, αν το χρησιμοποιείς συχνά, θέτεις σίγουρα σε κίνδυνο την υγεία των μαλλιών σου. Προτίμησε να κάνεις ένα ρεφλέ κάθε μήνα στο κομμωτήριο -αν το αντέχει το budget σου- ή αγόρασε toners μαλλιών και κάνε το μόνη σου.

#3. Ελάττωσε την συχνότητα λουσίματος και την θερμοκρασία

Εκτός από τα ειδικά σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, η χαμηλή θερμοκρασία στο λούσιμο καθώς και ένα φίλτρο για τα άλατα στην ντουζιέρα, είναι σωτήρια. Αν ελαττώσεις και την συχνότητα με την οποία λούζεις τα μαλλιά σου, το χρώμα θα κρατά περισσότερο. Πολλές φορές παίρνουμε μηνύματα τύπου “πόσες φορές την εβδομάδα, πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου;” και η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το lifestyle, ο τύπος μαλλιών, η ηλικία κτλ. Ωστόσο, αν βάφεις τα μαλλιά σου και θέλεις να κρατά περισσότερο η βαφή, ελάττωσε το λούσιμο όσο μπορείς. Διάβασε ακόμη περισσότερα μυστικά για τέλειο λούσιμο.

#4. Ελάττωσε το θερμικό styling

Η θερμότητα ανοίγει τα λέπια της τρίχας και το χρώμα ξεθωριάζει πιο εύκολα. Επιπλέον, αλλάζει η υφή της τρίχας και τα καταστρέφεις ανεπανόρθωτα. Περιόρισε το θερμικό styling σε ιδιαίτερες περιστάσεις και κάνε χτενίσματα χωρίς θερμότητα.

#5. Κάνε θεραπείες αναδόμησης

Τελευταίο και πολύ σημαντικό, αν τα μαλλιά σου είναι ήδη ευαισθητοποιημένα, οι θεραπείες αναδόμησης και bonding όπως το Olaplex, θα σε βοηθήσουν απίστευτα.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται